zoekt een

Woonbegeleider, Kind & Jeugd

Heb jij zin om met ons te bouwen aan een nieuw woonhuis, hierin voorbereidingen te treffen, zoals het aanpassen van het woonhuis en het door-ontwikkelen van het team, continu te leren en andere collega’s hierin mee te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Maak kennis met het woonhuis
Het woonhuis is in transitie om van een woonhuis met ouder wordende bewoners over te gaan naar een woonhuis voor kind & jeugd in combinatie met een ernstige verstandelijke beperking en complex gedrag. Ons doel is om dit eind 2025 te realiseren. Omdat goed werk tijd nodig heeft, zijn we al druk bezig met het treffen van voorbereidingen zoals het aanpassen van het woonhuis en de screening van nieuwe bewoners. Aan een kant van het woonhuis komen in september 2024 al de eerste kinderen te wonen. We kijken hierbij graag naar individuele zorgvragen en de fase waarin de bewoner zich bevindt. Zodat we hier onze begeleidingsstijl op kunnen aanpassen. Kennis vergaren, delen en continu bijscholen is hierin een belangrijk onderwerp. 

Verder begeleid jij hun dag en:  

 • stemt de zorg af op de behoeften van iedere individuele bewoner en speelt in op veranderingen, hoe klein ook.  
 • begeleidt bewoners naar school of juist bij het thuiskomen. Daarnaast komt er in de vakantie ook dagbesteding aan huis.  
 • overlegt, informeert en rapporteert aan collega’s over bijzonderheden en de planning.  
 • houdt contact met het persoonlijk netwerk en onderhoudt de multidisciplinaire samenwerking. 
 • coördineert de dagelijkse zorg voor een aantal cliënten en stelt hier zorgplannen voor op. 

De taken zijn hierin afhankelijk van de functie.  

Samen met je team
Het team wordt opnieuw samengesteld en jij draagt hier graag je steentje aan bij. Zo kun je samen gaan bouwen aan een veilige omgeving voor de kinderen waarbij ze de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Dit kan onderdeel zijn van het verbeteren van de spraak doormiddel van ondersteunende middelen of juist iets kleins zoals jezelf aankleden. Samen met je team motiveer je elkaar om elke keer dat stapje extra te zetten voor de bewoners. Zo haal je het maximale uit de dag. Met humor en eerlijke, opbouwende feedback kijk je met je collega’s naar je handelen en het resultaat. Zó blijven we kritisch, zodat we steeds betere begeleiding bieden én nieuwe dingen blijven proberen. Je werkt multidisciplinair samen met onder andere verwanten, vrijwilligers, logopedisten en gedragskundige.

 

Salaris en meer
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij minimaal 24 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal €3938 op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG40 als begeleider en FWG45 als persoonlijk begeleider). In december komt hier nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • 8% vakantiegeld en 144 vakantie- en 57 balans verlofuren per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.
 • een rooster afgestemd op je wensen met ochtend-, middag-, en avonddiensten.
 • wij bieden bij een groot aantal vacatures een vast contract aan. We hebben namelijk vertrouwen in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten.
 • een reiskostenvergoeding van 0,16 cent per kilometer.
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein maar ook externe trainingen om jezelf beter te leren kennen. Zoals bijvoorbeeld de methode: Meer Mens.
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn waarbij Severinus de helft van de premie betaalt.
 • Een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of fitnessplan.

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.

Je talent en de rest

Jij kan als geen ander de vraag achter het gedrag van de bewoner achterhalen en zorgt voor een gevoel van veiligheid door nabij te zijn. Dat betekent de ene keer grenzen aangeven, dan weer liefdevolle zorg bieden en vooral voorspelbaar zijn. Je weet op een ontwikkelingsgerichte manier te werken welke bijdraagt aan de ontwikkeling, zelfredzaamheid en het verbeteren van de vaardigheden die van toepassing zijn op school. Je komt het best tot je recht in een dynamische omgeving en vindt het leuk om activiteiten te organiseren waarbij er ruimte is voor spelen en beweging zowel binnen als buiten. Verder zien we je graag op het woonhuis als je:  

 • minimaal een mbo niveau 3 opleiding hebt, bijvoorbeeld in de pedagogiek of zorg zoals: verzorgende/verpleegkundige of (persoonlijk) begeleider.
 • flexibel bent; de bewoners gaan vaak naar school waardoor de diensten variëren.
 • ervaring hebt met de doelgroep en complex gedrag, bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg, een kinderopvang, jeugdinstelling of naschoolse opvang.
 • in tijdelijkheid affiniteit hebt met ouder wordende bewoners!

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle bewoners écht goed leren kennen. Zo weten we wat je nodig hebt en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer snel naar je nieuwe baan als woonbegeleider, Kind & Jeugd gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep. 

Liever eerst iets vragen? Bel of app Chris van Alst via: 0629126915.

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Recente vacatures