zoekt een

Kwaliteitsbegeleider EMB

SWZ wil de komende jaren haar expertise op het gebied van EMB en NAH verder ontwikkelen. Door de kwaliteit van zorg voor de cliënten te blijven ontwikkelen verhogen we onze expertise. Daarom hebben we nu een aantrekkelijke functie beschikbaar als kwaliteitsbegeleider! 

 

Wat ga je als Kwaliteitsbegeleider doen? 
Als Kwaliteitsbegeleider ben je lid van het team en heb je een helikopterview als het gaat om de kwaliteit van zorg voor onze cliënten. Door jouw inbreng groeit het team verder in hun zelfstandigheid waarbij de kwaliteit van zorg centraal staat. Je ondersteunt je collega’s in de inhoudelijke zorgverlening die aansluit bij de vraag van de cliënt, ingewikkelde zorg en/of begeleidingssituaties en je bent het aanspreekpunt over de kwaliteit van zorg binnen het team. Hiermee vergroot je de stabiliteit in een team. Je houdt je bezig met allerlei thema’s rondom kwaliteit van zorg zoals persoonlijke plannen, incidenten en het implementeren van verbetervoorstellen n.a.v. audits, waarbij je nauw samenwerkt met de gedragskundige. 

Ook heb je aandacht voor teamreflectie en ontwikkeling van het team, waarmee je samenwerkt met de ontwikkelcoach. Kortom: In deze functie zorg je ervoor dat de kwaliteit van zorg voor de cliënten door je team naar een hoger niveau getild wordt. 

Concrete taken:

 • Je bent een vraagbaak voor collega’s ten aanzien van specifieke aandachtsgebieden, zoals bijvoorbeeld indicaties en/of (complexe) zorg en begeleiding en verzorgt coaching/scholing voor collega’s
 • Je analyseert ontwikkelingen en draagt bij aan verbetering van zorgprocessen en/of zorgpaden op locatie en/of organisatieniveau
 • Je kan functionele aanwijzingen geven aan andere bij de begeleiding betrokken zorgverleners
 • Je levert een bijdrage aan het opstellen van het team ontwikkelplan en aan de ontwikkeling van operationeel zorgbeleid

  Locatie Brink 13-15
  Op Brink 13-15 wonen 10 bewoners tussen de 30 en 62 jaar oud. Allen met een meervoudige handicap. We hebben een groep waar medische en begeleidende zorg geleverd wordt. Dit houdt in dat je adequaat en flexibel moet kunnen reageren en inspringen op voorkomende situaties. Alle bewoners hebben 4,5 dag per week een dagbesteding. Het ontwikkelingsniveau van onze bewoners ligt grofweg tussen de 2 en de 6 jaar met uitschieters naar boven en beneden. Het is vooral belangrijk dat de bewoner zich prettig voelt en zichzelf mag zijn in zijn woonomgeving. Op de woongroep heerst een huiselijke sfeer. De cliënten hebben behoefte aan een praatje, gezelligheid en geborgenheid. We geven de bewoners, daar waar mogelijk, zoveel mogelijk zelf de regie. 

Hoe verleg je grenzen? 
Als Kwaliteitsbegeleider ben je ook persoonlijk begeleider en ondersteun je het team vanuit je vakmanschap. Samen met je team kijk je waar er verbetering kan plaatsvinden en draag je bij aan de ontwikkeling van de kwaliteit van zorg voor de cliënten. Je vergroot je vaardigheden middels intervisie bijeenkomsten met andere kwaliteitsbegeleiders. Vanuit onze visie werken we binnen SWZ met teamrollen. De teamrol kwaliteit van zorg is gekoppeld aan deze functie omdat dit de kern is van je werk. In de functie van kwaliteitsbegeleider heb je alle ruimte om jezelf en je team verder te ontwikkelingen.  

Wat krijg je bij SWZ?
Samen kijken we naar de best passende contractvorm, waarbij een vast contract tot de mogelijkheden behoort. Het contract valt binnen de cao gehandicaptenzorg FWG 50, voor 24-28 uur per week. 

 • Een gave functie waarin je zowel kwaliteit van zorg als collega’s laat groeien
 • bruto maandsalaris tussen €2.815,- en €4.019,- o.b.v. 36 uur per week, exclusief onregelmatigheidstoeslag; 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van ruim 8% over je bruto jaarsalaris
 • Deelname aan het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Tot 40% korting op aanschaf van bijvoorbeeld fietsen, fitness abonnement of tablet door een fiscale regeling
   
  Wat vragen wij van jou? 
  Waar anderen tegen problemen oplopen, zie jij een kans om de grenzen te verleggen. Die creativiteit gebruik je om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wereld van de cliënt. Ook heb je: 
 • Ideeën over de doorontwikkeling van kwaliteit van zorg voor cliënten
 • Ruime ervaring in de zorg voor cliënten met een EMB en/of NAH
 • Een proactieve en creatieve werkhouding
 • Een adviseerde, ondersteunende en faciliterende houding
 • HBO werk- en denkniveau, die voortkomt uit een zorgachtergrond

  Interesse? 
  Ben je er klaar voor om grenzen te verleggen van cliënten, je collega’s en die van jezelf? Wacht dan niet langer en verras ons met je sollicitatie! 

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Marian van Kempen via 06-83996639.

Recente vacatures

Van Neynsel

Mbo verpleegkundige De Taling

's-Hertogenbosch
32 - 36 uur
Laverhof

Opleiding tot verpleegkundige

Schijndel
24 - 32 uur