Stichting Villa Boerebont

Ieder mens wordt geboren met kwaliteiten en talenten, echter niet ieder kind of iedere jongere krijgt de kans deze optimaal tot ontwikkeling te laten komen. Dit kan komen door tal van oorzaken en problemen. Soms gelegen in de problematiek van de jongere, soms in die van zijn leefomgeving, soms door een combinatie hiervan.

Villa Boerebont is een jeugdhulporganisatie, die zich inzet voor jongeren en jongvolwassenen die door diverse omstandigheden tussen wal en schip vallen of dreigen te vallen. Villa Boerebont is een door het ministerie erkende AWBZ zorginstelling. De stichting heeft negen locaties, waar woon- en individuele begeleiding wordt geboden. Daarnaast biedt zij ook dagbesteding. Villa Boerebont werkt actief samen met andere organisaties en zoekt verbinding met hen, de wijk en de stad.

Bij Villa Boerebont is iedere bewoner uniek en loopt deze een eigen, op maat gemaakt traject door. Villa Boerebont biedt haar bewoners verblijf, begeleiding en dagbesteding. Haar missie is het bieden van een veilige haven na een moeilijke periode, het bevorderen van zelfredzaamheid en het komen tot volwaardig, krachtig burgerschap.

Villa Boerebont is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een organisatie die met c.a. 60 professionals zorg biedt aan zo’n 60 bewoners.

Werken bij

Villa Boerebont is een jong en dynamisch bedrijf dat werkt onder de CAO Sociaal Werk. 

De medewerkers van Villa Boerebont staan 24 uur per dag klaar voor de bewoners. Villa Boerebont wil daarom ook dat haar medewerkers met een fijn, professioneel, warm en gedreven gevoel komen werken. De stichting realiseert dit door haar medewerkers de mogelijkheid te geven zich te ontplooien en door ze uit te dagen om met nieuwe initiatieven te komen. Villa Boerebont biedt een boeiende werkplek waar medewerkers zich met hart en ziel inzetten voor bewoners.

Natuurlijk zet Villa Boerebont zich in om haar nieuwe medewerkers te voorzien van een goede introductie en de juiste begeleiding. Daarnaast is het haar streven een prettige, inspirerende organisatie te zijn om bij te werken.

Vacatures
De actuele vacatures van Villa Boerebont zijn te vinden op deze website en op onze eigen website www.villaboerebont.nl

Flexwerk
Naast een vaste functie bij Villa Boerebont kun je ook als flexmedewerker aan de slag. Als flexmedewerker werk je op basis van een 0-urencontract op verschillende woonlocaties van Villa Boerebont. Een mooie mogelijkheid om kennis te maken met onze organisatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze personeelsadviseur.

Opleidingseisen
Als je wilt werken bij Villa Boerebont stellen we een aantal eisen aan je. Zo moet je in het bezit zijn van een diploma in de zorg. Hieronder kun je lezen welke opleidingseis we per functie stellen: 

  • Begeleider dagbesteding: relevante opleiding op MBO niveau 3 of 4
  • Woonbegeleider: opleiding op MBO niveau 4 of HBO
  • Persoonlijk begeleider: opleiding op HBO niveau

Leren bij

Deskundige, ervaren en betrokken medewerkers zijn de spil van Villa Boerebont. Een van onze speerpunten is daarom te zorgen voor goed opgeleide en (bij)geschoolde medewerkers. We faciliteren jou om op een aantrekkelijke en efficiënte manier je vakkennis op peil te houden.

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor Villa Boerebont. Zij betekenen veel voor bewoners en medewerkers. Vrijwilligers zijn binnen de gehele organisatie van harte welkom, zowel op kantoor als op woonlocaties.

Een vrijwilliger heeft geen diploma's nodig, maar affiniteit met onze doelgroep is wel erg belangrijk. Daarnaast wordt een juiste instelling, betrokkenheid en een persoonlijke houding verwacht. Vanzelfsprekend beschikt de vrijwilliger over goede sociale vaardigheden. Van belang is natuurlijk wel dat je afspraken nakomt, bewoners en medewerkers rekenen immers op je. 

Op de volgende manieren kun je als vrijwilliger bij Villa Boerebont aan de slag:

  • Vrijwilliger op de dagbesteding (houtbewerking, fietsenwerkplaats of bij tuin en dier)
  • Administratief medewerker
  • Medewerker lunchploeg
  • Klusjesman/vrouw
  • Conciërge/ schoonmaker
  • Woonbegeleiding

Ben je geïnteresseerd?
Heb je het gevoel dat je iets wilt en kunt betekenen voor een ander, waarvoor je waardering, dankbaarheid of bijvoorbeeld een oprechte lach mag terug verwachten? Dan is vrijwilliger zijn wellicht iets voor jou.

Bel tijdens kantooruren naar 076-5321018 of stuur een e-mail met je CV naar hr@villaboerebont.nl. Vermeld hierbij dat het om vrijwilligerswerk gaat.

Locaties

Villa Boerebont

Aardenhoek 4
4817 NE  Breda
Jeugdzorg
Welzijn
Aardenhoek 4
4817 NE
 Breda