Open sollicitatie (onafhankelijke) cliëntondersteuner

Voor 24 tot 36 uur - in Noord en Midden Limburg, Noordoost Brabant, Zuidoost Brabant, regio ‘s-Hertogenbosch of regio Tilburg

Meer mogelijk maken voor mensen met een beperking, zodat zij zo zelfstandig mogelijk meedoen. Ook als de samenleving dit lastig maakt. Dat is wat MEE De Meent Groep doet. En daarvoor is een (onafhankelijke) cliëntondersteuner zoals jij onmisbaar, of je nu al jaren meedraait of net begint. Goed om te weten: bij MEE deel je zelf je uren in. En je krijgt je werk goed in de vingers met een uitgebreid inwerkprogramma. 

Wat een (onafhankelijke) cliëntondersteuner van MEE typeert is dat die weet van aanpakken, precies begrijpt wat cliënten bedoelen en mensen op het juiste spoor zet. Je denkt dagelijks mee over de vraag: hoe maken we méér mogelijk? Dat hoef je echt niet alleen te doen, helemaal niet zelfs. Je werkt samen met een team van betrokken collega’s, al heb je wel je eigen caseload. Wil jij meer mogelijk maken voor anderen én in jouw eigen (werk)leven? Stuur ons dan een open sollicitatie voor de functie van cliëntondersteuner of onafhankelijke cliëntondersteuner!

JIJ
als cliëntondersteuner
Als cliëntondersteuner werk je voor een bepaalde gemeente in een wijkteam, samen met professionals van andere organisaties. Daar help je mensen van alle leeftijden met een (niet-zichtbare) beperking weer zelfstandiger meedoen in de maatschappij. Dat gaat over school, werk, opvoeding, ontwikkeling, wonen en sociaal contact. Samen met de cliënt en diens sociale netwerk maak je een ondersteuningsplan. Je helpt ook bij het plannen en regelen van de ondersteuning en eventueel professionele zorg. Je aanpak is altijd preventief en tijdelijk, maar met blijvend resultaat.

JIJ
als onafhankelijke cliëntondersteuner
Als onafhankelijke cliëntondersteuner werk je regionaal vanuit MEE, binnen alle zorgwetten. Je weet dus ook veel van de Wet langdurige zorg (of wil daar alles over leren). Je helpt mensen van alle leeftijden met een (niet-zichtbare) beperking weer zelfstandiger meedoen in de maatschappij. Daarvoor schuif je naast je cliënt aan bij gesprekken met een gemeente of andere instanties. Ook informeer je over zorgwetten, de keuze van een zorgaanbieder en help je bij het aanvragen van ondersteuning en professionele zorg. Je beantwoordt alle vragen en komt op voor je cliënt, onafhankelijk van indicatiestellers of zorgaanbieders.

Voor beide functies heb je nodig:

 • een hbo-diploma zoals Social Work, MWD, pedagogiek, SPH of een andere zorggerelateerde hbo-opleiding;
 • kennis van het sociaal domein;
 • ervaring met mensen met een (niet-zichtbare) beperking; 
 • een rijbewijs en auto;
 • enthousiasme voor Sociale Netwerk Versterking, onze manier van werken;
 • SKJ registratie is een pre.


WIJ
beloven dat we er voor jou zijn
Waar jij aan de ander denkt, zijn wij er voor jou. Zo zorgen we ervoor dat jij in plaats van meer te doen, meer kunt zijn. Want bij ons mag je jouw kennis en kunde op jouw manier inzetten. Dan kun je bereiken wat je echt wilt; meer betekenen voor mensen, meer afwisseling in je werk, meer ruimte voor samenwerking met andere professionals of collega’s. We blijven je uitdagen om die extra stap te zetten. De verbinding met je vakcollega’s op te zoeken. En om een nog betere professional te worden. Voor de ander, de cliënt en jezelf.

Het blijft niet bij een belofte, we doen het ook
Je krijgt:

 • een werkweek die je kunt indelen op een manier die bij jou en je werk past;
 • fijne MEE-collega’s die er altijd voor je zijn;
 • een interne opleiding tot MEE-cliëntondersteuner van de MEE Academie met speciale aandacht voor de Wet langdurige zorg (Wlz) voor onafhankelijke cliëntondersteuners;
 • aandacht voor de professionele ontwikkeling die jij voor je ziet, bijvoorbeeld via intervisie en trainingen bij de MEE Academie;
 • reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • een goed salaris van € 3.046 - € 4.349 bruto voor 36 uur (schaal 50) + vakantiegeld en een eindejaarsuitkering (CAO Gehandicaptenzorg).

Lees hier wat wij nog meer voor jou doen.

Daarom werk ik bij MEE

Wil je weten hoe jouw mogelijk toekomstige collega’s het werken bij MEE ervaren? Ze vertellen het hier.

Verstuur je sollicitatie
Word jij de (onafhankelijke) cliëntondersteuner die we met open armen ontvangen en voldoe je aan de gevraagde criteria? Verstuur dan je sollicitatie via onderstaande link. We ontmoeten je graag! 

Webclip afbeelding

Recente vacatures

Rooyse Wissel

Forensisch netwerkbegeleider (maatschappelijk werker) | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime
Veilig Thuis Oost-Brabant

Medewerker Veilig Thuis Frontoffice locatie Den Bosch

's-Hertogenbosch
28 - 36 uur
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

Ouderschapsbemiddelaar - Den Bosch

's-Hertogenbosch
16 - 24 uur