zoekt een

BBL leerling Verzorgende IG (niveau 3)

Kom jij bij Amaliazorg leren en werken als BBL-student Verzorgende IG? Natuurlijk hebben bewoners goede zorg nodig, maar een fijne dag hebben is nog belangrijker. Daarom hebben wij veel aandacht voor welzijn. Dat kleurt hun dag. Als verzorgende IG leer je ouderen met dementie te ondersteunen. Zij kunnen niet alles meer zelf. Je begeleidt de bewoners bij het eten, wassen en aankleden. Je geeft medicijnen en leert om een zorgleefplan op te stellen en uit te voeren. Je leert samenwerken met mantelzorgers en zorg-disciplines (bijvoorbeeld coach onbegrepen gedrag). Je leert belevingsgericht te werken waarbij je aandacht hebt voor de benadering per fase van dementie. Je luistert naar de bewoner, leeft je in en speelt in op de wensen van de bewoner. Zo werk jij aan het leefgeluk van de bewoners, terwijl jij een leuke baan hebt.

Waarom bij Amaliazorg?

Je komt bij ons terecht in een warme werkomgeving waar het welzijn van bewoners echt centraal staat. En waar ook oprechte aandacht is voor jou en jouw ontwikkeling. Want wij geloven dat jouw werkgeluk zich vertaalt in extra kleur in het leven van de bewoners. Je komt bovendien te werken in een prachtig, monumentaal pand met een mooie ruime tuin. We zijn een van de landelijk best gewaardeerde verpleeghuizen (top 10 ZorgkaartNederland van 2023, 2022, 2021 en 2020). Geïnteresseerd? Kom dan kennismaken met Amaliazorg Hof van Bluyssen in Asten. Kleur jij binnenkort de dag van de bewoners van Hof van Bluyssen? 

Wat kleurt jou?

 • Diploma MBO basisberoepsopleiding niveau 2 of diploma VMBO kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO.
 • De zorg voor ouderen met dementie spreekt je aan.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in zorg en welzijn, maar dat hoeft niet.
 • Je spreekt en schrijft de Nederlandse taal.
 • Je kunt met de computer werken.
 • Je hebt doorzettingsvermogen, bent flexibel, kunt zelfstandig werken en neemt initiatief.
 • Je woont in de omgeving

Je werkhouding

Binnen Amaliazorg staat belevingsgericht werken voorop. Dit vraagt om een bepaalde instelling, gedrag en wijze van omgaan met bewoners, mantelzorgers, collega’s en vrijwilligers. Deze werkhouding komt niet uit de lucht vallen. Je bent je bewust van je handelen en de invloed die dat heeft op het welbevinden van de bewoners, mantelzorgers, je collega’s en vrijwilligers. Jij krijgt ruimte om ideeën in te brengen en te verwezenlijken. Zo komt belevingsgericht werken goed tot zijn recht. We zijn ervan overtuigd dat dit resulteert in meer werkgeluk. Dat vertaalt zich weer door in het geluk van onze bewoners. Zo breng jij dat typische Amaliagevoel over in je werkwijze. Dat vinden we belangrijk.

Hoe kleuren wij jouw werk?

 • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor 28 uur per week. Dit is als volgt opgebouwd: 20 uur werken op de werkvloer, 5,5 uur vergoeding voor de lesdag op school en 2,5 uur voor extra ontwikkeling. Deze ontwikkelingsuren mag je zelf flexibel inzetten voor verbreding of verdieping in je rol als leerling. Hier wordt je in begeleid door je werkbegeleider.
 • De kosten van het lesgeld, leermiddelen en reiskosten worden vergoed volgens de cao VVT. Je bouwt geen studieschuld op bij ons, ook niet als je stopt voordat je je diploma hebt.
 • Via een roulatieschema werk en leer je op diverse afdelingen (en locaties) binnen Amaliazorg.
 • We begrijpen dat je een goede laptop nodig hebt voor je opleiding. Daarom kun je gebruik maken van een laptopvergoeding van maximaal €500,-. 

Dit is Amaliazorg

Amaliazorg is een fijnschalige zorgorganisatie met vijf woonzorgcentra in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk. We zijn gespecialiseerd in belevingsgericht groepswonen voor mensen met dementie. Wij zijn er als Amaliazorg van overtuigd dat een betekenisvolle dag een belangrijke basis is voor de kwaliteit van leven. We geloven dat dit voor iedereen mogelijk is. Dit doen we door samen kleur te geven aan het leven van de bewoners door belevingsgericht te werken. Dit betekent dat zorg, welzijn en wonen voor elke bewoner uniek is en afgestemd op de persoonlijke levensgeschiedenis, gewoontes en behoeften. Elke dag kijken we hoe dit het beste ingevuld kan worden. Amalia-breed zetten ruim 500 betrokken medewerkers en ongeveer 200 vrijwilligers zich hiervoor in. Wij staan bekend als een warme organisatie waar aandacht is voor elkaar. Dat horen we vaak. En zo gaan collega’s ook echt onderling met elkaar om. Jij kunt daar binnenkort onderdeel van worden en dit zelf ervaren.

Meer informatie

 • Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Miriam Raijmakers Harbers, Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag. Telefoonnummer: 06-26381147.
 • Meer informatie over de opleiding kun je vinden op de website van een school bij jou in de regio (Summa CollegeKoning Willem I CollegeROC ter AaROC Tilburg).  

Reageren

Spreekt de opleiding je aan? Vul dan het formulier op deze pagina in of stuur een mail naar werkenbij@amaliazorg.nl. Motivatie en/of CV is niet verplicht.

Selectieprocedure

Heb je interesse in de opleiding? Laat het ons zo snel mogelijk weten. We proberen binnen een week een eerste kennismaking met je te plannen. Zijn we allebei positief? Dan kan je als je wil een dagdeel meelopen en volgt een “e-assessment Geschiktheid”. Deze test toetst jouw drijfveren, talenten en cognitieve vermogen.  Vervolgens bellen we je of je in september 2024 kunt starten.

Wat kun je verwachten?

 

Je reageert

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een eerste kennismaking in te plannen.

 

Eerste gesprek

Welkom! Tijdens dit gesprek bespreken we wat jij belangrijk vindt in een nieuwe baan en wat wij van jou mogen verwachten. Dit gesprek kan via beeldbellen of op locatie. Jij mag het zeggen.

 

Het vervolggesprek

Smaakt het voor beiden naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek verder de inhoud in. Je hebt een gesprek met het locatiehoofd en / of een zorgmedewerker. Dit gesprek vindt plaats op de locatie waar jij graag wilt werken.

 

Meelopen

Je loopt een paar uur mee op de afdeling waar je wilt gaan werken, zodat jij de sfeer kunt proeven. Wij vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de werkomgeving.

 

Aan de slag!

Zijn we na twee gesprekken allebei enthousiast? Dan doen we je een passend voorstel en start je binnenkort bij Amaliazorg!

Webclip afbeelding

Contact

Miriam Raijmakers, recruiter
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Rooyse Wissel

Forensisch teamcoördinator (FWG 60)| 32- 36 uur | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime
Sint Anna

Lid Cliëntenraad

Boxmeer
In overleg
Stichting Veilig Thuis Midden-Brabant

Werkbegeleider Veilig Thuis

Tilburg
24 - 32 uur