zoekt een

Ondersteunend begeleider

Gemiddeld 32 uur per week.

Jouw werkzaamheden

Als ondersteunend begeleider bij ASVZ begeleid en verzorg je bewoners met een verstandelijke beperking. Tijdens je dienst zorg je ervoor dat de bewoners op jou kunnen vertrouwen. Je bent betrokken bij het ochtendritueel of vangt de bewoners weer op als ze klaar zijn met dagbesteding. Je betrekt ze bij de dagelijkse gang van zaken en de huishoudelijke taken op de woning. Wij gaan uit van het samen 100 principe. Je vult de bewoner aan zodat je samen op 100% komt.

 • je leert cliënten begeleiden op een manier die aansluit bij hun behoeften
 • je hebt elke maand een teamoverleg, waarin je meedenkt over de plannen voor cliënten
 • je wordt aangestuurd door een teamleider en krijgt aanwijzingen van (persoonlijk) begeleiders
 • We hebben bij ASVZ veel ervaring met zij-instromers, dus bieden jou een degelijke en goede inwerkperiode aan. Samen met de ervaren begeleiders op jouw woning leren we je stap voor stap de juiste vaardigheden aan om de bewoners op de juiste manier te begeleiden.

Jouw profiel
Als ondersteunend begeleider beschik je over goede sociale vaardigheden, zelfstandigheid, inlevings- en doorzettingsvermogen. Daarnaast vragen wij:

 • een vmbo, mavo, lbo, havo of vwo diploma
 • je biedt structuur aan de cliënten
 • je kunt je vinden in de visie van ASVZ en draagt deze uit

Wat krijg je?
Een veelzijdige baan waarbij je samen met je collega’s kijkt naar mogelijkheden van cliënten en niet naar beperkingen. ASVZ wil niet alleen een goede zorgverlener zijn, maar ook een goede werkgever. Een organisatie waar je met plezier werkt en waar je je verbonden voelt met je collega’s. Verder kun je rekenen op

 • een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract
 • een baan voor minimaal 24 uur tot maximaal 32 uur per week
 • €2.182 tot €3.128,- obv 36 uur. Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 30, volgens de CAO gehandicaptenzorg.
 • 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en uiteraard onregelmatigheidstoeslag (ORT)
 • aandacht voor jouw ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden, naar begeleider
 • ASVZ heeft veel interne en externe scholingsmogelijkheden, zoals de Triple-C behandelingsmethode en weerbaarheidstraining
 • aandacht voor jouw persoonlijke groei vinden we ook belangrijk. Daarom kun je deelnemen aan allerlei activiteiten via ons vitaliteitsprogramma 

Werkplek
Gewoon wonen Breda is een Ouderinitiatief dat zich bevindt in een flat vlakbij het centrum van Breda. In dit initiatief leven 15 bewoners met een lichtverstandelijke beperking en ze beschikken allemaal over een eigen appartement. Ze leven zoveel mogelijk het normale leven en hebben jou nodig als ondersteuning. Goed om te weten is dat er op deze locatie ook slaapdiensten zijn.

Adres
Doornboslaan 145, 4816 CZ, Breda

Regulier
Binnen de reguliere sector werken acht tot twaalf cliënten met uiteenlopende zorgvragen (VG 5, 6, 7 of 8). Binnen ASVZ richten we ons op het voorleven en bevorderen van het gewone leven. Als je niet de stoornis of beperking als uitgangspunt neemt, ga je anders kijken naar eventueel (probleem)gedrag en geef je het een ander betekenis. Door deze onvoorwaardelijke ondersteuning in combinatie met een zinvol gevuld dagprogramma zie je dat de kwaliteit van het bestaan toeneemt. De uitdaging binnen deze zorg ligt dan ook in het op zoek te gaan naar die behoefte voor iedere cliënt om voor hem de kwaliteit van bestaan te vergroten.

LVB (Licht verstandelijke beperking)
Op een LVB-locatie werken acht tot 12 cliënten met een licht verstandelijke beperking. Net als jij willen deze mensen ‘een gewoon leven’. Met alles wat daarbij hoort: een fijne plek om te wonen, sociale contacten, betekenisvol werk en de ruimte om zelf keuzes te maken.

Dit alles is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Daarom ondersteun jij ze daarbij. Je zorgt dat cliënten zich veilig voelen. Samen bouw je aan succeservaringen op de verschillende leefgebieden. Zo vergroot je hun (zelf)vertrouwen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

Als begeleider van mensen met een LVB is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. De cliënten zijn vaak verbaal sterk. De kunst is om achter hun gedrag te kijken. Dan zie je dat ze vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebben. En daar kun je samen werk van maken! 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust door contact op te nemen met Rik van den Heuvel, meewerkend teamleider op 06-23475712.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature? Liever niet.
Ben je zzp'er? Solliciteer dan alleen als je bij ASVZ in loondienst wilt komen.

 

Recente vacatures

IMW regio Tilburg

Algemeen maatschappelijk werker

Tilburg
24 - 28 uur
Amarant

GZ-Psycholoog - Orthopedagoog-Generalist

Tilburg
32 - 36 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch
28 - 36 uur