zoekt een

(Persoonlijk) begeleider LVB/ Klusbus

Voor zowel onze woonlocatie in Sleeuwijk als onze klusbus zijn we opzoek naar enthousiaste begeleiders! Wil je graag de afwisseling van het werken op de woning en het begeleiden van de cliënten bij de klusbus? Of gaat je voorkeur uit om alleen op de woning te werken. We komen graag met jou in contact en kijken mee met de mogelijkheden!

Locatie: Eikenlaan 11-25 & klusbus

Uren: In overleg

Wat je van ons mag verwachten

 • Je verdient conform CAO Gehandicaptenzorg (FWG 35/40) minimaal € 2.393,- en maximaal € 3.606,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Je ontvangt jaarlijks in december een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je kan fiscaal vriendelijke producten aanschaffen, denk hierbij aan een (elektrische) fiets, telefoon of tablet. Toch liever voordelig een HelloFresh bestellen of voordelig fitnessen? Ook dat is mogelijk!
 • Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • En wij bieden jou een ruim scholingsaanbod aan, zodat jij jouw vakmanschap kan blijven ontwikkelen.

Jouw werkplek

De woning biedt ruimte aan 26 bewoners en is verdeeld in een studiokant en een appartementen kant. Aan de studiokant wonen 14 bewoners met EVB, MVB of LVB. Behalve deze beperking kan er ook sprake zijn van bijkomende problematiek. Denk dan bijvoorbeeld aan epilepsie, autisme of gedragsproblematiek. Aan de studiokant is het doel om een huiselijke sfeer en nabijheid te bieden. Belangrijk om te weten is dat de bewoners allemaal een eigen begeleidingsbehoefte hebben, je schakelt dus veel. Je merkt snel dat de groep dynamisch is en geen dag is er hetzelfde.

Aan de appartementenkant wonen 12 bewoners met LVB met in sommige gevallen ook bijkomende (gedrags)problematiek. Dit gedrag kan een psychiatrische oorzaak hebben en soms komt het door overvraging of hechtingsproblematiek. Met een gedreven team wordt er een veilige omgeving gecreëerd waar bewoners zich kunnen ontwikkelen naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.

Voor de klusbus zoeken we iemand die op de donderdag en vrijdag wilt mee gaan werken aan dit leuke initiatief voor onze cliënten! Je begeleid cliënten bij de verschillende klussen die voorbij komen, zoals onkruid verwijderen snoeien of straten schoon spuiten bijvoorbeeld. Je draait samen met je collega (die op de maandag en dinsdag werkt) de klusbus. Je hebt contact met klanten en je overlegd met je collega voor de planning. Voor de klusbus is het belangrijk dat je een rijbewijs hebt en met een kar kunt rijden.

SOVAK in het kort

Bij SOVAK staat het verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking voorop in alles wat we doen. Dit doen wij met ruim 900 medewerkers en 400 vrijwilligers. Elke dag opnieuw bieden we samen de beste ondersteuning aan onze 700 cliënten.

Als (Persoonlijk) Begeleider doe je ertoe. Lees maar.

 • De kern van je dag is het coördineren van de zorg- en dienstverlening voor cliënten, waarbij jij onder andere de hulpvraag inventariseert en in afstemming met de cliënt en/of het netwerk het ondersteuningsplan opstelt om zo de uitvoering hiervan te bewaken en een integrale aanpak te bewerkstelligen. Je vindt het vanzelfsprekend om het sociale netwerk rondom de cliënt te activeren en uit te breiden.
 • Je signaleert (gedrags-)veranderingen of bijzonderheden bij cliënten op het gebied van gezondheid, welbevinden en sociale omgeving.
 • Je levert een bijdrage aan de taken binnen de zelforganisatie van het team en werkt volgens de kernwaarden van SOVAK: met hart en ziel, ondernemend, samen en vakmanschap.
 • Je werkt aan kwalitatief goede mensgerichte zorg en gebruikt daarbij onze basisprincipes Wortel, Stam en Bloesem (deze leggen we je natuurlijk nog uit!). Want zonder stevige wortels kan iemand niet tot bloei komen. Dat geldt natuurlijk voor onze deelnemers, voor het team, maar ook voor jou en jouw talenten.

Jouw talenten en vakmanschap

 • Je hebt een zorg gerelateerd diploma op minimaal niveau 3 of 4.
 • Je bent oplettend en aandachtig bij het bewaken van de uitvoering van het plan en het bieden van begeleiding. Hierdoor herken je tijdig bijzonderheden en veranderingen bij bewoners.
 • Je bent geduldig en beschikt over voldoende doorzettingsvermogen om de bewoners te begeleiden en stimuleren.
 • Op onverwachte situaties of gedrag reageer je op een creatieve en oplossingsgerichte manier.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, je weet te schakelen tussen de meerdere niveaus binnen het netwerk van de cliënt. Ook ben je creatief en weet je zo mogelijkheden te vinden of regelen voor nieuwe klussen voor de klusbus.
 • Voor de klusbus ben je handig en kun je werken met materieel zoals een kettingzaag, heggenschaar en een bosmaaier.
 • Je bent een echte teamspeler, die net zo goed zelfstandig en alleen werkt.
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het leuk om op andere locaties te werken indien nodig.

Sollicitatieprocedure

Denk je nu dat ben ik! Hou je niet in en solliciteer via de sollicitatiebutton. Een referentiecheck maakt standaard onderdeel uit van het sollicitatieproces, net als het verstrekken van een Verklaring Omtrent Gedrag. We willen graag benadrukken dat (bevordering van) interne mobiliteit een belangrijk thema is binnen de organisatie. We vinden het dan ook goed om te vermelden dat interne sollicitanten voorrang genieten boven externe sollicitanten.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de woning via 088 35 20 410. Zij helpen jou graag verder.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Prisma

Begeleider niveau 3

Biezenmortel
20 - 24 uur
S&L Zorg

Cliƫntbegeleider

Bergen op Zoom
Parttime / Fulltime
Amarant

Verpleegkundig Begeleider Complex

Tilburg
20 - 36 uur