zoekt een

Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige Opvang Nachtdienst

VOOR WIE DOE JE HET?
Je wordt breed ingezet op de verschillende teams binnen de veilige opvang. Je zet je hierbij dus in voor kwetsbare gezinnen, (tiener)moeders, vaders en kinderen die uit een situatie komen van acute onveiligheid of een noodsituatie door dwang, dreiging of geweld. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandeling, bedreiging, stalking, jeugdprostitutie of loverboys. Ook kun je gezinnen begeleiden met complexe problematiek of hulpvraag die ondersteuning nodig hebben bij de manier waarop zij het ouderschap vormgeven. Vaak is er sprake van een trauma of onderliggende problematieken waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

HOE DOE JE DAT?
Veiligheid heeft de hoogste prioriteit met bijzondere aandacht voor de kinderen in het gezin. Jij bent op de veilige opvang verantwoordelijk voor de sfeer en orde en het voortijdig signaleren en met name voorkomen van crisissen. Je doet dit expliciet in de nachten! Ook bied jij ondersteuning bij en het oplossen van crisissituaties. Door de complexiteit van de casussen is 24/7 observatie en begeleiding nodig, dus ook in de nacht. Het is namelijk jouw doel om samen met het multidisciplinaire team van gedragswetenschappers en ambulant hulpverlening te werken aan de benodigde hulp. Dit kan bijvoorbeeld zijn het in beeld krijgen van hoe het ouderschap wordt vormgegeven tot het eerst stabiliseren van de situatie. Je werkt aan het (zelf)vertrouwen, de pedagogische vaardigheden en de eigenwaarde. Je werkt nauw samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis en de Politie. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wat er in zijn of haar geval nodig is.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Begin van de avond begin je met een rondje over de afdeling om de sfeer van deze avond te proeven. Een tienermoeder ziet je lopen en vraagt om hulp. Haar baby wordt wakker en heeft problemen om weer in slaap te komen. Samen gaan jullie aan de slag om het kindje weer op bed te krijgen en in te laten slapen. Via de babyfoon blijf je de situatie in de gaten houden.
 • Wanneer de cliënten geen ondersteuning nodig hebben richt jij je op de chatfunctie en beantwoord je de binnengekomen vragen. Dit kan een inhoudelijke vraag zijn van iemand die hulp nodig heeft of een algemene vraag over Sterk Huis die je doorzet naar de desbetreffende afdeling. Ook liggen er wat administratieve werkzaamheden die opgepakt kunnen worden, zoals het klaarleggen van de welkomstpakketten.
 • In de tussentijd krijgen twee cliënten ruzie. Je gaat direct de situatie beoordelen en zorgt dat de cliënten het conflict kunnen oplossen. Hulp nodig? Dan betrek je de collega erbij die op dat moment slaapdienst heeft.
 • In de ochtend zorg jij voor een warme overdracht voor je collega’s van de dagdienst.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je hebt affiniteit met het werken met kinderen, jongeren, volwassenen en andere culturen. Je hebt een goede balans tussen afstand en nabijheid. Je schat in op welke momenten je kan observeren en wanneer je bij moet sturen. Je hebt het talent om cliënten te activeren. Je laat mensen in hun waarde en probeert altijd van toegevoegde waarde te zijn om de pedagogische relaties nog beter te laten worden. Je weet alle observaties te vertalen in rapportages. Je voelt aan wat cliënten nodig hebben. Je kunt goed in teamverband werken en je bent ook zeker een flexibele en zelfstandige collega. Daarnaast ga je goed om met crisissituaties. Je blijft rustig en handelt methodisch.

Verder heb je:
 • Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op MBO4 of HBO niveau.
 • Ervaring met het werken met complexe gezinssystemen.
 • Kennis en/of affiniteit met geweld in afhankelijkheid.
 • De wens om met name in de nacht te werken, met een bereidheid om, indien noodzakelijk, een andere dienst over te nemen.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in schaal 7 met salaris tussen € 2.720,32 en € 3.887,75 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
 • Een contract voor 28-32 per week.
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sarah van Moorsel, via 06 51 10 76 29.

Contact

Sarah van Moorsel
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur