Stichting De As

Stichting de As biedt specialistische autismezorg aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en betrokkenen om hen te begeleiden naar het zo zelfstandig mogelijk participeren in de samenleving. Onze kernwaarden diversiteit, maatwerk, deskundigheid, verbinding en eigenaarschap zijn in alles wat wij doen terug te vinden. In onze cliëntenzorg kijken we wie iemand is, wat iemand nodig heeft en hoe we daarbij kunnen ondersteunen. De begeleiding en behandeling wordt geboden door een zeer divers team van ambassadeurs met verschillende achtergrond in ervaring en opleiding. Wij kijken naar elke casus vanuit een systemische bril: wij zijn ervan overtuigd dat onze cliënten het best geholpen zijn, door ook hun systeem bij de begeleiding en behandeling te betrekken. We werken hierin samen met de cliënt, diens systeem en betrokken collega’s in- en extern. 

De begeleiding en behandeling die we bieden, bieden we hoofdzakelijk ambulant aan. Hierdoor komen we vaak thuis en op school. Stichting de As heeft locaties in Goirle, Waalwijk en Breda. Op de locatie Goirle bieden we dagbehandeling aan jongeren met autisme die uitvallen op school, of dreigen uit te vallen. 

Steeds meer cliënten weten ons te vinden. Daarom zijn wij op zoek naar uitbreiding van onze ambulante teams, zowel in behandeling als begeleiding.

Werken bij

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers, die we ambassadeurs noemen, zichzelf zijn. Ieder heeft vanuit zijn eigenheid iets anders te bieden. Van chaotisch tot gestructureerd, van oog voor details tot oog voor het grote plaatje, van een bijzonder gevoel voor humor tot serieus, van introvert tot extravert, van dol op paardrijden tot gek op gamen. Ieder neemt zijn eigen referentiekader, ervaring, krachten en denkwijzen mee. Elke cliënt vraagt om een eigen aanpak. Door de eigenheid van zowel onze ambassadeurs als onze cliënten te omarmen, kunnen wij zorgen voor de beste match en de daaruit voortkomende magie. Daarbij houden wij oog voor betaalbaarheid van de zorg. 

Medewerkers van Stichting de As krijgen alle vrijheid en vertrouwen om hun manier van werken naar eigen inzicht in te richten. Dat biedt kansen, maar we verwachten ook dat je je verantwoordelijkheid neemt en doet wat nodig is. We zijn open en eerlijk naar elkaar over alles wat ons bezighoudt. Vragen stellen en overleggen kan dan ook altijd en aan iedereen. Je staat er nooit alleen voor, we doen het samen.

In januari 2022 hebben wij een groot medewerkers tevredenheidsonderzoek uitgezet onder onze ambassadeurs. 88% van onze ambassadeurs heeft dit onderzoek ingevuld. Een greep uit de cijfers:

  • Ambassadeurs geven Stichting de As gemiddeld een rapportcijfer van 8,3 als werkgever. 
  • 94,3% van de ambassadeurs beveelt Stichting de As als werkgever aan. 
  • 91,1% van onze ambassadeurs gaat met plezier naar zijn/haar werk. Landelijk is dit in de jeugdzorg 77,2% (bron)
  • 21% ervaart een te grote werkdruk. Landelijk ervaart in de jeugdzorg 50,5% een (veel) te hoge werkdruk (bron)

 

Contactpersoon

Lidwien de Heer, beleidsmedewerker

Leren bij

Wij zijn altijd op zoek naar mensen met affiniteit en raakvlakken met (autisme)zorg. Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau, dan ben je van harte welkom om in gesprek te gaan met ons.

Vrijwilligers bij

Wij maken momenteel geen gebruik van vrijwilligers.

Locaties

Stichting De As

Nieuwkerksedijk 21A
5051 HS  Goirle

Stichting de As – Locatie Breda

Willebrordstraat 3
4847 RJ  Teteringen

Stichting de As – Locatie Waalwijk

Taxandriaweg 12
5142 PA  Waalwijk

Vacatures Stichting De As

Bekijk de 6 actuele vacatures van Stichting De As en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Stichting De As maak dan een vacature-alert aan.

Geestelijke Gezondheidszorg
Jeugdzorg
Nieuwkerksedijk 21 A
5051 HS
 Goirle