Vacature (Klinisch) Psycholoog – Senior Zorginhoud GGZ

Zintri Zorggroep is een organisatie die werkt met mensen met autisme met een normale tot bovengemiddelde intelligentie. Vaak is er sprake van co-morbiditeit (psychiatrie - persoonlijkheid – trauma). We begeleiden zowel volwassenen, jeugd als gezinssysteem.

Deze vacature is specifiek gericht op het “Brede GGZ team” van Zintri wat zich ontfermt over de co-morbiditeit (psychiatrie-breed, persoonlijkheid en trauma).

 • Ben je klinisch/therapeutisch werkzaam binnen de Psychiatrie (brede GGZ)?
 • Heb je het aandachtsgebied Zorg & Expertise (brede GGZ)?
 • Ben je gericht op Ontwikkelen van anderen (Teams en medewerkers)?
 • Heb je de wens jouw (klinische) kennis over brede GGZ te delen met anderen?
 • Heb je ervaring met Procesregie voeren in highrisk cases?
 • Wil je daarnaast een waardevolle bijdrage leveren aan het Behandelteam van Zintri samen met én onder inhoudelijke leiding van onze Psychiater/Regiebehandelaar? Dit middels het uitvoeren van beoordelingsgesprekken (snel en correct screenen).

 

Organisatie:

 • Heb je de wens om met bezieling en passie te werken voor een kleinschalig georganiseerde, dynamische zorgorganisatie met een bottom up cultuur?
 • Werken voor een organisatie vanuit contextuele visie en klinische werkwijze voor en met klanten, medewerkers en stakeholders? Gericht op eigen kracht bij klanten en medewerkers? Vanuit jouw functie zul je samen met de psychiater/regiebehandelaar en het jonge behandelteam de klinische visie integreren in de organisatie.
 • Je maakt vanuit jouw rol onderdeel uitmaken van het MT+ en levert zo een waardevolle bijdragen aan de doorontwikkeling van de organisatie waaronder de inrichting van behandeling.

Dan zijn wij op zoek naar JOU!!!!

Hoe ziet de functie eruit?
Als (Klinisch) psycholoog – Senior Zorginhoud GGZ heb je het aandachtsgebied Zorg & Expertise, vanuit jouw kennis & kunde van de brede GGZ (psychiatrie). Je faciliteert hiermee het team “Brede GGZ” van Zintri en voert Procesregie uit waar nodig. Tevens ondersteun je de Teams en Medewerkers die gericht zijn op co-morbiditeit psychiatrie breed zoals persoonlijkheid- stemmingsstoornissen en trauma (middels o.a. Caseloadbesprekingen – Multidisciplinair overleg – Klinische consultatie – Cliëntinterventies – Deskundigheidsbevordering - ).

Je hebt vanuit het Autismeteam 2 collega’s Senior Zorginhoud (primair gericht op ASS). Jullie werken onder zorginhoudelijke eindverantwoordelijkheid van de Gedragsdeskundige van Zintri. Vanuit jouw klinische achtergrond ondersteun je en werk je tevens ook samen met onze Psychiater/Regiebehandelaar gericht op het Behandelteam van Zintri.

Je bent verantwoordelijk voor én maakt je hard voor de Kwaliteit van zorg binnen de organisatie. Daarnaast ben je specialist op het vlak van brede GGZ (psychiatrie), Zorg & Expertise en zorgt voor integraliteit van het begeleidingsproces binnen de Ambulante Zorg. Momenteel wordt er binnen de organisatie begeleiding geboden vanuit WLZ, WMO en Jeugdwet. Daarnaast lever je een waardevolle
bijdrage aan de Behandeling binnen Zintri samen met de Psychiater/Regiebehandelaar (vanuit de Zorgverzekeringswet).

Ook ben je tezamen met de Senior ambulant (manager) verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van arbeid omtrent het functioneren van de medewerkers en teams. In het managementteam (MT+) bewaak jij vanuit jouw specialistische blik en therapeutische inslag de kwaliteit van zorg, maak je mede beleidskeuzes en bouw jij mee aan de toekomst van de organisatie. De cliënten en hun netwerk zien jou vooral bij meer complexe problematiek, MDO’s, Procesregie en bij kritieke situaties.

 

In het kader van bovenstaande voer je onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Je ziet toe op en monitort als inhoudsverantwoordelijke het opstellen, vaststellen, uitvoeren, evalueren van zorgplannen en de kwaliteit van de begeleiding (Doelgericht & Resultaatgericht werken).
 • Ook fungeer je als aanspreekpunt bij klachten van cliënten over afstemmingsproblemen tijdens de behandeling en begeleiding.
 • Je stuurt vanuit motivationeel en inspirerend leiderschap de teams en medewerkers Zorginhoudelijk aan betreffende de begeleiding, behandeling, professionaliteit en het therapeutisch klimaat.
 • Je Faciliteert de teams en medewerkers middels consultatie, caseloadbesprekingen, deskundigheidsbevordering, procesregie, MDO’s en/of oplossen van meer complexe problematiek.
 • Je Faciliteert Professionaliteit bij medewerkers en binnen teams (kennis & kunde; afstand-nabijheid in balans; gezonde verantwoordelijkheid) en een veilig werkklimaat (Holding Enviroment) en schept daar de voorwaarden voor.
 • Bij Crisissituaties ben jij verantwoordelijk voor de interventies (Veilig Thuis, Calamiteiten, Incidenten etc.) en de contacten met ketenpartners. Tevens zorg je voor de inhoudelijke afhandeling van klachten en incidenten en voert procesregie. Dit onder zorginhoudelijke eindverantwoordelijkheid van de Gedragsdeskundige.
 • Je faciliteert Draagvlak & Draagkracht bij de Teams en Medewerkers voor beleidsvernieuwing of organisatieverandering, samen met de Senior Ambulant (manager). M.n. ook gericht op de implementatie van de Klinische werkwijze.

 

Wat vraagt Zintri Zorggroep van jou?

 • Voor deze functie is een academische psychologie opleiding vereist, aangevuld met een opleiding en registratie tot Gezondheidszorg Psycholoog of Psychotherapeut en een opleiding en registratie als Klinisch psycholoog.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring binnen het werkveld en bent een expert op het gebied van brede GGZ (o.a. persoonlijkheid/stemming/trauma), m.n. bij (jong)volwassenen en jeugdigen met een normale tot bovengemiddelde intelligentie en hun systemen.
 • Je hebt kennis van het interveniëren in (gezins-)systemen en groepsdynamica. Je weet bovendien hoe je deze kennis en jouw bevlogen visie omtrent zorg & professionaliteit moet overbrengen op anderen.
 • Als geen ander in de organisatie ben jij in staat om contact te maken met mensen, door tactvol te reageren, te luisteren en je in te leven. Zowel in de intensieve en diepgaande contacten met cliënten met complexe problematiek en hun systemen als in de begeleiding van onze eigen
  professionals, is het van belang om mensen ook te kunnen confronteren, spiegelen, overtuigen en motiveren. Dit vanuit een klinische werkwijze en gericht op professionaliteit.
 • Je laat didactische vaardigheden zien en bent in staat om in groepen te interveniëren en kwetsbaarheden in systemen bloot te leggen. In jouw werk is het daarbij van belang dat je weerstanden kunt overwinnen en als mediator conflicten en crisissituaties kunt begeleiden (in geval van meervoudige partijdigheid).
 • In de communicatie is het belangrijk dat jij kunt schakelen tussen verschillende niveaus van communicatie. Jij kunt (abstracte) informatie helder en begrijpelijk overbrengen op anderen.
 • Tot slot ben je vaardig in het maken en aanscherpen van plannen, verslagen, rapportages, beleidsnotities en wetenschappelijke publicaties.

 

Wat biedt Zintri Zorggroep jou? 

 • Een parttime dienstverband voor 24-32 uur per week; 
 • Een salaris in schaal 55 volgens de CAO GGZ (€3616,00 - €4785,00 per maand bij fulltime). Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en eerdere ervaring; 
 • 8% vakantiegeld en een eindejaaruitkering van 8,33%; 
 • Een balansbudget van €500,00 bruto wat vrij ingezet kan worden, welke naast de wettelijke vakantie uren kunnen worden ingezet voor extra verlof of kunnen worden uitbetaald;
 • Reiskostenvergoeding á € 0,36 bruto per kilometer;
 • Je bent werkzaam vanuit ons hoofdkantoor (Rijen/Breda) en bezoekt periodiek het team in West (Breda) & team Noord Oost in Tiel en ’s Hertogenbosch.
 • Ondersteuning bij jouw eigen persoonlijke en professionele ontwikkelingsplan. Naast de vaste scholing die je sowieso binnen Zintri krijgt, is er ook ruimte om zelf gewenste scholing aan te dragen.

 

Enthousiast en herken je jezelf in (de meerderheid van) de genoemde functie-eisen?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 31 juli 2024 je CV en een motivatiebrief.

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

BBL Verzorgende IG Verpleeghuiszorg/ZorgThuis

Dongen
In overleg
St. Elisabeth Roosendaal

Helpende plus

Roosendaal
16 - 24 uur