zoekt een

Leerling Verzorgende IG VERKORTE OPLEIDING

Denk jij erover na om een overstap te maken naar de zorg? Word Lefgozer! Binnen 18 maanden word je opgeleid tot Verzorgende IG (mbo 3).

Werken en leren 
Via een verkorte BBL-opleiding ga je vanaf dag één werken en leren combineren. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van de tijd ga je aan de slag in het werkveld. Het lefgozertraject is een intensief traject omdat je in 1,5 jaar opgeleid en klaargestoomd wordt tot Verzorgende IG. Werkervaring in de zorg of een zorgdiploma zijn niet vereist, een hart voor de zorg wel. De opleiding wordt gegeven door een erkende onderwijsinstelling waarbij je in groep terecht komt met andere Lefgozers, allemaal zij-instromers die net zoals jij al een carrière achter de rug hebben en graag de overstap naar de zorg maken.

Maar waar word je nu voor opgeleid?
Als Verzorgende IG verleen je dagelijkse zorg aan cliënten terwijl je ondertussen gezellig een praatje maakt. Je ondersteunt bij ADL taken, (o.a. wassen, helpen met aankleden, helpen met eten) verricht verpleegtechnische handelingen en helpt met oefeningen in het kader van therapie of revalidatie. Je stimuleert cliënten om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen door hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en hun eigen regie te versterken.

Niet alleen de medische situatie maar ook de sociale kant trekt jouw aandacht. Je neemt zelf het initiatief over aanpassingen in de zorg want wie anders dan jijzelf kent jouw cliënt het beste. Je onderneemt actie en zoekt naar maatwerkoplossingen. Daarbij houd je rekening met de mogelijkheden van de cliënt, bied je een luisterend oor en geef je praktische tips en advies. In je werk heb je contact met mantelzorgers, familie, huisartsen en verschillende ondersteunende disciplines. Jouw werkdag is niet klaar voordat je samen met jouw collega's binnen het zorgteam de gebeurtenissen van de dag hebt besproken. Zo zorg je voor een goede overdracht en kun jij met een voldaan gevoel naar huis gaan.
 

Wat krijg je ervoor terug? 

 • Een contract tussen de 24 en 32 uur; 
   
 • Een bruto maandsalaris van max: met een mbo diploma: €2493,- bij 36 uur en met een hbo diploma: €2638,- bij 36 uur;
   
 • Reiskostenvergoeding conform CAO VVT;
   
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
   
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds Zorg & Welzijn;
   
 • Verlof op basis van een fulltime contract van 237,4 uur per jaar.;
 • Veel expertises en deskundige zorgprofessionals in huis;
 • Korting bij diverse organisaties in Den Bosch en omgeving met onze Viventpas.

Wat breng je mee?

Dat je affiniteit hebt met de ouderenzorg, flexibel, leergierig en enorm gemotiveerd bent is natuurlijk logisch. Het is belangrijk dat je goed in je vel zit. Je gaat een intensief opleidingsprogramma starten die normaal gesproken 3 jaar duurt. Dat vraagt iets van jou en je omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je:  

 • Een diploma niveau MBO 3 of hoger hebt;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring hebt (ervaring in de zorg is niet nodig); 
 • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal hebt (je spreekt, schrijft en leest goed Nederlands);
 • Fit bent;
 • Je jezelf weer lerend kunt opstellen en je open staat voor begeleiding;
 • De drive hebt om weer een opleiding te volgen en die tot een succes te maken.

Ben je of ken je iemand die geknipt is voor het werken in de ouderenzorg en/of wil je meer informatie over dit unieke werk- & leertraject? Kijk dan op www.lefgozer.nu en meld je aan! 

Wij ontvangen jouw aanmelding het liefst via de site van lefgozers (in plaats van via onderstaande solliciteer knop).

Enthousiast? Vertel ons jouw verhaal! 
Ben jij onze nieuwe collega? Meld je dan aan voor het Lefgozertraject via de website www.lefgozer.nu. Je kunt hier bij eerste voorkeur Vivent aangeven. Karen, of een van haar collega’s van Lefgozer, neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure. Vivent faciliteert de aanvraag en vergoedt de kosten.  

Recente vacatures

Star-shl

Opleider bloedafname 28 uur per week

Rotterdam
24 - 32 uur
Robert Coppes Stichting

Praktijkopleider – parttime

Vught
Parttime