Convivio-zorg voor ouderen, wonen en dagbesteding

Bij de dementiezorg van Convivio staan persoonlijke betrokkenheid, aandacht en het zorgen voor een veilig gevoel centraal. Van ondersteuning aan huis, tot aan de dagbesteding en onze woonlocatie Huis Convivio.
 

Convivio is het Latijnse woord voor ‘Genieten van het leven’. Dat is precies waar onze zorg voor staat. We vinden het belangrijk dat ouderen met (beginnende) dementie blijven genieten van het leven en dat ze met de juiste zorg en begeleiding langer thuis kunnen wonen. Voor mantelzorgers betekent dit dat zij de zorg voor hun geliefde met een gerust hart aan Convivio overdragen zodat ze even tijd voor zichzelf hebben. Met twee locaties en drie bedrijfstakken staan we in elk stadium van dementie voor u klaar.

Convivio Thuis

We willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar soms kunnen we niet meer alles zelf doen. Omdat de mantelzorger flink onder druk staat, biedt Convivio Thuis ondersteuning aan huis voor mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie.De ondersteuner helpt iemand uit zijn isolement, biedt een luisterend oor en ruimte voor ontspanning. Alles met het oog op wat écht bij iemand past. Van samen een wandeling maken of de krant lezen tot luisteren naar verhalen van vroeger of meegaan naar een doktersafspraak. De ondersteuner helpt eventueel ook bij kleine huishoudelijke taken, zoals een boodschap doen, afwassen, het avondeten koken of tuinieren.

Dagbesteding Convivio

Dagbesteding Convivio ligt in de Goirkestraat. In de huiskamer kunnen ouderen met geheugenproblemen deelnemen aan gezamenlijke activiteiten als schilderen en bewegen of met een-op-eenbegeleiding iets ondernemen. Iedereen mag hier zichzelf zijn en genieten van het onder de mensen zijn. Een bezoek aan de dagbesteding prikkelt het brein, zorgt voor (h)erkenning en creëert een veilig gevoel.

Er zijn twee grote woonkamers, een atelier en een open keuken met aangrenzende tuin. Alle activiteiten zijn gekoppeld aan een vast dagritme, waarbij rust, reinheid en regelmaat centraal staan. De dagbesteding werkt met eigen vervoer en chauffeurs, dus de deelnemers worden altijd opgehaald en weer thuisgebracht.

Huis Convivio: een huis waar je thuiskomt

Huis Convivio is een kleinschalige woonlocatie voor ouderen met dementie aan de Goirkestraat in Tilburg. Hier woon je zoals thuis. Ondanks de beperkingen van dementie is het leven hier zo normaal mogelijk. Naast de activiteiten die welzijnsmedewerkers bedenken, is er altijd ruimte voor bezoek en een-op-eenbegeleiding. Er zijn zestien eenpersoons-appartementen en één appartement voor een echtpaar.

Het monumentale herenpand uit 1877 ademt geschiedenis en de warme inrichting zorgt voor een vertrouwd, huiselijk gevoel. Buiten is er een prachtige belevingsgerichte binnentuin met paden, bloembedden en een fijn zitgedeelte. De grote achtertuin is ook speciaal ingericht voor onze bewoners.

Werken bij

Convivio is een plek waar je thuiskomt. Persoonlijke betrokkenheid, aandacht en het zorgen voor een veilig gevoel staan centraal. Om dit alles te realiseren werken we volgens onze vastgestelde kernwaarden, missie en visie. Deze worden ook uitgedragen door onze medewerkers.

  • Respect: waardering en collegialiteit
  • Integriteit: eerlijkheid en betrouwbaarheid
  • Professionaliteit: deskundigheid en verantwoordelijkheid
  • Zorgzaamheid: aandacht en dienstbaarheid


Omdat Convivio een kleine organisatie is, zijn de lijntjes kort en heb je altijd direct contact met de manager zorg. Jouw talent krijgt bij ons een kans zich verder te ontwikkelen. Niet alleen het team, maar vooral de deelnemers en bewoners waarderen je inzet en betrokkenheid.

Ben je enthousiast? Nieuwsgierig? Neem contact op met Ingeborg Inderfurth.

Leren bij

Zoek jij een stageplek in de dementiezorg? Kom dan eens kijken bij Convivio. We werken samen met verschillende regionale opleidingsinstituten en hebben elk leerjaar ruimte voor stagiaires. Je kunt stage lopen bij Convivio als je een van de volgende opleidingen volgt:

  • Verzorgende IG (mbo)
  • Medewerker maatschappelijke zorg (mbo)
  • Sociaal cultureel werk (mbo)
  • Verpleegkundige (mbo of hbo)
  • Social Work (mbo of hbo)


Volg je BOL of BBL? Voor beide leerwegen zijn er binnen ons bedrijf mogelijkheden.

Vrijwilligers bij

Convivio is altijd op zoek naar goede vrijwilligers bij de dagbesteding of Huis Convivio. Er zijn verschillende activiteiten waarbij je hulp als vrijwilliger gevraagd kan worden. Denk aan wandelen, koken, bakken, schilderen, tekenen, spelactiviteiten, muziek luisteren of zelf een instrument bespelen, in samenwerking met professionele ondersteuning van onze medewerkers. 

Als vrijwilliger maak je het onze bewoners en deelnemers aangenamer en comfortabeler. Je geeft ze het gevoel dat ze ertoe doen. Vanuit Convivio verwachten we van onze vrijwilligers en medewerkers dat ze op een gezellige wijze met de bewoners omgaan.  Vrijwilligers die 4 uur of meer per week helpen, krijgen bij Huis Convivio een vrijwilligersvergoeding. Heb jij zin en tijd om mensen persoonlijke aandacht te geven, heb je affiniteit met ouderen, ben je communicatief vaardig en ondernemend dan zijn wij op zoek naar jou. 

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die perfect is voor dit werk? Neem dan per mail contact op.

Locaties

Convivio Thuis

Goirkestraat 178
5046 GR  Tilburg

Dagbesteding Convivio

Goirkestraat 178
5046 GR  Tilburg

Huis Convivio

Goirkestraat 69
5046 GE  Tilburg
Webclip afbeelding

Vacatures Convivio-zorg voor ouderen, wonen en dagbesteding

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Convivio-zorg voor ouderen, wonen en dagbesteding maak dan een vacature-alert aan.