zoekt een

Ambulant Begeleider ZMLK onderwijs, groene groep

Voor het team ambulante ondersteuning binnen het ZMLK onderwijs zijn we op zoek naar een: 

Ambulant Begeleider voor de groene groep
16-26 uur per week  

Hier ga je werken   

Het team ambulante ondersteuning binnen het ZMLK onderwijs biedt begeleiding en/of verzorging aan leerlingen van het speciaal onderwijs De Kameleon in zowel Roosendaal als Bergen op Zoom. Het team biedt ondersteuning aan leerlingen tussen de 4 en 18 jaar met een verstandelijke beperking en mogelijke bijkomende problematieken, zoals moeilijk verstaanbaar gedrag en weerstand. De ambulante ondersteuning is erop gericht om de leerlingen zo lang mogelijk gebruik te laten maken van de onderwijsvorm, die bij het kind past en wat haalbaar is. Hierdoor wordt de integratie van de leerling in de samenleving bevorderd en kan de leerling zich in zijn eigen omgeving ontwikkelen.    

Om dit doel te behalen is er een nauwe samenwerking tussen SDW en De Kameleon in de behandeling en begeleiding van de leerlingen. Het team ambulante ondersteuning bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste en gedreven medewerkers 

Dit ga je doen

Als begeleider werk je op de groene groep, een onderwijszorggroep die zich met veel passie richt op de zorg en ondersteuning van leerlingen. Dit omvat dagelijkse activiteiten, werk- en speelmomenten en buitenschoolse activiteiten zoals gym, buiten spelen en snoezelen.

De leerlingen hebben een ontwikkelingsniveau vergelijkbaar met dat van dreumesen en peuters, waarbij gebarentaal veel wordt gebruikt vanwege hun beperkte taalvaardigheid. Bovendien vertonen ze onvoorspelbaar en uitdagend gedrag, wat vraagt om nauwe begeleiding en constante nabijheid. 

Dit breng je mee 

  • Je hebt een relevant diploma op niveau 3, bijvoorbeeld SPW of MMZ.   
  • Je beschikt over minimaal twee jaar gerichte werkervaring met onze of een vergelijkbare doelgroep.   
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en ziet de vraag achter het gedrag van de leerlingen. Je vindt het een uitdaging om vanuit mogelijkheden te kijken.   
  • Je bent geduldig, daadkrachtig en in staat om consequent te handelen.   
  • Je houdt van samenwerken en geeft je mening. Met jouw ervaring én frisse blik draag je bij aan een optimale begeleiding van de leerling en de ontwikkeling van ons zelfverantwoordelijk team.    
  • Je bent bereid om alleen verlof op te nemen tijdens schoolvakanties, zodat de zorg en stabiliteit in de klas gewaarborgd is.  
  • Je werkt gedurende 40 weken per jaar een aantal uren per week extra bovenop je contracturen. Hierdoor spaar je voor de 12 vakantieweken van het basisonderwijs.   

Heb je interesse? 

Dan maken wij graag kennis met jou!   

Heb je vragen of wil je nog meer informatie?  App, bel of mail naar unitmanager Linda Nefs via 0682048249 of linda.nefs@sdwzorg.nl. 

Ben je al overtuigd? Dan zien we je graag bij de sollicitatiegesprekken.    

Recente vacatures

SDW

Ambulant Begeleider (niveau 4)

Roosendaal
24 - 40 uur