zoekt een

Systeemtherapeut | FACT Jeugd & Catamaran

Maak het verschil
In deze functie voer je als systeemtherapeut systeemdiagnostiek en systeembehandelingen uit, maar ook ouderbegeleiding is een belangrijk onderdeel van je werk. Het betreft jongeren die op meerdere vlakken in hun leven zijn vastgelopen. In het systeem zijn er vaak disfunctionele interactiepatronen die het individuele behandelproces ernstig bemoeilijken.

Je levert met jouw systemische kennis een bijdrage aan het begrijpen en beïnvloeden van gezins- en teamprocessen.

Je wordt lid van de vakgroep systeemtherapeuten Kind & Jeugd.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit: 

 • Systeemtaxatie
 • Ouder begeleiding
 • Gezins- of relatietherapie
 • Ondersteunen van het team in systemisch werken
 • Casuistiekbespreking

Jouw toekomstige werkplek
FACT Jeugd team

Het FACT team is een enthousiast, multidisciplinair en dynamisch team dat integrale behandeling en begeleiding biedt voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar met complexe problematiek. De jongeren hebben vaak een lange hulpverleningsgeschiedenis die onvoldoende resultaat heeft gehad. Ze lopen vast op verschillende levensgebieden.  

Het FACT team werkt volgens de presentietheorie. Crisisinterventie en opnamevoorkomend zijn werkzaamheden die daarbij horen. Het FACT team werkt outreachend en verlenen deels zorg in de woonomgeving. Contact en samenwerken met naasten is belangrijk, evenals met netwerkpartners.

Catamaran
Catamaran, polikliniek voor forensische jeugdpsychiatrie biedt behandeling aan jongeren in de leeftijd van ca 12 tot 24 jaar, die bekend zijn met complexe psychiatrische problematiek in combinatie met delictgedrag of risicovol gedrag.

Het team van De Catamaran wil deze jongeren en hun ouders en naasten een kans bieden op herstel en een betere toekomst. Dit, waarbij de jongeren gezien worden voor wie zij zijn en geholpen worden om met meer zelfinzicht en zelfvertrouwen naar zichzelf te kijken, waarbij zij weer tot een gezonde ontwikkeling kunnen komen en tools krijgen om meer grip en regie op hun leven te krijgen, samen met hun ouders en naasten. Dit alles met als doel dat de jongeren minder kans lopen om terug te vallen in destructieve patronen en delictgedrag, kunnen ervaren weer een plek te hebben in de maatschappij en meer vertrouwen hebben in de mogelijkheid van een hoopvolle toekomst.

Jouw achtergrond
FACT Jeugd & Catamaran, polikliniek forensische jeugdpsychiatrie

Jij...

 • hebt een diploma op HBO of WO niveau, aangevuld met een door de NVRG geregistreerde studie tot systeemtherapeut;
 • hebt ervaring, maar belangrijker is dat je flexibel en daadkrachtig bent en niet bang bent om te pionieren; Of nog beter, dat prikkelt je;
 • bent zelfstandig, houdt van een uitdaging, bent assertief en voelt je goed bij de dynamiek van het werken in een team;
 • bent niet bijzonder gehecht aan je bureaustoel en je hebt een creatieve 'hands on' mentaliteit;
 • werkt graag samen, bent transparant en betrokken.

Dan zoeken wij jou! Voor deze functie is het noodzakelijk een rijbewijs in je bezit te hebben. Werken op vrijdag is een pré.

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 60: minimaal € 3541 - maximaal € 5335 op basis van 36 uur.
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan.
 • Veel locaties van de GGzE bevinden zich  op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Lieke Lemmens via telefoonnummer 0653837130 of Tjerk Straver via telefoonnummer 0651089350.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 10 augustus 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Van Neynsel

Begeleider zorg en welbevinden Boswijk

Vught
In overleg
Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI)

Klinisch Fysisch Medewerker (36 uur)

Roosendaal
Fulltime
Het Laar

Zelfstandig werkend kok

Tilburg
Parttime / Fulltime