SMO Breda

SMO Breda e.o. is een combinatie van verschillende activiteitenlocaties en woonvoorzieningen in o.a. Breda, Baarle-Nassau en Bavel. Onze cliënten zijn dak- en/of thuisloos en hebben vaak langdurende of acute problemen. De mogelijkheden en krachten van burgers met een ondersteuningsvraag is ons uitgangspunt. 

Burgers krijgen de kans zelf aan hun gezondheid te werken en vanaf de eerste ontmoeting wordt het nemen van eigen verantwoordelijkheid en regie gestimuleerd. Ze krijgen de ruimte om te ontdekken waar de eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijk participatie aan de samenleving. 

Groepsgericht werken we aan het proces van de cliënt. De begeleiding varieert van 4 tot 20 uur per week. Centraal in de zorg en begeleiding staan drie doelen: 

 • Duurzame huisvesting
  Ons doel is dat cliënten een stabiele woonruimte hebben.
 •  Een steunend sociaal netwerk
  Ons doel is dat cliënten minimaal twee contacten hebben die een positieve bijdrage leveren aan hun herstel. Hiermee bedoelen we geen hulpverleners.
 • Zinvolle dagbesteding
  Ons doel is dat cliënten deelnemen aan arbeidsmatige, educatieve of recreatieve activiteiten, waarbij aan persoonlijke doelen gewerkt kan worden.

Binnen SMO Breda werken vakdeskundige en betrokken professionals. Daarnaast ondersteunen diverse vrijwilligers het herstelproces van de cliënt. Tevens werken we met de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. We doen er alles aan om cliënten een fijne en veilige omgeving te bieden.

Activiteiten staan centraal
Het ontbreken van een zinvolle dagbesteding zien wij regelmatig als oorzaak van de persoonlijke problemen. Door middel van activiteiten, die gericht zijn op ontwikkeling en zelfontplooiing, gaat de cliënt zijn/haar krachten (her)ontdekken. De unieke combinatie van drie soorten activiteiten; werk, educatie en vrije tijd, noemen we ‘Ik wil meedoen’

Missie
(Dreigend) dak- en of thuislozen als regulier burger ondersteunen bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Dat is onze missie.

Werken bij

MBO en HBO geschoolde professionals die zich met hart en ziel willen inzetten voor onze cliënten om toe te werken naar een zo volwaardig mogelijk participatie aan de samenleving. 

Binnen SMO Breda werken medewerkers met expertise op het gebied o.a. van wonen, begeleiding, activering, psychosociale problematiek en schuldhulpverlening. 

Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Zorg- en Welzijn). Wij zijn een lerende organisatie. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij heel belangrijk. Daarom is er tijd en persoonlijk budget beschikbaar voor ontwikkeling. We werken in resultaatgerichte teams. Samen draag je bij aan het herstel van de cliënt. 

De kernwaarden van onze organisatie zijn: Verantwoordelijk, Oprecht en Op maat. 

Verantwoordelijk
Wij voelen ons verantwoordelijk in ons werk, voor onze cliënten en onze collega’s. Daar handelen wij ook naar. 

Oprecht
Wij zijn eerlijk naar elkaar. En als we het even niet weten, zeggen we dit ook. In alle openheid. 

Op maat
Kant en klare oplossingen bestaan niet voor elke situatie. Immers de uitzondering bevestigt de regel. We gaan dan op zoek naar andere mogelijkheden en passen maatwerk toe.

Contactpersoon

Debby van Alphen en Eva Michielsen (HR medewerker)

Leren bij

Wil jij een uitdagende en leerzame stage? Dat kan bij ons. De stageplaatsen zijn op diverse locaties met verschillende groepen cliënten. Gedurende je stage krijg je een uitstekende begeleiding van een professional. Je wordt ingewerkt via een uitgebreid introductieprogramma. Afhankelijk van de omvang van je stage ontvang je een stagevergoeding.

Wij bieden vaak de volgende stageplaatsen:

 • HBO Social Work
 • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening
 • HBO Culturele Maatschappelijke Vorming
 • HBO Sport & Bewegen
 • MBO Sociaal Cultureel Werk
 • MBO MMZ

Ondersteunende diensten

 • HBO Communicatie
 • MBO Secretarieel

Contactpersoon

Debby van Alphen en Eva Michielsen (HR medewerker)

Vrijwilligers bij

Wil jij van toegevoegde waarde zijn voor een bijzondere doelgroep? Wij zijn benieuwd wat jij ons te bieden hebt. 

Ons werk kan niet zonder vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je voor de cliënt net dat steuntje in de rug. Er zijn bij ons verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld assisteren bij het vervoersproject, als praatmaatje van een cliënt, een keertje sporten of cliënten helpen met het invullen van formulieren. 

Als vrijwilliger maak je deel uit van een team. Vrijwilligers zien wij als collega’s. Je doorloopt een introductieprogramma en je wordt begeleid door een professional. Je krijgt een office account en toegang tot het intranet. Je hebt een vrijwilligersovereenkomst en je ontvangt een onkostenvergoeding.

Locaties

Centraal Bureau

Galderseweg 15
4836AC  Breda

De Doorstroomvoorziening

Riethil 12
4825 AP  Breda

De Gaarshof

Bredaseweg 39
5111 GD  Baarle-Nassau

De Vliet

Galderseweg 15
4836 AC  Breda

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o.

Galderseweg 15
4836 AC  Breda

Talentenfabriek De Faam

Liniestraat 19
4816 BG  Breda

Vacatures SMO Breda

Bekijk de 11 actuele vacatures van SMO Breda en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van SMO Breda maak dan een vacature-alert aan.