Pedagogisch behandelaar

17 uur, parttime

‘Mag ik iets aan je oor vragen?’ Met collega’s maak jij het mogelijk dat dit kind beter gaat praten. Wil jij een bijdrage leveren aan de communicatieve ontwikkeling van jonge kinderen?

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Als pedagogisch behandelaar bij Kentalis in Waalwijk heb je volop ontwikkelmogelijkheden om je te specialiseren in de groepsbehandeling van kinderen met een vermoeden van TOS (taalontwikkelingsstoornis). De kinderen (2 tot 5 jaar) hebben grote moeite met het begrijpen en/of spreken van taal. Met jouw collega’s maak je het mogelijk dat het kind beter gaat praten, samen leert spelen en emoties leert uiten. Met creativiteit speel je in op de mogelijkheden en interesses van ieder kind om zo te werken aan de ontwikkeling. Met twee logopedisten en andere specialisten sta je als één team om het kind heen waarbij je elkaar uitdaagt de behandeling vanuit vernieuwende invalshoeken te benaderen. Kennis van TOS is niet vereist: Als jij de nieuwsgierigheid hebt om de kinderen te willen begrijpen, zijn er bij Kentalis volop kansen je te ontwikkelen.

Wat ga je doen? 
Je behandelt, begeleidt en ondersteunt de kinderen in hun communicatieve ontwikkeling en zelfredzaamheid, zodat kinderen zich beter kunnen uitdrukken en zich begrepen voelen. Hierbij zet je verschillende communicatiemiddelen in, zoals Nederlands ondersteund met Gebaren, pictogrammen of foto’s. Jouw kerntaken zijn:

 • Je werkt samen met een logopedist op de groep, waardoor je van elkaar leert gedragsmatige aspecten en de taalontwikkeling op te pakken. Ervaringsgericht en spelenderwijs werken jullie aan de behandeldoelen;
 • Je hebt dagelijks contact met de ouders en het behandelteam, waarmee je de voortgang in de behandeldoelen en jouw bevindingen deelt en evalueert;
 • Je werkt samen met kinderdagverblijven en basisscholen waarbij je tips en advies geeft hoe ze het kind het beste kunnen begeleiden en ondersteunen in de klas.

Met wie werk je?
Je werkt op locatie intensief samen en maakt deel uit van een multidisciplinair team. Het team is goed op elkaar afgestemd en we dagen elkaar per casus uit voor de meest optimale behandeling. Je bouwt in je loopbaan bij Kentalis een intern netwerk op van collega-pedagogisch behandelaren en andere specialisten waarmee je kennis en ervaring uitwisselt. Wil je meer weten over de organisatie Kentalis of over hoe het is om te werken bij Kentalis? Lees dan meer op onze website.

Wij bieden je:
Een goede start van je loopbaan bij Kentalis vinden wij belangrijk. Je komt in een team waarin we op elkaar terug kunnen vallen waardoor je er nooit alleen voor staat. Daarnaast is er aandacht voor je ontwikkeling en volg je interne cursussen bijvoorbeeld op het gebied van communicatie om meer uit jezelf en je functie te halen. Ook bieden we:

 • Een bruto maandsalaris van €2.821,- tot €3.938,- (FWG 45) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • In 2024 stijgt je salaris per 1 december met 2%;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tot 1 januari 2025 i.v.m. vervangingswerkzaamheden. Tegen het einde van je contract gaan we om tafel om te bespreken welke mogelijkheden er zijn; 
 • Een dienstverband van 17 uur per week. Je vaste werkdagen zijn maandag en woensdag;
 • In de praktijk werk je iets meer zodat je tijdens de meeste schoolvakanties vrij kunt zijn;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato), pensioenopbouw bij PFZW;
 • Extra's zoals een eindejaarsuitkering in december van 8,33%, reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies je voor een sportabonnement, een fiets of uitruilen van je reiskosten?

Wie ben je?
Je bent nieuwsgierig en neemt de tijd om de kinderen te begrijpen. Belangrijk is ook dat je jezelf goed kent en op jezelf kunt reflecteren. Daarnaast breng je mee:

 • Je hebt een afgerond hbo-opleiding op sociaal-pedagogisch gebied. Zoals Social Work of Pedagogiek;
 • Je kunt rust en structuur bieden zodat je het kind uitnodigt te communiceren;
 • Je bent bekend met Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG), en/of de inzet van pictogrammen, of je hebt de ambitie je hierin te ontwikkelen.

Interesse? Kom in contact en ervaar hoe waardevol werk kan zijn!
Ben je enthousiast geworden om als Pedagogisch behandelaar aan de slag te gaan bij Kentalis? Solliciteer nu, of uiterlijk op 5-8-2024. Wij kijken uit naar jouw reactie! Dit kan in de vorm van een cv met een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras met een video.
Heb je vragen over deze functie? Tessa Kaam-Hommel, Teamleider Extramuraal, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Bel of WhatsApp Tessa via 06 53 66 88 73. Gesprekken vinden 22 augustus plaats.

Let op: Door de zomervakantie zijn wij gesloten van 11 juli tot 14 augustus. Solliciteer jij in deze periode, dan zullen wij vanaf 15 augustus contact met je opnemen.

We vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. 
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Recente vacatures

Van Neynsel

Begeleider zorg en welbevinden Boswijk

Vught
In overleg
Stichting PSW

Voorzitter raad van toezicht PSW

Herten
0 - 36 uur
Laverhof

Vrijwilligers - Laverhof alle locaties

Schijndel
In overleg