Ambulant gezinsbehandelaar locatie Breda en/ of Tilburg

Wie wij zijn

Wij zijn De GezinsManager, een unieke aanbieder van jeugdhulp in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. We bieden de best passende zorg aan kinderen en gezinnen die complexe vragen hebben en specialistische hulp nodig hebben. Een kleine greep uit onze behandelvormen: ambulante gezinsbehandeling, ouderschapsbemiddeling of reorganisatie na scheiding, integratieve kindertherapie, KIES training, systeemtherapie.

Wat ons uniek maakt

Maatwerk is onze kracht! Wij geloven in creatieve oplossingen. Oplossingen die het verschil maken. Daarom hebben we een groot en gevarieerd hulpaanbod en zoeken we samen met ouders en kinderen vanuit aandacht en vertrouwen naar de best passende hulp. Vanuit de gedachte dat alles met elkaar verbonden is en een probleem nooit op zichzelf staat, werken we systemisch en bouwen we aan relaties. We ondersteunen vanuit betrokkenheid en professionaliteit. Dit is wat we doen, en daar zijn we trots op! 

Wat ga je doen?

 • Je biedt systemische behandeling aan gezinnen met kinderen en jongeren. Dit gebeurt meestal in de thuissituatie.
 • Je denkt na over de beeldvorming, zet diverse methodes in, en coördineert het hele hulpverleningsproces. We onderscheiden daarin een periode van kennismaken (context leren kennen), de werkfase (werken aan verandering) en de eindfase (borgen en afronden/ succes vieren).
 • Je zet je in om zelfredzaamheid te behouden of te bevorderen en je focus ligt op het vergroten van eigen (veer)kracht is.
 • Je begeleidt gezinsgesprekken, coacht ouders in hun ouderrol of biedt (praktische) ondersteuning bij opvoedvraagstukken.
 • Wanneer er sprake is van (dreigend) contactverlies tussen ouder en kind, ga je een tijd de omgang observeren, geef je advies en zet jij je in om het contact zo veel als mogelijk te normaliseren.
 • De keuze van de setting hangt af van verschillende factoren (hulpvraag, mogelijkheden gezin, eigen visie). Dit houdt in dat je gesprekken ook op andere plekken of in verschillende samenstellingen kunnen plaatsvinden.
 • Daarbij durf je ook het netwerk te benaderen en in te zetten.
 • Je werkt multidisciplinair in teamverband, zowel intern als extern (school, andere hulpverleners, Veilig Thuis, Jeugdbescherming enz.).

 Wie zoeken wij?

 • Iemand die beschikt over HBO werk- en denkniveau en een relevant diploma.
 • Een SKJ-geregistreerde hulpverlener of iemand die de mogelijkheid ziet om een registratie middels een EVC-traject te behalen. Wij faciliteren je daar graag in.
 • Een professional die overtuigd is van eigen kunnen en ongezonde gezinspatronen weet te doorbreken.
 • Iemand met enige kennis en ervaring op het gebied van systemische interventies en specialistische doelgroepen, zoals multi-problematiek in gezinnen of LVB.

Contact

Peggy Deliƫn
Adviseur HR
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur