Groepsbegeleider Jeugd / Versneld Maatwerktraject

Wil jij graag werken in de jeugdhulp en ben je al opgeleid op mbo-niveau 4, om met mensen te werken in een andere branche zoals zorg, onderwijs of kinderopvang? Start nu als Groepsbegeleider bij Koraal! Wij bieden je de mogelijkheden om te werken en daarnaast je volledige certificering te behalen.

Sluit je aan bij een van onze teams binnen onze locaties in Brabant; De La Salle te Boxtel of Maashorst te Reek.

Met ons maatwerktraject behaal je snel de benodigde certificaten, terwijl je tegelijkertijd waardevolle praktijkervaring opdoet. Ontdek hoe jij zichtbaar verschil in de levens van jongeren met complexe gedrags- en ontwikkelingsproblemen kunt maken en draag bij aan positieve veranderingen!

Over de functie
Bij Koraal helpen we kinderen die o.a. moeite hebben met leren en zich aanpassen aan nieuwe situaties, hierbij worden de ouders nauw betrokken. We creëren een omgeving die ondersteunt en stimuleert, waar elke vooruitgang telt. Onze aanpak, gebaseerd op Trauma Informed Care, geeft deze kinderen en hun families de mogelijkheid om sterker en weerbaarder te worden. Jij kunt hierin een belangrijke rol spelen:
 • Direct in actie: Werk dagelijks direct samen met jongeren en hun omgeving. Begeleid ze in hun activiteiten en help ze om hun volle potentieel te bereiken. Een sterke professionele relatie is hierbij cruciaal.
 • Teamwerk telt: Sluit je aan bij multidisciplinaire teams om samen vernieuwende behandelingen te ontwikkelen. Hierbij combineer je jullie gezamenlijke kennis en expertise om het beste uit elkaar te halen.
 • Veiligheid voorop: Jij speelt een centrale rol in het creëren van een veilige en stimulerende leeromgeving voor jongeren.
 • Samen groeien: Samen met je team ontwikkel jij je verder in de toepassing van trauma-informed care, een essentieel onderdeel van onze aanpak.

Bij Koraal dagen we je uit om je aanpak voortdurend te vernieuwen. Samen streven we ernaar de beste jeugdhulp te bieden en onze jongeren en hun families krachtiger te maken!

Locaties Brabant

De La Salle:bij De La Salle bieden we een breed scala aan behandeling voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedrags- of psychiatrische problemen. We hebben zowel 24 uurs behandelgroepen als deeltijdbehandeling, ambulante behandeling in de thuissituatie en hulp bij het vinden van werk. Deze locatie is ideaal voor iedereen die zich volledig wil inzetten voor de behandeling van jongeren, een sterke zorgrelatie wil opbouwen en jongeren wil helpen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Maashorst:we richten ons op het helpen van jonge kinderen met ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen en hun gezinnen. We bieden zowel 24-uurs behandeling als dagbehandeling, gezinsopname en behandeling in de thuissituatie. Deze locatie is ideaal voor mensen die graag in een gemeenschapsgerichte omgeving werken en die interesse hebben in de dynamiek van gezinnen.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
 • Je werkt in een inspirerende omgeving waar je elke dag leert en groeit.
 • Je biedt directe ondersteuning en begeleiding aan jongeren, gericht op hun krachten en kwetsbaarheden.
 • Je creëert een veilige en stimulerende omgeving waarin jongeren veilig kunnen leren en groeien.
 • Je werkt samen met een team van deskundigen die vol passie zijn voor hun vak en die jou zullen begeleiden op je pad naar de juiste certificering.

Wat bieden wij?
 • Een tijdelijk dienstverband met een duidelijk pad naar volledige certificering (traject duurt 6-9 maanden), wanneer volledig gecertificeerd direct een vast dienstverband.
 • De kans om te werken in een dynamische omgeving waar jouw bijdrage direct een verschil maakt.
 • Je krijgt de kans om steeds beter te worden in je werk en maakt deel uit van een behulpzaam team.
 • Trauma Informed Care (TIC): Bij Koraal werken we vanuit het inhoudelijk kader jeugd, met TIC als leidraad. Dit biedt niet alleen een raamwerk voor de hele organisatie maar ook specifieke ondersteuning en houvast in de individuele en gezinsgerichte behandelingen. Onze teams worden continu getraind in TIC door een leercyclus die zowel procesbegeleiders als reflectiebegeleiders omvat, die intern opgeleid zijn om de teams en individuele medewerkers te ondersteunen in hun praktische toepassing en persoonlijke reflectie. Mogelijk is er ook ruimte voor jou om deze rol te vervullen.

Wie zoeken wij?
We zoeken collega’s met een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding in de richting van kinderopvang, onderwijs of andere takken van zorg. Ben jij er klaar voor om je carrière een nieuwe, zinvolle richting te geven? Je bent empathisch, flexibel en gedreven om jongeren te ondersteunen bij het overwinnen van hun uitdagingen.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met de recruiter van NOB, Loes Wasser. Zij is bereikbaar via 06 - 33014358.

Sluit je aan bij ons team
Neem de stap naar een buitengewoon betekenisvolle carrière. Reageer vandaag nog en begin jouw loopbaan in de jeugdhulp met uitzicht op een vast dienstverband en een helder pad naar kwalificatie.

Contact

Loes Wasser
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur