Verpleegkundige - Hostel het Zwanenhuis

“Iedereen verdient een tweede start”

In welke omgeving ga je werken?In het voorjaar van 2022 heeft het hostel aan de Zuiderparkweg in Den Bosch haar deuren geopend. Het hostel is een woonvoorziening voor mensen met (chronische) verslavingsproblematiek en psychiatrische problematiek. Binnen het hostel krijgen de ca. 30 bewoners 24 uur per dag zorg. Het hostel is een veilige omgeving die bescherming, stabiliteit en structuur biedt. De begeleiding is individueel, maar er wordt ook met groepen gewerkt. Het doel van het hostel is om in stappen toe te werken naar weer meedoen in de maatschappij (sociale inclusie). Ook wordt gewerkt aan de woonvaardigheden aan de hand van een gestructureerd ontwikkelprogramma (MOVE), om weer zelfstandig of met minder begeleiding te kunnen wonen. Om de zelfstandigheid en woonvaardigheden te vergroten, wordt voor elke bewoner een begeleidingsplan op maat gemaakt. Hierbij staat de eigen regie van de bewoner centraal: wat wil de bewoner en wat heeft hij of zij nodig om dit doel zelf te kunnen bereiken?

“Het hostel is voor mij m’n redding geweest. Zonder was het slecht met me afgelopen”

Het hostel is een samenwerkingsverband met Novadic-Kentron. Het team is samengesteld uit medewerkers vanuit beide organisaties.

Wat ga je doen?Bij het hostel ga je aan de slag als verpleegkundige. Je draagt zorg voor en organiseren van een kwalitatief veilig en gezond behandel- en begeleidingsklimaat voor bewoners. Je coördineert het zorgproces en voert verpleegtechnische handelen uit. Je neemt deel aan behandel- en voortgangsbesprekingen en levert een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied. Je stelt een verpleeg- of begeleidingsplan op en ondersteunt bewoners bij de gestelde behandel- en hersteldoelen. Samenwerking met naasten of familie is hierin ook van belang. Omdat het gaat om een onlangs geopende woonvoorziening, verwachten we van jou een proactieve houding bij de nodige uitdagingen die de start van een nieuwe locatie met zich meebrengt.

Wat vragen wij van jou?
  • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding verpleegkunde (niveau 4) eventueel aangevuld met relevante trainingen en cursussen. Mocht je een andere opleiding gevolgd hebben, gaan we ook graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.
  • Je bent BIG geregistreerd.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met cliënten met verslavingsproblematiek en/of een (complexe) psychiatrische aandoening.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en je bent proactief, flexibel en doortastend.

Wat kunnen wij je bieden?
Wij geloven in de ontwikkeling van onze medewerkers en daarmee het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Om dit te realiseren hebben wij een eigen Reinier Academie die allerlei opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt.
Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen.

Werktijden: De diensten zijn van 07:45-16:15.

Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig cao ggz FWG 45 (€2870-€3863).

Dienstverband: Het betreft een dienstverband voor 24 -36 uur per week, afhankelijk van jouw wensen.

Spreekt deze rol jou aan? Solliciteer dan nu via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!
Wil je eerst inhoudelijk meer weten? Neem dan contact op met Arianne van Hoorn (manager) via 06 – 317 537 62 of Maaike Akkermans (coördinator hostel) via 06 – 129 541 33.

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck. Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het ‘Beleidskader voor Werving en Selectie’.

Contact

Arianne van Hoorn - Biemans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Van Neynsel

Mbo verpleegkundige De Taling

's-Hertogenbosch
32 - 36 uur
Laverhof

Opleiding tot verpleegkundige

Schijndel
24 - 32 uur