Coördinator CSA/CSD - parttime of fulltime

Voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en Centrale Scopen Desinfectie (CSD) zijn we op zoek naar een enthousiaste collega. In deze rol werk je voor 60% mee aan het sterilisatieproces en besteed je 40% van je tijd aan coördinatie- en leidinggevende taken. We zijn op zoek naar iemand die zowel de handen uit de mouwen wil steken als het team wil aansturen. Bij ons krijg je de kans om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de patiëntveiligheid. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorg dragen voor dagelijkse aansturing van MSMH (Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen) en de continuïteit bewaken op de afdeling is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij focus je op de voortgang van de werkprocessen. Als meewerkend coördinator ga je iedere uitdaging aan, zoals:
 • coördineren van de dagelijkse activiteiten binnen de afdeling, waaronder de inname, reiniging, desinfectie, sterilisatie en uitgifte van steriele medische hulpmiddelen.
 • leiding geven aan en motiveren van het team van sterilisatiemedewerkers, inclusief het verdelen van taken en verantwoordelijkheden.
 • zorgen voor een goede communicatie met gebruikers van de sterilisatieafdeling en inspelen op hun behoeften en feedback. Je bent de schakel tussen de CSA en andere afdelingen, zoals chirurgie, verloskunde en spoedeisende hulp, om ervoor te zorgen dat steriele instrumenten tijdig beschikbaar zijn.
 • implementeren en handhaven van kwaliteitsstandaarden, hygiënevoorschriften en protocollen voor sterilisatie, inclusief het uitvoeren van regelmatige kwaliteitscontroles.
 • naast je taken als coördinator werk je als MSMH mee binnen het team.

En wist je dat we in 2024 in een nieuw gebouw gaan werken? Waarbij onze afdelingen Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en Centrale Scopen Desinfectie (CSD) in één gecombineerde ruimte gaan werken? Hierdoor hebben we nóg kortere lijntjes en kunnen we elkaar makkelijker helpen. Hier kun je meer lezen over de bouw.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Als je deel uitmaakt van het team CSA/CSD ben je een spil in het web. Je bent een professional in een sfeervolle omgeving met altijd andere aan je zijde. Het denken in oplossingen met verschillende disciplines en teamgenoten maakt de dag alles behalve saai. Er zorg voor dragen dat de afdeling “op rolletjes loopt is een prestatie met veel voldoening ”als de dienst weer voorbij is gevlogen.
 • Karin Janse-van Dinther (

meewerkend coördinator CSA)

De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)
De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) is een afdeling waar ongeveer 50 medewerkers in een informele sfeer samenwerken. Bestaande uit 35 Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH), 5 studenten Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH), 3 coördinatoren, 1 kwaliteitsmedewerker, 1 medewerker bedrijfsvoering, 1 administratief medewerkers, 1 Teamleider, 1 Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH), 1 Deskundige Scopen Reiniging en Desinfectie (DSRD), 1 afdelingsmanager en 1 specialist manager.

De CSA/CSD heeft een landelijke voortrekkersrol op het gebied van reinigen, desinfecteren en steriliseren van steriele medische hulpmiddelen en endoscopen. De afdeling is ISO 13485 gecertificeerd sinds 2014 en actief betrokken bij het uitvoeren van (wetenschappelijke) onderzoek. Dit met als doel om continu te verbeteren, een kwalitatief hoogwaardig product te leveren en de klanten maximaal te ondersteunen. Een verstoring in de logistiek, kwaliteit of distributie heeft direct gevolgen voor de patiëntenzorg, zowel kwalitatief als in productietermen. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn hierbij bijzonder belangrijk.

En verder:
 • Krijgen we medio november 2024 een nieuwe werkplek in het nieuwe gebouw! Een
 • fijne werkomgeving met allerlei nieuwe apparatuur.
 • voeren we samen met het ECD, het Excellence Centre of Decontamination, wetenschappelijk onderzoek uit en publiceren wij deze onderzoeken. Om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de optimalisatie van de processen op de CSA.
 • beschikken wij over een ISO certificering en werken wij volgens de hoogste kwaliteitseisen.

Hier kun je al een stukje sfeer proeven van onze huidige werkplek! Steriliseren en desinfecteren in CSA bij Catharina Ziekenhuis - YouTube

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • Minimaal een MBO niveau 3 diploma
 • Enkele jaren relevante werkervaring binnen een zorgorganisatie
 • Ervaring als MSMH is een pré

Ook ben je een persoon die beschikt over leidinggevende capaciteiten en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet je team te motiveren en enthousiasmeren. Met jouw inzet draag je bij aan een soepel verloop van het sterilisatieproces. Samen zorgen we voor de hoogste kwaliteit en veiligheid voor onze patiënten.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als CSA medewerker kan jij rekenen op:
 • een contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid is er een mogelijkheid tot verlenging.
 • 32 uur – 36 uur per week.
 • een bruto maandsalaris tot €4.015,00 (FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling.
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als coördinator in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Karin Janse-van Dinter of Claudia Siep (meewerkend coördinator CSA) op 040-2398740.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze adviseur recruitment Zekiye. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag 22 juli 2024 via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Zekiye Yalcin - Karaoluk
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

S&L Zorg

Diëtist

Roosendaal
12 - 16 uur
Catharina Ziekenhuis

Medewerker bloedafname - parttime of fulltime

Eindhoven
24 - 36 uur
Amarant

Psychomotorisch therapeut

Tilburg
32 - 36 uur