Deskundige Antimicrobial Stewardship

Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis werk je nauw samen met diverse specialismen en ga jij actief in gesprek om bij te dragen aan een optimaal gebruik van antimicrobiële middelen. Antimicrobial Stewardship, internationaal erkend als cruciaal in de beheersing van antimicrobiële resistentie, is jouw focus. Antibioticablootstelling is een van de belangrijkste oorzaken van het ontwikkelen en verspreiden van resistentie, met verstrekkende gevolgen voor zowel patiënten als ziekenhuizen. Dankzij jouw inzet voorkom je resistentie en verbeter je de klinische resultaten. Zo maak jij beter nòg beter.

Jij zorgt ervoor
Ervoor zorgen dat binnen het Catharina Ziekenhuis geen onnodig of onjuist gebruik van antimicrobiële middelen plaatsvindt is jouw verantwoordelijkheid. Je gaat hierbij in gesprek met diverse collega’s door het hele ziekenhuis en werkt nauw samen binnen het antibioticateam. Als Deskundige Antimicrobial Stewardship ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • Bevorderen van het correct voorschrijven van antibiotica volgens de richtlijnen.
 • Dagelijkse monitoring van de antimicrobial stewardship indicatoren voor goed antibiotica gebruik.
 • Deelnemen aan en ondersteunen van het multidisciplinaire overleg van het antibioticateam (A-team).
 • Deelnemen aan antimicrobial stewardship projecten en onderzoek.
 • Verrichten van infectieziekten (bed-side) consulten in de kliniek, MRSA-consulten en OPAT follow-up op de polikliniek.
 • Uitvoeren van een audit conform het toetsingskader Stewardship en Qualicor.

En wist je dat een cursus antibioticagebruik in de praktijk binnen de mogelijkheden ligt? Daarnaast word je gestimuleerd om naar de jaarlijkse nationale SWAB A-team meeting te gaan.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Je werkt zelfstandig, maar niet alleen! Je bent onderdeel van het antibioticateam en gaat in gesprek met collega’s van diverse specialismen door het hele ziekenhuis. Jij bent de spin in het web voor iedereen die zich bezighoudt met antimicrobial stewardship!

Heidi Ammerlaan, Internist/Infectioloog

Kwaliteit en Veiligheid
Je wordt primair gepositioneerd binnen de afdeling Kwaliteit en Veiligheid. Aansturing en samenwerking zal plaatsvinden binnen de interne geneeskunde door de internist-infectioloog en de andere collega’s van het antibioticateam (microbioloog, ziekenhuisapotheker en kinderarts). Vanuit je functie werk je daarnaast binnen èn buiten het ziekenhuis samen met diverse medewerkers.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • Een afgeronde Hbo-opleiding in de gezondheidszorg bij voorkeur een vervolgopleiding als Verpleegkundig Specialist.

Ook ben je een persoon met een scherp ontwikkeld analytisch vermogen en een resultaatgerichte houding. Jij bent op de hoogte van ontwikkeling in het vakgebied, en bent bereid tot meer verdieping van jouw kennis met betrekking tot infectieziekten, antibiotica en microbiologie. Tot slot neem je initiatief en heb je goede communicatieve en planningsvaardigheden.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Deskundige Antimicrobial Stewardship kan jij rekenen op:
 • Een contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
 • 20 uur per week, verdeeld over 4 – 5 werkdagen.
 • Een bruto maandsalaris tot € 5.084,00 (FWG 55) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Goede balans tussen werk en privé door een gedeelte van je tijd vanuit huis te werken. Je ontvangt een thuiswerkvergoeding, thuiswerkfaciliteiten én een telefoonkostenvergoeding.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA-regeling.
 • Extra’s als 8,33% vakantietoeslag en 8,33 eindejaarsuitkering.
 • Toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een onlinetraining van GoodHabitz of ga in gesprek met een leefstijlcoach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Deskundige Antimicrobial Stewardship in het Catharina Ziekenhuis? Je kunt deze stellen aan Heidi Ammerlaan, Internist/Infectioloog, op 040-2395900.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze Adviseur Recruitment Ilse. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 26 juli 2024 via onze website.
 • Na de sluitingsdatum laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • De eerste gesprekken worden gepland in de eerste week van augustus.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Ilse Timmermans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

S&L Zorg

Diëtist

Roosendaal
12 - 16 uur
Catharina Ziekenhuis

Medewerker bloedafname - parttime of fulltime

Eindhoven
24 - 36 uur
Amarant

Psychomotorisch therapeut

Tilburg
32 - 36 uur