zoekt een

Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige Opvang Huiselijk geweld

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet je in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging of stalking. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

HOE DOE JE DAT?
Veiligheid heeft de hoogste prioriteit met bijzondere aandacht voor de kinderen in het gezin. Als die basis er is, in de vorm van opvang, ga je op zoek naar een structurele oplossing om het geweld te stoppen. Je werkt aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde. Je werkt nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wat er in zijn of haar geval nodig is.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je start je dag met een huisbezoek bij een vrouw die hulpvragen heeft op gebied van veiligheid en opvoeding. Samen hebben jullie leerdoelen opgesteld. Jullie bespreken de voortgang van de doelen en hoe het verder met mevrouw gaat.
 • Daarna ga je terug naar de locatie bij vrouwenopvang. Je gaat eerst sfeer proeven op de afdeling voordat je bij één van de opgenomen vrouwen een veerkracht moment gaat uitvoeren om de ontwikkelingen van de kinderen in beeld te brengen.
 • Een half uur later neemt een andere client contact met je op klopt een andere cliënt op de deur omdat ze dreigende berichten heeft gekregen van haar ex-partner en zich heel onveilig voelt en niet weet wat te doen. Je vangt deze vrouw direct op en maakt in overleg met de ambulant hulpverlener samen het veiligheidsplan up-to-date zodat zij zich weer veilig voelt.
 • In de middag ga je naar een driehoeksoverleg, waarin je je casuïstiek samen met gedragswetenschapper en ambulant hulpverlener doorspreekt.
 • Je sluit je dag af bij met een nieuwe opname op de mannenopvang op een geheime locatie in de stad. Deze man wordt opgenomen wegens huiselijk geweld. Je brengt hem samen met je collega naar de locatie, biedt hem een warm welkom en geeft uitleg over de veilige opvang.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je hebt het talent om cliënten te activeren en je weet hoe je intercultureel werkt. Bij crisissituaties blijf jij rustig, zodat je methodisch kan handelen.

Verder heb je:
 • Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op MBO4 of HBO niveau.
 • Ervaring met het werken met complexe gezinssystemen en huiselijkgeweld, stalking of dreiging.
 • Een SKJ registratie voor de functie Jeugd- en Gezinsprofessional C.
 • Kennis van sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken rondom huiselijkgeweld en dreiging.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in schaal 7 met salaris tussen € 2.720,32 en € 3.887,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Of de functie (Senior) Jeugd- en Gezinsprofessional C in Schaal 8 met salaris tussen € 2.843,89 en € 4.223,16 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 24 uur per week.
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Lysanne van Vugt via 06 14 93 06 30. De vacature sluit op 18 juli 2024. De gesprekken zullen plaatsvinden op 22 juli 2024.

Contact

Lysanne van Vugt
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur