Casemanager Forensisch

Casemanager Forensisch

24-36 uur

Wat ga je doen?
Als casemanager binnen de FPA lever je een bijdrage aan de behandeling van de cliënten met psychiatrische stoornissen, met behulp van observatie, onderzoek en behandeling. Een functie waarin je mede verantwoordelijk bent voor het inschatten van risico’s, en daarmee deels ook waakt over de veiligheid van de maatschappij. Je werkt met een dynamische doelgroep en een grote verscheidenheid aan ziektebeelden. Je onderhoudt contact met het netwerk van de patiënt en draait mee met therapievaardigheidstrainingen. Ook regel je de terugkoppelingen vanuit de patiëntbesprekingen. Je spreekt zelfstandig je eigen patiënten maar bent tegelijkertijd ook de rechterhand van de regiebehandelaar.

Je zal je dus ook bezighouden met verslaglegging, voorbereidingen en het afnemen van risicotaxaties met patiënten. Tijdens je werk ben je constant in afstemming met de patiënt, begeleiders, behandelaren en ketenpartners. Je zoekt dan ook altijd naar de juiste manier van samenwerken en kan collega's en patiënten motiveren en stimuleren.

Waar ga je werken?
Op de forensisch psychiatrische afdeling bieden wij specialistische forensische zorg aan cliënten met complexe problematiek, zoals een persoonlijkheidsstoornis, psychotische stoornis en/of een licht verstandelijke beperking (LVB). Binnen de FPA's worden forensisch psychiatrische cliënten opgenomen om middels een herstelgerichte visie en behandeling te werken aan hun herstel en resocialisatie. De behandeling wordt vormgegeven door multidisciplinaire teams.

Hoe ziet de wereld van de Forensische Zorg eruit?
Het werkveld van de Forensische Zorg is breed. Vaak kennen mensen de Forensische Zorg vanuit het begrip tbs. Maar het werkveld is zoveel breder dan dat. Je kunt kiezen tussen klinische zorg, ambulante zorg en verblijfszorg. In de Forensische Zorg wordt gebalanceerd tussen de juiste combinatie van zorg, behandeling en beveiliging. Naast de zorgverlening is passende beveiliging en risicomanagement van groot belang. Het niveau van de beveiliging verschilt per instelling.

Wat vragen wij van jou?
Het is belangrijk dat jij het overzicht kan bewaren en autonoom beslissingen kunt nemen. Daarnaast beschik je over de kwaliteit om snel te kunnen schakelen tussen je rol als ondersteuner van de regiebehandelaren en je eigen behandelaarsrol. Je hebt enige ervaring in de forensische hulpverlening en heb je kennis van psychiatrische ziektebeelden, ontwikkelingsstoornissen en een goed inzicht in de sociale kaart van Nederland.
 • Je bent in het bezit van een relevant diploma op HBO niveau dan wel universitair diploma (HBO-V, HBO-SW, SPV of basispsycholoog met LOGO verklaring)
 • Je hebt ruime ervaring met GGZ zorg, kennis en ervaring op het gebied van (sociale) psychiatrie, wet- en regelgeving
 • Ervaring met de genoemde functietaken en het forensische werkveld is een pré
 • Je houdt vakkennis op peil

Wat bieden wij jou?
 • Flexibiliteit in werkuren
 • Een salaris conform CAO GGZ FWG schaal 50 tussen €2.737 en €4.263 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en relevante werkervaring
 • In augustus ontvang je eenmalig een uitkering van 1% over het jaarsalaris en per 1 december vindt er een cao-salarisverhoging plaats van 4%
 • Een pensioenregeling bij PFZW waarbij de werkgever 50% inlegt
 • 166 vakantie-uren en een (LFB) levensfasebudget van 35 uur o.b.v. een fulltime dienstverband
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarbij je zelf je arbeidsvoorwaarden aan kunt passen naar jouw situatie en wensen. Ruil b.v. uit tegen een abonnement op de sportschool, lidmaatschap of een fiets
 • Een balansbudget van € 500,- bruto o.b.v. een fulltime dienstverband (kies zelf voor uitbetaling, inzet voor een opleiding of verlof)
 • Reiskostenvergoeding, zelfs als je dichtbij woont of lekker met de fiets naar het werk komt
 • Ontwikkelmogelijkheden, pak een studie op of groei door binnen GGZWNB. We helpen je verder met jouw ambities. Gratis en onbeperkt toegang tot jouw persoonlijke account in GoodHabitz.
 • Direct een vast contract

Enthousiast? Solliciteer dan direct.
Ben je direct enthousiast en ervan overtuigd dat je bij ons wilt werken?
Aarzel dan niet en reageer direct via de sollicitatie button.

Liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Contactpersoon : Denny Oosterwaal
Telefoonnr. werk : +316 57488270
E-mail werk : d.oosterwaal@ggzwnb.nl
Locatie vacature : Halsteren

Contact

Denny Oosterwaal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGz Breburg

APH Triagist GGz

Tilburg
16 - 36 uur