zoekt een

Systeemtherapeut – Deeltijd Angst & Stemming (vast of interim)

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Het gaat om een tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof in de periode van 26 augustus 2024 tot 3 maart 2025.

Wat ga je doen?
 • Vanuit een systeemtheoretisch kader observeer, onderzoek en behandel je relaties en gezinssystemen om de krachten van jongeren en hun systemen te vergroten en de niet-helpende patronen te doorbreken.
 • Als systeemtherapeut lever je in samenwerking met collega’s vanuit verschillende disciplines een bijdrage aan de totale behandeling van de individuele cliënt volgens specialistische methodiek met passende interventies;
 • Je geeft psycho-educatie aan cliënten en hun netwerk;
 • Je levert actief een bijdrage aan het familiebeleid en het betrekken van naasten binnen ons centrum.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
We werken met een tweetal zorgclusters: cluster planbare zorg en cluster continue zorg. Binnen cluster planbare zorg ligt de focus op de zorg die vooral overdag plaatsvindt. Binnen cluster continue zorg ligt de nadruk op de acute en intensieve zorg, die niet planbaar is.

We vinden het belangrijk aandacht voor medewerkers te hebben. Om dit te bereiken is de aansturing van de teams recent gewijzigd en zijn er teamleiders aangesteld met een kleinere span of control. Doordat de teamleider dichterbij de professionals staat is er meer persoonlijke aandacht en betere ondersteuning voor jou als professional. Bovendien komt meer regie bij teams en de teamleider te liggen.

Centrum Jeugd van GGz Breburg is een veelzijdige specialist in de psychiatrie en biedt hoog specialistische behandeling voor complexe hulpvragen van kinderen, jongeren en gezinnen tot 23 jaar. We hebben zowel ambulante teams, klinieken en deeltijdbehandeling. Er zijn drie deeltijdpaden voor behandeling op onze locatie in Breda: trauma, ontwikkeling en angst & stemming. Deze vacature staat voor de deeltijdbehandeling angst & stemming.

Binnen Centrum Jeugd werken we vanuit de netwerk gedachte en proberen we de 'Reis van de cliënt' samen met cliënten vorm te geven. Samen betekent bij ons samen met de cliënt, zijn systeem, je eigen team en interne en externe ketenpartners.

Wat breng je mee?
 • Een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau aangevuld met een systeemtherapie opleiding en een NVRG-registratie;
 • Ervaring in de psychiatrie of uitgebreide werkervaring als systeemtherapeut. Daarnaast heb je een brede kennis van diverse therapieën;
 • Sociale vaardigheden om een vertrouwensrelatie met de cliënt en zijn/haar omgeving op te kunnen bouwen, met behoud van de eigen professionele houding;
 • Goede mondelinge, schriftelijke en non-verbale uitdrukkingsvaardigheden in verband met uiteenlopende gespreks- en overlegsituaties, het opstellen van rapporten, brieven en beleidsnota’s;
 • Doorzettingsvermogen, systematiek en volharding zijn noodzakelijk in relatie met de cliënt en zijn omgeving;
 • Integriteit en betrouwbaarheid in verband met de omgang met privacygevoelige informatie;
 • Cognitieve flexibiliteit en het houden van aanpakken; je draagt actief bij aan de ontwikkeling van het team.
 • Je bent 16 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een mooie, afwisselende job in een ambitieus team met volop ontwikkelingsmogelijkheden. De functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal €3.541,- en maximaal €5.335,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling.

Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 23 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kim Tromp, teamleider, tel. 06-16616953. Maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Recente vacatures

Thebe

Klinisch Neuropsycholoog

Breda
16 - 36 uur
Groenhuysen

Master- /GZ-Psycholoog

Roosendaal
In overleg
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

MST Therapeut / De La Salle - Boxtel

Boxtel
32 - 36 uur