Gemiddeld 32-36 uur per week
Wij zijn voor Schoorstraat 4-30 in Udenhout op zoek naar een Meewerkend teamleider Intensieve begeleiding.
Pak je kans bij ASVZ. Kom werken als Meewerkend Teamleider en ontwikkel jezelf en ons behandelmodel Triple-C met ons door!
Als teamleider bij ASVZ heb je een veelzijdige en uitdagende functie. Het ene moment onderneem je diverse activiteiten met cliënten van de locatie waar je werkzaam bent en het volgende moment houd je je bezig met bijvoorbeeld een vraag van een medewerker. Spreekt de combinatie van leidinggeven en meewerken je aan? Dan is deze vacature als teamleider echt iets voor jou!
Wat ga je doen?
Als meewerkend teamleider geef je leiding aan een team van begeleiders, werkzaam op de woonvoorziening. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg voor de cliënten en de verdere ontwikkeling daarvan. Je coördineert de zorgverlening en voert het personeelsbeleid uit. Daarnaast zorg je voor een goed werkoverleg.
Naast deze leidinggevende taken werk je natuurlijk ook zelf mee in de begeleiding. Hierdoor ken je de bewoners goed en weet je hoe je collega’s in hun werk zitten. Je kan daardoor als leidinggevende echt de kwaliteit van de zorg verbeteren! Je staat dicht bij je collega’s, de bewoners en medewerkers/teamleider dagbesteding en trekt samen op en weet daardoor wat belangrijk voor hen is. Samen zijn jullie verantwoordelijk om de beste zorg te bieden aan de cliënten.
Je wordt aangestuurd door de sectormanager. Binnen de sector heb je overleg met je collega-teamleiders en je kunt bij elkaar terecht om vraagstukken te delen en reflecteren.
Wie zoeken we?
Je bent iemand die sensitief inspeelt op de behoeften van mensen met een beperking en begeleiders. Jij zorg ervoor dat de menselijke behoeften altijd voorop blijven staan: in de behandeling, de begeleiding en de organisatie. Je bent goed in luisteren, kijken en vragen. Bovendien weet je mensen vertrouwen te geven door te kijken naar wat wél kan – en dat samen aan te pakken. Ook ben je sterk in de dialoog en interdisciplinair samenwerken.
- je hebt een afgeronde zorg gerelateerde opleiding op mbo 4-niveau, zoals SPH, MMZ4 of verpleegkunde
- daarnaast heb je een managementopleiding gevolgd of ben je bereid deze te gaan volgen
- je hebt ervaring als leidinggevende of bent persoonlijk begeleider die een volgende stap wil maken
Je kent de uitgangspunten van Triple-C en draagt ze uit.
Wat krijg je?
Een veelzijdige baan waarbij je samen met je collega’s kijkt naar mogelijkheden van bewoners en niet naar beperkingen. ASVZ wil niet alleen een goede zorgverlener zijn, maar ook een goede werkgever. Een organisatie waar je met plezier werkt en waar je je verbonden voelt met je collega’s. Verder kun je rekenen op;
- mogelijkheid tot een vast contract, afhankelijk van je kwalificaties
- een baan voor minimaal 32 uur tot maximaal 36 uur per week
- €3.046 tot €4.806 o.b.v. 36 uur. Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 50/55, volgens de CAO gehandicaptenzorg
- 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en uiteraard onregelmatigheidstoeslag (ORT)
- aandacht voor jouw ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden, naar b.v. sectormanager
- ASVZ biedt veel interne en externe scholingsmogelijkheden, zoals de Triple-C behandelingsmethode en weerbaarheidstraining. ASVZ heeft hiervoor een eigen opleidingsinstituut
- ondersteuning vanuit de Triple-C Werkplaats
- aandacht voor jouw persoonlijke groei vinden we ook belangrijk. Daarom kun je gratis deelnemen aan allerlei activiteiten via ons vitaliteitsprogramma
Werkplek
Als meewerkend teamleider geef je leiding aan een team van begeleiders, werkzaam op de woonvoorziening. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg voor de cliënten en de verdere ontwikkeling daarvan. Je coördineert de zorgverlening en voert het personeelsbeleid uit. Daarnaast zorg je voor een goed werkoverleg. Het huidige team van 4-30 is een jong enthousiast divers en een leuk team.
Naast deze leidinggevende taken werk je natuurlijk ook zelf mee in de begeleiding. Hierdoor ken je de bewoners goed en weet je hoe je collega’s in hun werk zitten. Je kan daardoor als leidinggevende echt de kwaliteit van de zorg verbeteren! Je staat dicht bij je collega’s, de bewoners en medewerkers/teamleider dagbesteding en trekt samen op en weet daardoor wat belangrijk voor hen is. Samen zijn jullie verantwoordelijk om de beste zorg te bieden aan de cliënten.
Schoorstraat 4-30 is een woonvoorziening met zeer intensieve begeleiding/ behandeling.
Deze woning richt zich op de begeleiding/behandeling van jongvolwassenen tussen de 17 en 39 jaar. Onze woning heeft 7 kamers vrij voor cliënten, die momenteel allen bezet zijn.
Alle bewoners hebben een complexe en intensieve begeleidingsvraag met betrekking tot hechtingsproblematiek, een verstoorde sociaal-emotionele ontwikkeling, autisme, borderline, trauma, een ontwikkelingsachterstand en/of ADHD of ODD kenmerken.
Ze hebben behoeften aan veiligheid en geborgenheid. De indeling van de woonruimte, voorspelbaarheid, de geboden structuur, overzicht, vaste leefregels en vaste ritmes sluiten aan bij de behoeften aan veiligheid en geborgenheid.
De complexe begeleidingsvraag van de cliënten maakt dat er intensieve ondersteuning, sturing en alertheid nodig is. Er staan dan ook altijd twee begeleiders op de woning.
De cliënten hebben permanente structuur, veiligheid en bescherming nodig.
Adres:
Schoorstraat 4,
5071 RA Udenhout.
Intensieve zorg
Binnen de intensieve zorg wonen 7 bewoners met een intensieve zorgvraag (VG7). De intensieve woonvormen zijn er voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een licht, matig of ernstig verstandelijke beperking. Binnen ASVZ richten wij ons niet op het beheersen en voorkomen van probleemgedrag, maar op het voorleven en bevorderen van het gewone leven. Als je niet de stoornis, maar menswaardigheid als uitgangspunt neemt, ga je anders kijken naar probleemgedrag en geef je het een andere betekenis. Wanneer de focus van het probleemgedrag af is, verdwijnt dit gedrag naar de achtergrond. Door deze onvoorwaardelijke ondersteuning in combinatie met een zinvol gevuld dagprogramma zie je dat de kwaliteit van het bestaan toeneemt. De uitdaging binnen de intensieve zorg ligt dan ook in het op zoek gaan naar de onvervulde menselijke behoefte achter het probleemgedrag.
LVB (Licht verstandelijke beperking)
In een LVB-woning wonen zeven tot acht bewoners met een licht verstandelijke beperking. Net als jij willen deze mensen ‘een gewoon leven’. Met alles wat daarbij hoort: een fijne plek om te wonen, sociale contacten, betekenisvol werk en de ruimte om zelf keuzes te maken.
Dit alles is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Daarom ondersteun jij ze daarbij. Je zorgt dat bewoners zich veilig voelen. Samen bouw je aan succeservaringen op de verschillende leefgebieden. Zo vergroot je hun (zelf)vertrouwen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Je kijkt waar ze tegenaan lopen en gaat met ze in gesprek over moeilijke onderwerpen, zoals drank, drugs en social media.
Als begeleider van mensen met een LVB is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. De bewoners zijn vaak verbaal sterk. De kunst is om achter hun gedrag te kijken. Dan zie je dat ze vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebben. En daar kun je samen werk van maken!
Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!
Heb je nog vragen? Stel ze gerust door contact op te nemen met Sjoerd de Kort, sectormanager via 06-20669350.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature? Liever niet.
Ben je zzp'er? Solliciteer dan alleen als je bij ASVZ in loondienst wil komen.