zoekt een

Ondersteunend begeleider intensieve begeleiding VIC

Gemiddeld 28-36 uur per week.

Pak je kans bij ASVZ. Kom werken als ondersteunend begeleider en ontwikkel jezelf en ons behandelmodel Triple-C met ons door!

Als ondersteunend begeleider bij ASVZ hoef je helemaal geen ervaring te hebben in de zorg! Je komt net van school of werkt al jaren in een andere sector maar wil graag de overstap maken naar de zorg. Bij ons ondersteun je bewoners met een verstandelijke beperking bij hun dagelijks leven. Jij zorgt ervoor dat zij het gewone leven ervaren. Ben jij er klaar voor om ons te versterken?

Wat ga je doen?
Als ondersteunend begeleider bij ASVZ begeleid en verzorg je bewoners met een verstandelijke beperking. Tijdens je dienst zorg je ervoor dat de bewoners op jou kunnen vertrouwen. Je bent betrokken bij het ochtendritueel of vangt de bewoners weer op als ze klaar zijn met dagbesteding. Je betrekt ze bij de dagelijkse gang van zaken en de huishoudelijke taken op de woning. Wij gaan uit van het samen 100 principe. Je vult de bewoner aan zodat je samen op 100% komt.

 • je leert cliënten begeleiden op een manier die aansluit bij hun behoeften
 • je hebt elke maand een teamoverleg, waarin je meedenkt over de plannen voor cliënten
 • je wordt aangestuurd door een teamleider en krijgt aanwijzingen van (persoonlijk) begeleiders

We hebben bij ASVZ veel ervaring met zij-instromers, dus bieden jou een degelijke en goede inwerkperiode aan. Samen met de ervaren begeleiders op jouw woning leren we je stap voor stap de juiste vaardigheden aan om de bewoners op de juiste manier te begeleiden.

Wie zoeken we?
Als ondersteunend begeleider wil je jezelf ontwikkelen in een totaal nieuwe sector! Je beschikt over een flinke dosis geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen. Omdat je op een woning werkt, werk je zowel overdag als in de avonduren, weekenden en op feestdagen. Daarnaast vragen wij:

 • een vmbo, mavo, lbo, havo of vwo diploma
 • je bent goed in het bieden van structuur aan de bewoners
 • je kunt je vinden in de visie van ASVZ en draagt deze uit

Wat krijg je?
Een veelzijdige baan waarbij je samen met je collega’s kijkt naar mogelijkheden van cliënten en niet naar beperkingen. ASVZ wil niet alleen een goede zorgverlener zijn, maar ook een goede werkgever. Een organisatie waar je met plezier werkt en waar je je verbonden voelt met je collega’s. Verder kun je rekenen op:

 • een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract
 • een baan voor minimaal 28 uur tot maximaal 36 uur per week.
 • € 2.393 tot € 3.360,- o.b.v. 36 uur. Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 35, volgens de CAO gehandicaptenzorg
 • 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en uiteraard onregelmatigheidstoeslag (ORT)
 • aandacht voor jouw ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden, naar begeleider
 • ASVZ biedt veel interne en externe scholingsmogelijkheden, zoals de Triple-C behandelingsmethode en weerbaarheidstraining
 • ondersteuning vanuit de Triple-C Werkplaats
 • aandacht voor jouw persoonlijke groei vinden we ook belangrijk. Daarom kun je deelnemen aan allerlei activiteiten via ons vitaliteitsprogramma

Werkplek
Schoorstraat 4-23 is een VIC workhome waar vijf volwassenen met een licht verstandelijke beperking (24-44 jaar) wonen. De bewoners gaan met eigen begeleiding naar vijf verschillende dagbestedingslocaties. De begeleiding is dus gericht op zowel wonen als dagbesteding hetgeen deze locatie heel afwisselend en uniek maakt. Het team dat hier werkzaam is, is echt een gezellige vaste club mensen waar voor de ontwikkeling van de medewerkers veel aandacht is. Je draagt bij aan de groei van alle individuele bewoners en krijgt daarnaast de begeleiding zodat je zelf persoonlijk kan groeien. Er worden op deze locatie veel (sport) activiteiten georganiseerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan gezellig op zaterdagavond bowlen met de bewoners. Doordat dagbesteding aan huis wordt gegeven, heb je op deze locatie ook langere diensten.

Adres
Schoorstraat 4-23, 5071 RA, Udenhout

Intensieve zorg
Binnen de intensieve zorg wonen gemiddeld 7 bewoners met een intensieve zorgvraag (VG7). De intensieve woonvormen zijn er voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een licht, matig of ernstig verstandelijke beperking. Binnen ASVZ richten wij ons niet op het beheersen en voorkomen van probleemgedrag, maar op het voorleven en bevorderen van het gewone leven. Als je niet de stoornis, maar menswaardigheid als uitgangspunt neemt, ga je anders kijken naar probleemgedrag en geef je het een andere betekenis. Wanneer de focus van het probleemgedrag af is, verdwijnt dit gedrag naar de achtergrond. Door deze onvoorwaardelijke ondersteuning in combinatie met een zinvol gevuld dagprogramma zie je dat de kwaliteit van het bestaan toeneemt. De uitdaging binnen de intensieve zorg ligt dan ook in het op zoek gaan naar de onvervulde menselijke behoefte achter het probleemgedrag.

VIC Workhome (Very Intensive Care)
Op een VIC Workhome wonen maximaal 5 cliënten. Deze cliënten zijn elders volledig vastgelopen en ervaren hier weer het normale leven. Naast het wonen zorg je hier ook voor de dagbesteding van de bewoner. Het uitgangspunt van een VIC Workhome is eerst stabiliseren. Het is jouw uitdaging om iemand van A naar B te krijgen en je bent niet bang om dingen te ondernemen. Binnen een VIC Workhome besteden we veel aandacht aan de coaching van jou als medewerker.

LVB (Licht verstandelijke beperking)
In een LVB-woning wonen zeven tot acht bewoners met een licht verstandelijke beperking. Net als jij willen deze mensen ‘een gewoon leven’. Met alles wat daarbij hoort: een fijne plek om te wonen, sociale contacten, betekenisvol werk en de ruimte om zelf keuzes te maken.

Dit alles is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Daarom ondersteun jij ze daarbij. Je zorgt dat bewoners zich veilig voelen. Samen bouw je aan succeservaringen op de verschillende leefgebieden. Zo vergroot je hun (zelf)vertrouwen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Je kijkt waar ze tegenaan lopen en gaat met ze in gesprek over moeilijke onderwerpen, zoals drank, drugs en social media.

Als begeleider van mensen met een LVB is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. De bewoners zijn vaak verbaal sterk. De kunst is om achter hun gedrag te kijken. Dan zie je dat ze vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebben. En daar kun je samen werk van maken! 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust door contact op te nemen met Joey van der Lee, meewerkend teamleider via 06-20331309.

Onderdeel van de procedure voor deze vacature is een online assessment waarmee je inzicht krijgt in de kwaliteiten die jij meebrengt. Vervolgens ga je met onze selecteurs in gesprek over jouw wensen en mogelijkheden, op het gebied van functies, locaties en contractomvang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature? Liever niet.
Ben je zzp'er? Solliciteer dan alleen als je bij ASVZ in loondienst wil komen.

 

Recente vacatures

Van Neynsel

Begeleider zorg en welbevinden Boswijk

Vught
In overleg
Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI)

Klinisch Fysisch Medewerker (36 uur)

Roosendaal
Fulltime
Het Laar

Zelfstandig werkend kok

Tilburg
Parttime / Fulltime