zoekt een

BBL Verpleegkundige Switchz (V240014)

Wie ben jij en wat ga je doen

Het SwitchZ traject, wat is dat?
SwitchZ biedt je de mogelijkheid om via een verkort traject (2 jaar en 9 maanden) je diploma te behalen. Vanaf dag één ga je werken en leren combineren. Je ontvangt dus gewoon een salaris tijdens dit traject. Werkervaring in de zorg of een zorgdiploma zijn niet verreist, wel een hart voor de zorg!
De opleiding wordt gegeven door het ROC Tilburg, een erkende onderwijsinstelling, waarbij je in een lesgroep terecht komt met andere SwitchZers. Dit zijn allemaal zij-instromers die net zoals jij al een carrière achter de rug hebben en graag de overstap naar de zorg willen maken.

Wat ga je doen?
In 2 jaar en 9 maanden wordt je opgeleid tot Verpleegkundige. Je komt terecht bij één van de deelnemende zorgorganisaties: de Wever, Mijzo, Thebe, Park Zuiderhout of Oktober.

Waar wordt je voor opgeleid?
Als Verpleegkundige verleen je dagelijkse zorg aan cliënten terwijl je ondertussen gezellig een praatje maakt. Je ondersteunt in de basis bij ADL taken (o.a. wassen, helpen met aankleden, helpen met eten). Daarnaast verricht je verpleegtechnische handelingen en help je met oefeningen in het kader van therapie of revalidatie. Je stimuleert cliënten om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen door hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en hun eigen regie te versterken.

Wat wordt er van jou verwacht?
Niet alleen de medische situatie, maar ook de sociale kant heeft jouw aandacht. Je neemt zelf het initiatief over aanpassingen in de zorg, want wie anders dan jijzelf kent jouw cliënt het beste. Je onderneemt actie en zoekt naar maatwerkoplossingen. Daarbij houdt je rekening met de mogelijkheden van de cliënt, bied je een luisterend oor en geef je praktische tips en advies.

In je werk heb je contact met mantelzorgers, familie, huisartsen en verschillende ondersteunende disciplines. Jouw werkdag is niet klaar voordat je samen met jouw collega's binnen het zorgteam de gebeurtenissen van de dag hebt besproken. Zo zorg je voor een goede overdracht en kun jij met een voldaan gevoel naar huis gaan.

Belangrijke informatie
Deze vacature staat doorlopend online. Er zijn meer momenten om te starten.

Meer weten?
Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Hanneke Scheepers of Gaby Staps (Projectcoördinatoren SwitchZ) via 06-81067096/ 06-22854184 of www.switchz.nl.

Wat kun je van ons verwachten
 • Een contract tussen de 24 - 32 uur per week
 • Salariëring conform CAO VVT
 • Per kalenderjaar heb je recht op 144 uur wettelijke en 58,4 uren bovenwettelijke doorbetaalde vakantie-uren bij een gemiddelde arbeidsduur van 36 uren per week. Daarnaast ontvang je 35 extra bovenwettelijke vakantie-uren.
 • Jaarlijks een vakantietoeslag van 8%
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Een baan in een veelzijdige organisatie
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling
 • Baangarantie na diplomering

Jouw kennis en vaardigheden
 • Je hebt affiniteit met de ouderenzorg
 • Je bent flexibel, leergierig en van nature enorm gemotiveerd
 • Je gaat een intensief opleidingsprogramma starten dat normaal gesproken 4 jaar duurt, dus dit vraagt iets van jou, je omgeving en privé situatie
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op min. mbo-4 (ervaring in de zorg is niet nodig)
 • Je beschikt over voldoende beheersing van de Nederlandse taal hebt (je spreekt, schrijft en leest goed Nederlands)
 • Je bent mentaal en fysiek fit
 • Je kan jezelf lerend opstellen en staat open voor begeleiding
 • Je hebt de drive om weer een opleiding te volgen en die tot een succes te maken.

Veilig werken staat voorop. Het is daarom belangrijk dat je op het moment dat je in dienst treedt in het bezit bent van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Waar werk je
De Wever biedt verschillende leerroutes. Gedurende de opleiding werk je per leerjaar op een andere locatie en afdeling, steeds met verschillende cliëntendoelgroepen.

Contractvoorwaarden
voor de duur van de opleiding, bij diplomering vaste aanstelling

Contact

Hanneke Scheepers (Projectcoördinator SwitchZ)
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

Helpende (met medicatie)

Dongen
In overleg
Park Zuiderhout

Helpende (plus) - FLEX!

Teteringen
0 - 28 uur