zoekt een

Vrijwilliger dialysecentrum

‘Lichtpuntjes.
Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn’ Geef jij onze patiënten net dat beetje extra aandacht die ze verdienen?

Jij zorgt voor
Als vrijwilliger van Dialysecentrum Máxima MC geef je patiënten een stukje extra aandacht en ondersteuning. Dit doe je door het bieden van persoonlijke aandacht, een luisterend oor, het spelen van een gezelschapsspelletje of het bieden van een handmassage. (laatst genoemde na het volgen van een korte training) Deze activiteiten worden “aangeboden met de handen op de rug”. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld geen mensen uit bed of in rolstoel mag helpen. De vrijwilligers zijn er ter ondersteuning en kunnen voor vragen en hulp terugvallen op de verpleging.

In overleg met de Coördinator Vrijwilligers word je één of twee dagdelen ingepland.
Je geeft zelf aan welke dagdelen je beschikbaar bent. De dagdelen zijn van:
woensdag t/m zaterdag van 9.30 Tm 11.30 uur
woensdag t/m zaterdag van 14.30 Tm 16.30 uur

Dit doe je samen met
Dialysecentrum Máxima MC is een professioneel en innovatief dialysecentrum. Een centrum waar we patiënten verschillende nierfunctie vervangende behandelingen aanbieden. Onze medewerkers doen er alles aan om de dialyse zo goed mogelijk in te passen in het dagelijkse leven van de patiënt.
De nierfunctie vervangende therapie kan plaatsvinden in ons dialysecentrum op onze locatie in Veldhoven, maar ook thuis. Samen met de patiënt onderzoeken we welke behandelingsvorm het beste past, bijvoorbeeld hemodialyse of een buikspoeling. Kiest de patiënt ervoor om thuis te dialyseren dan bieden wij training en begeleiding aan om de patiënt hierop voor te bereiden. Ook biedt Dialysecentrum Máxima MC vakantiedialyse aan.

Op de dialyse afdeling komen patiënten in principe 3x/week dialyseren waarvan de werkzaamheden voor een vrijwilliger bestaan uit het maken van een praatje, spelen van een gezelschapsspelletje en het geven van handmassages. Het is een nieuwe functie binnen onze afdeling waarbij we samen moeten kijken hoe we de inzet van de vrijwilligers in kunnen zetten.

Dit past bij je als
  • Je positief en gastvrij bent en een servicegerichte instelling hebt
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en gemakkelijk contacten legt.
  • Je oprechte aandacht voor patiënten en bezoekers hebt
  • Je integer, geduldig en benaderbaar bent voor familie, bezoekers en collega’s
  • Je een representatief voorkomen hebt

Je kiest voor Máxima MC omdat
  • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2023 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
  • Onze ruim 4000 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
  • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Wil je meer informatie over deze vacature of heb je interesse om als vrijwilliger op de dialyse afdeling van MMC te komen werken, neem dan contact op met de vrijwilligersorganisatie van Maxima MC. Je kunt contact opnemen via telefoonnummer 040-888 9581. Wij kunnen je alles vertellen over de verschillende mogelijkheden als vrijwilliger binnen MMC.

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Voor iedere vrijwilliger die wij aan willen nemen vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op.

Bekijk je deze vacature via een andere website dan werkenbijmmc.nl? Check de vacature ook op onze eigen website. Externe websites nemen namelijk niet altijd alle informatie volledig over.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

Helpende (met medicatie)

Dongen
In overleg
Park Zuiderhout

Helpende (plus) - FLEX!

Teteringen
0 - 28 uur