Specialistisch ambulant hulpverlener jeugdzorg (Eindhoven, 32 uur)

Kom jij de opvoedvaardigheden van ouders versterken en de veerkracht van kinderen en gezinnen vergroten? Ben écht van betekenis bij Combinatie Jeugdzorg!

Geeft het jou een rijk gevoel om van betekenis te zijn voor anderen? En doe je dat het liefst door het ondersteunen van gezinnen die te maken hebben met complexe opvoed- en opgroeiproblematiek? Bij Combinatie Jeugdzorg ben je als specialistisch ambulant hulpverlener een belangrijke spil in de opgroeisituatie binnen gezinnen. Je bent de professional die, vanuit de systemische blik, zorgt dat ouders hun opvoedingstaak weer zelfstandig en met plezier kunnen uitvoeren. Met als doel dat kinderen zich in een veilige omgeving optimaal kunnen ontwikkelen.


Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

Complexe systeemproblematiek, (vecht)scheidingen, ernstige gedragsstoornissen en structurele onveiligheid. Het zijn uitdagende problemen voor gezinnen, maar jij pakt ze vol passie met hen aan. Geduld, nieuwgierigheid en positief denken zijn daarbij jouw uitgangspunten. Omdat elk kind, gezin en systeem uniek zijn, neem je de tijd om alle gezinsleden en hun vertrouwde omgeving te leren kennen. Je bent niet bang om de betrokkenen een spiegel voor te houden, zodat ze zichzelf en elkaar beter begrijpen. Daarna ga je samen met het gezin op zoek naar de behandeling die het beste aansluit op hun krachten en mogelijkheden. Hierin betrek je het netwerk van de gezinsleden. Met wie kunnen ze samenwerken om hun ontwikkeling als gezin te versterken? Vervolgens ondersteun je alle betrokkenen in elke lastige stap van het veranderproces.

 


Tijdens dit volledige hulpverleningstraject ben jij als casusregisseur verantwoordelijk voor de procesbewaking. Je rapporteert duidelijk, stelt een concreet hulpverleningsplan op en bewaakt de afgegeven beschikking. Dit doe je allemaal in nauwe samenwerking met inhoudelijk deskundige collega’s en betrokken opdrachtgevers. Zo zorg jij er met jouw professionele inzet voor dat gezinnen op eigen kracht verder kunnen!

 

Met bovenstaande competenties vorm jij een krachtige combinatie met onze collega’s. Wel stellen we ook nog een aantal harde eisen voor deze functie:

 • Je bent in het bezit van een relevant hbo-beroepsdiploma en een registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (of de mogelijkheid tot).
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in het werken met gezinnen, het systeem en complexe opvoedsituaties.
 • Je werkt volgens de beroepscode voor de jeugd- en gezinsprofessional en de richtlijnen van jeugdhulp en jeugdbescherming.
 • Je hebt een rijbewijs en een auto tot je beschikking voor het afleggen van huisbezoeken.

 

Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gezinnen in hun kracht zet, verdien je het zelf ook om in jouw kracht gezet te worden. Daarom zijn betrokkenheid en groeimogelijkheden bij ons erg belangrijk. Je collega’s zijn er altijd om je te ondersteunen en is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ geaccrediteerde) trainingen om je te ontwikkelen in je vak of als persoon. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je van ons de ruimte om in overleg met je team je eigen werkdagen flexibel in te richten en hybride te werken. Met al deze voordelen hopen we dat je plezier houdt in je werk. Want werkgeluk is een onmisbare basis om je werk goed te blijven doen!

 


Daarnaast bieden wij je:

 • een goed salaris conform de cao jeugdzorg: schaal 9 met een minimum van € 3080,- en maximum van € 4601,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur)
 • een laptop en iPhone
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag
 • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn
 • een thuiswerkregeling en -vergoeding
 • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan
 • een lekkere en gezonde aanvulling op je lunch, zoals een verse salade en soep.

 

Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Als je op zoek bent naar een prettige én uitdagende werksfeer binnen een omgeving met vele doorgroeimogelijkheden, dan moet je zeker bij Combinatie Jeugdzorg zijn. Het werk is heel afwisselend door de diverse hulpvragen van gezinnen. We vertrouwen erop dat jij weet hoe je deze hulpvragen het beste oplost. Daarom ben je zelf verantwoordelijk voor je casussen en begeleid je vanuit jouw expertise ieder gezin zelfstandig. Toch sta je er volgens collega Nicole nooit alleen voor. Je collega’s verliezen je niet uit het oog en helpen je met alle liefde en professionaliteit vooruit als je hulp nodig hebt. En jij hen natuurlijk ook. Want samen zijn jullie een krachtige combinatie die het verschil maakt voor gezinnen.

 


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via deze link! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!

 


Wacht niet te lang!

Zodra we een kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. De procedure bestaat uit 2 sollicitatiegesprekken. Een VOG en referentiecheck zijn onderdeel van het sollicitatieproces. Ons hele proces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, recruiter op 06-20738527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl.

 

Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst. 

Recente vacatures

Reinier van Arkel

Begeleider - Regioteam Vught e.o.

Vught
28 - 36 uur
Mijzo

Social Worker

Raamsdonksveer
In overleg
GGZ Westelijk Noord-Brabant

Sociotherapeut

Halsteren
20 - 24 uur