Casemanager Veilig Thuis

“Veilig Thuis Midden-Brabant is het expertisecentrum voor geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dat wil zeggen dat we volop kennis hebben van huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld. Het is onze verantwoordelijkheid om acute of structurele onveiligheid in afhankelijkheidsrelaties te stoppen. Dat doen we niet alleen. We werken samen met een groot netwerk aan professionals. Denk aan onze collega’s in de zorg- en veiligheidsketen. Maar minstens net zo belangrijk zijn de mensen die dichtbij onze gezinnen staan: in de wijk, voor de klas of op het sportveld. Samen met hen bouwen we aan een waar partnerschap.” 

Organisatie en arbeidsomstandigheden
Werken bij Veilig Thuis Midden-Brabant betekent dat je gedreven bent om samen met collega’s, externe professionals en ketenpartners huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen en een bijdrage te leveren aan het organiseren van de veiligheid in de gezinnen. Binnen Veilig Thuis werkt een groot deel in de functie van casemanager Veilig Thuis. Daarnaast zijn er gedragswetenschappers, administratief medewerkers, stafmedewerkers, een werkbegeleider en sociaal medische expertise.  De directeur en drie teammanagers vormen het managementteam.

De functie
Als casemanager Veilig Thuis draag je actief bij aan het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Hiertoe beoordeel je meldingen, stel je veiligheidsvoorwaarden op en indien nodig schaal je op naar onderzoek. Je werkt hierbij samen met betrokkenen en ketenpartners in de straf- en zorgketen. Dit alles doe je in nauwe afstemming met gedragswetenschappers en de sociaal medische expertise.. Je bent gedreven en in staat om in acuut onveilige situaties inschattingen te maken. Schroomt hierbij niet om stelling in te nemen. Daarnaast ben je in staat om veiligheidsvoorwaarden te monitoren en de structurele veiligheid in gezinnen te volgen en te borgen.

Als casemanager backoffice onderzoek je meldingen die na veiligheidsbeoordeling  om meer onderzoek vragen om de veiligheid of ernst van de melding te kunnen beoordelen.

Huiselijk geweld en kindermishandeling beperken zich niet tot de kantoorwerktijden. Samen met je collega’s sta je voor een 24-uurs cliëntveiligheid en –bereikbaarheid; 7 dagen per week. Dit betekent dat je ook buiten kantoortijden een bijdrage levert aan de bereikbaarheid van Veilig Thuis in avonden, weekenden en nachten.

Wij vragen
Voor het succesvol uitoefenen van deze functie vragen wij minimaal een afgeronde Hbo-opleiding (MWD/ social work of aanverwant). We zoeken bij voorkeur professionals die relevante werkervaring hebben op het gebied van kindermishandeling / huiselijk geweld vanuit de focus op veiligheid.

Daarnaast vragen wij:  

 • Je stelt als vanzelfsprekend vakmanschap centraal.  
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om in jouw vakmanschap te investeren.
 • Je bent in staat je eigen rol duidelijk af te bakenen en daarmee jezelf en de andere partij te positioneren.
 • Je beschikt over een sterk arbeidsethos.  
 • Je bent SKJ geregistreerd of je kunt je SKJ registreren.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt feeling met het kort en bondig rapporteren in een registratiesysteem.
 • Je bent analytisch en resultaatgericht.
 • Je bent flexibel en je kunt werken onder hoge druk.
 • Je kunt omgaan met weerstand en agressie.

Wij bieden

 • Ruime flexibiliteit en de mogelijkheden om te werken binnen en/of buiten kantooruren. In je werk word je ondersteund met werkbegeleiding en zijn er ruime mogelijkheden tot (bij)scholing.
 • Het aantal werkuren is afhankelijk van jouw voorkeur; minimaal 24 tot maximaal 36 uren gemiddeld per week.
 • Het betreft in eerste instantie een contract voor een periode van één jaar. Bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden zal de arbeidsovereenkomst overgaan in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Rechtspositie conform CAO Jeugdzorg schaal 10 (maximaal € 5.036,05 bruto per maand).
 • Daarnaast kent de CAO een onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.  

Informatie en sollicitatie
Nadere informatie over de functie is te verkrijgen bij teammanager Vivian Bull tel. 06-29229716.

Voor informatie over Veilig Thuis Midden-Brabant zie www.veiligthuismiddenbrabant.nl. 
Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste bij aanstelling.

Een reactie, vergezeld van een CV en motivatiebrief met bijbehorend vacaturenummer 2024-03 gericht aan mevrouw V. Bull kan voor 29 juli gemaild worden naar: sollicitatie@veiligthuismiddenbrabant.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

V. Bull
Teammanager
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Reinier van Arkel

Begeleider - Regioteam Vught e.o.

Vught
28 - 36 uur
Mijzo

Social Worker

Raamsdonksveer
In overleg
GGZ Westelijk Noord-Brabant

Sociotherapeut

Halsteren
20 - 24 uur