zoekt een

Ondersteuner Thuis, Alphen/Baarle-Nassau/Chaam

Heb je een zorghart, maar geen diploma in de zorg? Heb je voorheen in de zorg gewerkt en wil je jouw zorghart weer inzetten? Ben je student en zoek je een bijbaan waarmee je ook relevante werkervaring op doet? Of wil je graag een carrièreswitch maken en je inzetten voor de zorg?

Dan is dit iets voor jou!
Onze buurtteams in Alphen, Chaam en Baarle-Nassau zijn op zoek naar een Ondersteuner Thuis, voor maximaal 12 uur per week, geen weekenddiensten.

Als ondersteuner thuis bij Thebe in de wijkverpleging heb je een belangrijke rol. Aan de hand van een zorgplan, in samenspraak met de cliënt en eventuele mantelzorger, help je mensen met persoonlijke verzorging, bewegen en mobiliteit, huishoudelijke taken en emotionele steun. Denk hierbij aan samen boodschappen doen, samen koken of samen lunchen. Doordat jij helpt en ondersteunt bij activiteiten is de cliënt in staat om bijvoorbeeld een hobby te blijven doen of om weer meer te bewegen en anderen te ontmoeten. Dit zorgt voor meer zelfstandigheid en tevredenheid. Door goed te communiceren en op te letten, zorg je ervoor dat cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Ook de mantelzorger wordt hierdoor ontzorgd en weet dat de cliënt bij jou in goede handen is.

Wanneer je werkt in de wijk, stap je letterlijk binnen bij de cliënt. Je draagt positief bij aan het welzijn van cliënten en stimuleert de zelfredzaamheid met behoud van regie en eigenwaarde.

Werken in de wijk van buurtteam Chaam, Alphen en Baarle-Nassau biedt veel uitdagingen, als enige aanbieder in dit gebied en directe contacten met de huisartsen zijn de uitvragen van zorg zeer divers en uitdagend. Daarnaast werk je in een uitgestrekte en landelijke omgeving.

Met jouw persoonlijke aandacht en inzet zorg je ervoor dat je cliënten helpt bepaalde dingen zelf (weer) te kunnen. Zo help je hen in de thuissituatie zo veel mogelijk hun eigen leven te leiden. Dit alles in het kader van de bedoeling van Thebe (https://www.thebe.nl/over-thebe/bedoeling-van-thebe/).

Over onze teams & locaties

De wijkteams van Alphen, Baarle-Nassau en Chaam (ABC) staan bekend als gezellige en warme teams die altijd voor elkaar klaarstaan. Deze dorpen grenzen aan België, een mooi buitengebied waar de Brabantse gezelligheid hoogtij viert. Iedereen groet elkaar op straat en er heerst een hele fijne sfeer. De Ondersteuners Thuis werken in overleg op alle locaties.

Uiteraard werken deze teams volgens De Bedoeling van Thebe met een blik op een duurzame wijkverpleging 2030. Zij denken hierbij aan: ‘Wat ik zelf kan, geef ik niet uit handen. Wat ik niet zelf meer kan, leer ik opnieuw of anders te doen. En wat er dan nog overblijft lossen we samen op.’

Over jou
 • Je hebt interesse in het helpen en ondersteunen van mensen met dagelijkse taken en activiteiten.
 • Je werkt zelfstandig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je begrijpt dat je met een heel team werkt en zoekt contact indien nodig.
 • Je bent behulpzaam, zorgzaam en klantvriendelijk.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep (kwetsbare ouderen en chronisch of tijdelijke zieken).
 • Je weet om te gaan met onverwachte situaties en je denkt in oplossingen.
 • Je kunt je goed inleven in een ander en bent een luisteraar met aandacht.
 • Je beschikt over een werk- denkniveau vanaf MBO 2 niveau (geen diploma vereist).
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je beschikt bij voorkeur over een rijbewijs en een auto

Wij bieden
 • Een baan in een zelfstandig team met veel vrijheid en verantwoordelijkheid samen met de collega’s in je team.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Maar als het goed gaat kijken we naar de mogelijkheden voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Het ‘Welkom bij Thebe-traject’ in de eerste maanden dat je bij Thebe in dienst bent. Dit zorgt voor een zachte landing en de mogelijkheid om Thebe goed te leren kennen.
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket (conform CAO VVT). Het salaris voor deze functie is min. € 2.236,57 - max. € 2.772,02. Per 1 oktober 2024 krijg je een verhoging van 2,5%.
 • Interessante (collectiviteits)kortingen.
 • Op ieder niveau volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen of door te groeien.

Solliciteren
Wil jij iets betekenen in de zorg? Solliciteer dan direct met je CV via onze website of door invulling van het sollicitatieformulier.

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Mireille Appels te bereiken op tel 06-14670988.

Over Thebe
Als je bij Thebe werkt, dan werk je volgens De Bedoeling. Dat betekent o.a. dat we staan voor professionele zorg en de nadruk leggen op zelf, thuis & technologie. De kernwaarden van Thebe spelen een belangrijk rol in jouw werk. Binnen jouw werk voel je je verantwoordelijk om de juiste dingen te doen en haal je dagelijks het beste uit jezelf. De mens staat altijd centraal en samen met de cliënt, naasten en vrijwilligers geef je professionele zorg op maat. Zo werk je verbindend met de cliënten en naasten, maar ook met je collega’s. Je bent altijd op zoek naar vernieuwing. Je wacht niet af, maar durft de dingen die beter of anders kunnen te benoemen en aan te pakken.

Waarom het zo fijn is om bij Thebe te werken? Je leest hier alles over de WAUW van Thebe.

Contact

Monique van Dijck
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Laverhof

Zorgondersteuner - PG Schijndel

Schijndel
16 - 20 uur