zoekt een

Opleiding tot zorgondersteuner

Opleiding tot zorgondersteuner
minimaal 18 uur
Heb jij hart voor de zorg, denk je vaak aan omscholen maar heb je geen zin in een lang opleidingstraject? Dan is de opleiding tot zorgondersteuner iets voor jou! Al na 14 weken ben je klaar om gecertificeerd in de zorg te werken.

Dit ga je leren
  • Als zorgondersteuner lever je een actieve bijdrage aan een optimale leefomgeving. Je richt je daarbij op de kwaliteit van leven en een zinvolle daginvulling, passend bij het levensverhaal van de cliënt.
  • Je geeft ondersteuning aan cliënten, gericht op de doelen zoals omschreven in het zorgplan. Dit zijn ondersteunende activiteiten op het gebied van het "runnen" van het huishouden en het verzorgen van maaltijden en welzijnsactiviteiten.
  • Je ondersteunt cliënten bij lichte ADL-werkzaamheden, zoals ondersteuning bij toiletgang, wassen, douchen, aankleden en naar bed gaan.
  • Je ondersteunt een helpende plus of verzorgende IG bij complexe zorg voor bewoners. Hierbij houd je rekening met geldende richtlijnen, protocollen en procedures.
  • Relevante aspecten op het gebied van de lichamelijke situatie of sociaal gedrag en/of bijzonderheden signaleer je en je neemt adequate actie, passend bij je verantwoordelijkheden.

Over de opleiding
De opleiding tot zorgondersteuner duurt in totaal 14 weken, bestaande uit twee modules "individuele basiszorg verlenen" en "ondersteunen bij wonen, leven en welbevinden". Je leert om de zorgvrager te helpen bij de persoonlijke zorg en algemene dagelijkse levensverrichtingen en om dienstverlenend werk uit te voeren en te ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten in zorg en welzijn. Je combineert werken en leren en gaat naast de wekelijkse lesdag (van 9:00 tot 13:15) gemiddeld 14 uur in de praktijk aan de slag. Na succesvol doorlopen van het traject bezit jij de juiste MBO-certificaten en kun je zelfstandig aan de slag als zorgondersteuner.

Dit ben jij
Je hebt inlevingsvermogen, geduld en vindt het leuk om mensen te helpen bij hun dagelijkse verzorging. Daarnaast ben je flexibel inzetbaar en enthousiast en gemotiveerd om leren en werken in de praktijk te gaan combineren.

Dit bieden wij
  • Een mooie kans om te groeien en ontwikkelen.
  • Een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 18 uur, waarvan je 14 uur onregelmatig werkt en 4 uur van de lesdag vergoed krijgt.
  • Bij start word je ingeschaald als zorgondersteuner in FWG15, wanneer je de opleidingsmodules hebt behaald, word je ingeschaald volgens cao VVT in FWG 20 als zorgondersteuner. Je verdient dan een salaris van 2.236,57 euro tot 2.772,02 euro bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering, fietsregeling, mobile device, fiscale uitruil reiskosten, collectieve korting op ziektekostenverzekering, bijdrage in pensioenregeling, de mogelijkheid je vakantiegeld en/of eindejaarsuitkering flexibel uit te laten betalen, enz.

Wij vragen voor al onze nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan, zodat we zeker weten dat jij als nieuwe collega helemaal past in onze organisatie. De kosten die je hiervoor maakt vergoeden wij.

Belangstelling?
We leren je graag kennen! Reageren kan via de sollicitatieknop. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kan contact worden opgenomen met de contactpersoon van deze vacature.

Contact

Anouk van den Akker
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Park Zuiderhout

Verzorgende IG (intramuraal)

Teteringen
0 - 36 uur
St. Elisabeth Roosendaal

Verzorgende IG / EVV

Roosendaal
16 - 32 uur