Jeugdzorgwerker C | Open Behandelgroep | Molenstraat | 24-28 uur | Helmond

Ben jij de gedreven professional die een significant verschil wil maken in het leven van jongeren? Op onze locatie aan de Molenstraat in Helmond bieden we ondersteuning aan jongeren tussen de 16 en 18 jaar, inclusief een plek voor crisisopname. Samen met een dynamisch en ervaren team, dat met veel zelfstandigheid en diverse kwaliteiten functioneert, zal je individuele begeleiding bieden die afgestemd is op de specifieke behoeften van elke jongere. Ons doel is duidelijk: het scheppen van een stimulerende omgeving waar elke jongere de mogelijkheid heeft om te leren, te groeien en zelfstandiger te worden. Bij ons kun je echt op een dieper niveau gesprekken voeren met de jongeren en dus ook op een dieper niveau aan hun doelen werken. Als jij je ziet in deze rol, dan is Pactum op zoek naar jou!


Pactum zoekt een:

Jeugdzorgwerker C

Molenstraat, Helmond

24-28 uur


Doelgroep

Bij onze vestiging op de Molenstraat focussen we op jongeren van 16 tot 18 jaar die tijdelijk niet thuis kunnen wonen vanwege diverse problematieken, zoals hechtingsproblemen, verslaving, ADHD, en ASS. Ons doel is om deze jongeren te ondersteunen in hun groei naar zelfstandigheid, door hen te behandelen, dagstructuur te bieden, en vaardigheden aan te leren. De jongeren volgen elk een persoonlijk traject, met de nadruk op individuele begeleiding en ontwikkeling naar zelfstandig wonen.


Het Team en de Werkomgeving

Voor versterking van het team hebben wij behoefte aan een collega die zelfstandig kan en wil werken. Iemand die beslissingen neemt en deze goed weet te onderbouwen. Iemand met een kritische blik op hetgeen we hier doen met z’n allen. Een energiek persoon, die er echt voor wil gaan. Iemand die om kan gaan met koppige jongeren die menen dat ze al heel erg ver zijn, maar in de praktijk nog heel veel stappen moeten zetten. Mensen die hier met aandacht en liefde naar kunnen kijken (en vol blijven houden), zijn van harte welkom.


Wat ga je doen?

De uitdaging op de Molenstraat is het passend begeleiden van de jongeren, waarbij iedere jongere een eigen traject bewandelt. Er is geen uniforme aanpak die we toepassen op onze jongeren. We bekijken de jongere als individu. Daarom is het werk op de Molenstraat veelzijdig en zeker niet saai. We proberen aan te sluiten bij de wensen, maar ook bij het niveau van de jongere. De meeste jongeren willen vrijheid, zelfstandig zijn. Op de Molenstraat lopen ze tegen allerlei dingen aan die bij vrijheid en “zelfstandig zijn” horen. We willen de jongeren hier de ruimte geven om te leren. Fouten maken mag en we proberen samen met de jongeren hier goed naar te kijken. Wat gaat goed, wat kan eventueel beter.


De jongeren hebben behoefte aan iemand die betrouwbaar is. Een persoon die doet wat hij zegt. Iemand die in staat is om op maandag een boze jongere voor zich te hebben, en op woensdag weer een luisterend oor kan/wil zijn. Daarnaast ook iemand die duidelijkheid verschaft als dit nodig is.


Heel belangrijk: Eigenlijk moet je gewoon jezelf zijn hier! Als je rustig bent, is het goed. Als je druk bent, is het ook goed. Onze jongeren maken vanuit ons vaak een stap richting de maatschappij. De jongeren mogen leren dat we allemaal verschillend zijn en daar mogen ze hier mee oefenen.


Wout Beekman (Jeugdzorgwerker C op de Molenstraat), onderstreept dit: “We zijn een ervaren team en proberen met z’n allen te zoeken naar de juiste aanpak om een jongere optimaal te begeleiden. Een resultaat is hartstikke mooi, maar dit team heeft ook oog voor het proces. Soms moet een jongere eerst door een lastige periode heen, om uiteindelijk een doel te bereiken. Het mooie van dit team vind ik, dat we hier oog voor hebben. Het team zelf bestaat uit allerlei verschillende types: zorgzaam, duidelijk, regelaars, en zelfs chaoten. Met een gezonde dosis humor en het nodige relativerende vermogen, zorgen we hier voor een fijne werksfeer. Als het team goed staat, dan zie je dat terug bij de jongeren.”

Vereisten

Bij Pactum bieden wij minimaal 24 uur en maximaal 28 uur per week. Slaapdiensten of onregelmatige diensten? Daar draai jij je hand niet voor om! Verder heb je bij ons de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen.

Wat heb je nodig om als jeugdzorgwerker bij de Molenstraat te werken?

  • Jij hebt een relevante Hbo-opleiding, zoals Social Work, Pedagogiek, SPH, Toegepaste Psychologie en bent in bezig van jouw SKJ-registratie of hebt deze middels een EVC traject gevolgd;
  • Jij bent bekend met methodisch werken of bent bereid hier scholing in te volgen;
  • Jij ben bereid om je te verdiepen in de problematiek van onze cliënten en op zoek te gaan naar passende oplossingen voor deze jongvolwassenen.


Wat Pactum biedt
Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. De functie van Jeugdzorgwerker Jeugdzorgwerker C is ingeschaald in schaal 8 (max. €4223) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.


Meer informatie en solliciteren
Is deze rol je op het lijf geschreven dan horen we graag van je! Maak dan je interesse kenbaar middels een schriftelijke motivatie inclusief CV. Solliciteer middels onderstaande button. De gesprekken zullen op onze locatie in Deurne plaatsvinden.

Meer weten?

Recente vacatures

IMW regio Tilburg

Algemeen maatschappelijk werker

Tilburg
24 - 28 uur
Humanitas DMH

Ambulant begeleider Homerun West Brabant

Breda
24 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch
28 - 36 uur