zoekt een

Begeleider Welzijn

Vind jij het leuk en uitdagend om een belangrijke bijdrage te leveren aan het geluk van onze bewoners op het gebied van wonen, welzijn en zorg? Ben jij altijd op zoek naar de beste manier om dit geluk samen met bewoners, familie en collega’s te bereiken? Denk jij in mogelijkheden en kansen én blijf je de mens achter hun problematiek zien?

Dan is dit iets voor jou!
Het wonen, welzijn en zorg van de bewoners staan centraal in de functie van begeleider welzijn. Je ziet mensen in plaats van bewoners en bent je ervan bewust dat je werkt in hun eigen woonomgeving. Je ziet de verschillen tussen ieder mens en door middel van de juiste aandacht, activiteiten, beweging, ondersteuning, begeleiding en zorg probeer je iedereen zoveel mogelijk in hun kracht te zetten.

Bij Thebe vinden we het erg belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk vitaal blijven en datgene kunnen blijven doen wat zij altijd zo graag deden met als doel dat geestelijke en lichamelijke achteruitgang minder snel toenemen. Het is belangrijk dat je hierbij de zelfredzaamheid stimuleert en een gevoel van eigenwaarde creëert.

Bij het stimuleren en begeleiden van bewoners lever je maatwerk met het oog op hun beperkingen. Hiermee zet je de bewoners in hun kracht. Je hebt een duidelijke visie op je vak en draagt deze op een positieve manier uit. Je werkt samen met de enthousiaste collega’s binnen het team Welzijn. Het team is naast de algemene activiteiten ook verantwoordelijk voor het dagactiviteitencentrum NAH.

Jij bent een belangrijke schakel op wonen, welzijn en zorg gebied en vanuit jouw visie weet je jouw collega’s, vrijwilligers en familie mee te nemen, te motiveren en te stimuleren. Je hebt hierin een coachende stijl. Je signaleert veranderingen in de gezondheidstoestand, leefplezier bij de bewoner en bespreekt dit interdisciplinair. Je weet zaken goed vast te leggen in het zorgleefplan en rapporteert de bevindingen.

Nieuwbouw
De splinternieuwe locatie Thebe Heilaarstaete is begin 2024 in gebruik genomen. We leveren hier samen met GGZ-Breburg specialistische zorg voor de GGZ, GP, NAH en Korsakov doelgroepen.

Over jou
 • Relevant welzijn MBO diploma op niveau vereist 4 (sport & bewegen, social work, activiteitenbegeleiding of zorg SPW-SPH);
 • Je hebt enkele jaren ervaring op het gebied van welzijn/activiteitenwerk;
 • Je hebt affiniteit maar bij voorkeur kennis en enige ervaring met de genoemde doelgroepen NAH, Korsakov, GP.
 • Je bent sociaal sterk en hebt overtuigingskracht. Hiermee ben je in staat om samenwerkingsmogelijkheden aan te gaan, op te bouwen en te onderhouden;
 • Je bent een toegankelijk aanspreekpunt, toont inlevingsvermogen en bent hulpvaardig;
 • Je neemt initiatief en bent vindingrijk, je denkt graag mee over de toekomst van welzijn en zorg binnen onze locatie;
 • Je bent flexibel en vindt het niet erg om wisselende diensten te hebben (dag, avond);
 • Je bent 24 tot 30 uur beschikbaar.

Wij bieden
 • Een baan in een zelfstandig team met veel vrijheid en verantwoordelijkheid samen met de collega’s in je team.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Maar als het goed gaat kijken we naar de mogelijkheden voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Het ‘Welkom bij Thebe-traject’ in de eerste maanden dat je bij Thebe in dienst bent. Dit zorgt voor een zachte landing en de mogelijkheid om Thebe goed te leren kennen.
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket (conform CAO VVT). Het salaris voor deze functie is min. € 2.466,72 - max. € 3.256,53. Per 1 oktober 2024 krijg je een verhoging van 2,5%.
 • Interessante (collectiviteits)kortingen.
 • Op ieder niveau volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen of door te groeien.

Solliciteren
Spreekt dit jou aan? Solliciteer dan direct met je CV en motivatie. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagochtend 8 augustus aanstaande.

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Petra van den Bunder, telnr. 06 – 15001823. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Bianca Hermans, begeleider welzijn, telnr. 06-47519473.

Over Thebe
Als je bij Thebe werkt, dan werk je volgens De Bedoeling. Dat betekent o.a. dat we staan voor professionele zorg en de nadruk leggen op zelf, thuis & technologie. De kernwaarden van Thebe spelen een belangrijk rol in jouw werk. Binnen jouw werk voel je je verantwoordelijk om de juiste dingen te doen en haal je dagelijks het beste uit jezelf. De mens staat altijd centraal en samen met de cliënt, naasten en vrijwilligers geef je professionele zorg op maat. Zo werk je verbindend met de cliënten en naasten, maar ook met je collega’s. Je bent altijd op zoek naar vernieuwing. Je wacht niet af, maar durft de dingen die beter of anders kunnen te benoemen en aan te pakken.

Waarom het zo fijn is om bij Thebe te werken? Je leest hier alles over de WAUW van Thebe.

Contact

Luuk Houx
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
S&L Zorg

Persoonlijk begeleider (Zorgcoördinator)

Bergen op Zoom
In overleg
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur