zoekt een

Helpende Plus | Somatiek | Uren in overleg

Ben jij Helpende Plus en heb je affiniteit met ouderen? Hou je van de dorpse gezelligheid in Nistelrode? Kom dan bij ons werken voor het aantal uren dat bij jou werk-privé balans past!

Wat ga je doen?
In de ochtend start je de dag op door bewoners te helpen met wassen en aankleden. Je maakt een praatje omdat je écht geïnteresseerd bent in de bewoner. Je helpt hen zo nodig met het eten en drinken. Na de verzorging gaan bewoners vaak naar de huiskamer, waar ze de nodige aandacht krijgen. Als Helpende Plus draag je elke dag je steentje bij door het geven van warme, goede zorg. Je geeft medicijnen en mag oren, ogen en neuzen druppelen. Maar je roept ook hulp in, als je ziet dat het niet goed met een bewoner gaat. In de avonddienst sluit je de dag af met een lach. Je kunt zoveel betekenen voor de bewoners die je onder je hoede hebt!

Hier ga je werken

Laarstede ligt in het hartje van Nistelrode, vlakbij het dorpsplein. Het is een echt ‘Nisserois’ huis. Afbeeldingen van oude Nistelrodese dorpsgezichten op de grote lampenkappen in restaurant ‘De Gasterij’ versterken dit dorpsgevoel. Zo vormt Laarstede een gezellige ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van buiten. Laarstede kent ruime appartementen waar mensen zelfstandig wonen. Indien nodig kunnen zij een beroep doen op zorg en ondersteuning vanuit Laarstede. Mensen met dementie wonen in vier kleinschalige woningen in groepjes van maximaal zes bewoners. De zorg is zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de bewoners. Want het is fijn als zij zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder. In het gebouw wonen ook cliënten van Dichterbij. Dat zorgt voor diversiteit in de bewonersgroep. Soms sluiten deze bewoners ook gezellig aan bij activiteiten.

Wil je meer weten over locatie Laarstede? Je vindt ze ook op Facebook!

Wat bieden wij jou?
BrabantZorg is groot en kent diverse zorgsoorten. Hierdoor zijn er ruime ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie. Onze afdeling Academie helpt je graag om jouw ontwikkelpad uit te stippelen. Omdat wij veel locaties hebben, is er altijd wel één bij jou in de buurt. Zo heb jij een minimale reistijd en meer tijd voor andere activiteiten naast je werk. Onze cultuur kenmerkt zich als warm, behulpzaam en ambitieus. Wij waarderen creativiteit en eigen initiatief en stimuleren positieve feedback en zelfreflectie. Bij ons kun je werkelijk het verschil maken!

Naast een fijne werkplek binnen een team dat bij jou past en waar jij je thuis voelt bieden wij jou:
 • Een goede pensioenregeling, 8% vakantiegeld, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (dat is een volledige dertiende maand);
 • Een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen in de BrabantZorg Academie om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Een salaris in FWG 30: minimaal € 2.340,- en maximaal € 3.014,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek volgens cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg;
 • Meerkeuze in arbeidsvoorwaarden met fiscaal voordeel, zoals een laptop- of fietsregeling;
 • En last but not least: fijne collega’s!

Wie ben jij?
Jij hebt een diploma Helpende (Plus) Zorg en Welzijn of bent bereid om een korte Plus-opleiding te volgen. Daarnaast:
 • Voel je je thuis in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie;
 • Ben je tactvol en hulpvaardig, kunt je goed inleven in cliënten en kunt ze stimuleren en motiveren tot zelfzorg;
 • Ben je alert en herkent (klinische) bijzonderheden bij cliënten;
 • Ben je integer, betrouwbaar en geduldig en hebt doorzettingsvermogen;
 • Kun je zelfstandig werken aan de hand van regels en afspraken in de leefzorgplannen en weet een fijne sfeer te creëren;
 • Kun je goed samenwerken binnen een zelforganiserend team, maar durft ook zelf beslissingen te nemen en alleen te handelen.

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Solliciteer direct op de vacature via de knop ‘reageren’.

Wil je liever eerst meer informatie over de vacature?
 • Voor inhoudelijke vragen neem je contact op met de teammanager:
  Margot Damen via 06 57 12 33 68
 • Voor vragen over het sollicitatieproces app je met de regio recruiter:
  Merel Breumelhof via 06 16 16 21 77

Je kan ook altijd langskomen op één van onze vragenuurtjes om kennis te maken. #LI-MB1

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

Helpende (met medicatie)

Dongen
In overleg
Park Zuiderhout

Helpende (plus) - FLEX!

Teteringen
0 - 28 uur