Meer mogelijk maken voor mensen met een beperking, zodat zij zo zelfstandig mogelijk meedoen. Ook als de samenleving dit lastig maakt. Dat is wat MEE De Meent Groep doet. En daarvoor is een cliëntondersteuner zoals jij onmisbaar, of je nu al jaren meedraait of net begint. Goed om te weten: bij MEE deel je zelf je uren in. En je krijgt je werk goed in de vingers met een uitgebreid inwerkprogramma.
Wat een MEE-cliëntondersteuner typeert is dat die weet van aanpakken, precies begrijpt wat cliënten bedoelen en mensen op het juiste spoor zet. En dat hoef je echt niet allemaal alleen te doen, helemaal niet zelfs. Je gaat samenwerken met een team van MEE-collega’s en andere professionals. Ben jij ook zo en wil jij meer mogelijk maken voor anderen én in jouw eigen (werk)leven? Dan is deze vacature voor jou!
JIJ stelt de vragen, samen vind je het antwoord
Als cliëntondersteuner denk je dagelijks mee over de vraag: hoe maken we méér mogelijk? Je helpt mensen van alle leeftijden met een (niet-zichtbare) beperking weer zelfstandiger meedoen in de maatschappij. Dat gaat over school, werk, opvoeding, ontwikkeling, wonen en sociaal contact. Samen met de cliënt en diens sociale netwerk maak je een ondersteuningsplan. Je helpt ook bij het plannen en regelen van de ondersteuning en eventueel professionele zorg. Je aanpak is altijd preventief en tijdelijk, maar met blijvend resultaat.
In je rol als coördinator in het team Coördinatie en Veiligheid van Toegang Tilburg heb je te maken met multi-probleem huishoudens die zelf geen regie kunnen voeren en waar veelal sprake is van een grote hoeveelheid aan zorg en ondersteuning in het huishouden, dan wel waar sprake is van onveiligheid, overlast en/of ontwikkelingsbedreiging (kinderen). Dit zijn complexe casussen waarbij ook sprake kan zijn van drang en het wenselijk is om tijdelijk de regie over te nemen, totdat een klant dit weer zelf kan of dit bij een andere partij neergelegd kan worden.
Je hebt als coördinator zowel met casus- als procescoördinatie te maken. Als coördinator over het hulpverleningsproces beschik je over de bevoegdheid van doorzettingsmacht, werk je met mandaat vanuit de gemeente en heb je waar nodig ook de bevoegdheid tot opschaling.
Het is belangrijk dat er vanuit coördinatie wordt meegekeken, gedacht en gestuurd op een plan van aanpak voor het systeem als geheel. Dit betekent dat je alle gezinsleden in beeld hebt, voor iedereen de hulpverlening waar nodig coördineert en je je dus niet specifiek richt op de volwassenen of jeugdigen in de casus. Het door jou geformuleerde plan van aanpak (in samenwerking met het huishouden en betrokken partijen) moet bijdragen aan een duurzame oplossing waarbij hulpverlening, onderwijs en medisch domein samenwerken en partijen elkaar ondersteunen en versterken. Waar nodig en passend binnen je rol, doe je onderzoek naar de juiste hulpinzet.
Daarvoor heb je nodig:
- een hbo-diploma zoals Social Work, MWD, pedagogiek of SPH;
- SKJ registratie is vereist;
- kennis van het sociaal domein;
- ervaring met mensen met een (niet-zichtbare) beperking;
- ervaring in het coördineren van complexe casuïstiek;
- het is als coördinator zorgen dát, in plaats van zorgen voor. Je bent daadkrachtig en sterk in het creëren van draagvlak. Je beschikt over organisatietalent, een helikopterview, coachende vaardigheden en je bent in staat om leiding te geven aan groepen professionals;
- enthousiasme voor Sociale Netwerk Versterking, onze manier van werken;
- een rijbewijs en auto.
WIJ
beloven dat we er voor jou zijn
Waar jij aan de ander denkt, zijn wij er voor jou. Zo zorgen we ervoor dat jij in plaats van meer te doen, meer kunt zijn. Want bij ons mag je jouw kennis en kunde op jouw manier inzetten. Dan kun je bereiken wat je echt wilt; meer betekenen voor mensen, meer afwisseling in je werk, meer ruimte voor samenwerking met andere professionals of collega’s. We blijven je uitdagen om die extra stap te zetten. De verbinding met je vakcollega’s op te zoeken. En om een nog betere professional te worden. Voor de ander, de cliënt en jezelf.
Het blijft niet bij een belofte, we doen het ook
Je krijgt:
- een werkweek die je kunt indelen op een manier die bij jou en je werk past;
- fijne (MEE-)collega’s die er altijd voor je zijn;
- een interne opleiding tot MEE-cliëntondersteuner van de MEE Academie;
- aandacht voor de professionele ontwikkeling die jij voor je ziet, bijvoorbeeld via intervisie en trainingen bij de MEE Academie;
- reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
- een jaarcontract van 24 tot 36 uur p/w, verlenging bespreken we daarna;
- je komt te werken namens MEE De Meent Groep binnen de Toegang Tilburg; voor inzet als coördinator in het team Coördinatie en Veiligheid geldt een opdrachtgebonden inschaling in salarisschaal 55 volgens CAO Gehandicaptenzorg (€ 3.281 – € 4.806) + vakantiegeld en een eindejaarsuitkering (CAO Gehandicaptenzorg).
Lees hier wat wij nog meer voor jou doen
“Bij MEE De Meent Groep ontdekte ik dat er veel meer mogelijk is dan ik dacht. Ik begon hier drie jaar geleden als cliëntondersteuner nadat ik een aantal jaar bij een zorgorganisatie op een groep had gewerkt. Inmiddels heb ik mijzelf ontwikkeld tot cliëntondersteuner, aangemoedigd door mijn collega’s. Via de MEE Academie kon ik de opleiding volgen die ik nodig had en nu werk ik aan mooie opdrachten waar ik ook voor anderen meer mogelijk mag maken. Bij MEE sta ik echt aan de basis van iemands traject naar zelfstandigheid. Zo kan ik iemand veel eerder helpen dan ik gewend was. Niet door zelf zorg te verlenen, maar door een goed plan samen met de cliënt en diens netwerk uit te werken. Zorg is maar één van de opties.”