SWZ logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Ontplooi je passie!

Werken in de gehandicaptenzorg is bijzonder, want onze cliënten zijn bijzonder. Zij hebben niet- aangeboren hersenletsel (NAH), een lichamelijke beperking en/of een (ernstige) meervoudige beperking. Dagelijks vertrouwen zij op de zorg en begeleiding van onze medewerkers. Medewerkers van SWZ zien het dan ook als een uitdaging om het beste uit hun cliënten te halen, met begeleiding of dagbestedingsactiviteiten, met ambulante hulp of het bieden van zorg op school. Onze medewerkers hebben natuurlijk een opleiding in zorg en/of welzijn, maar vooral een passie voor hun cliënten!

SWZ wil waarde toevoegen aan het leven van mensen met een beperking. Dit doen we door mensgerichte zorg te bieden en samen de mogelijkheden van de cliënt te ontplooien. Die toegevoegde waarde komt tot stand in de relatie tussen medewerker en cliënt; van mens tot mens. Daarom kiest SWZ ervoor om te werken met zelforganiserende teams.

Door de medewerker de verantwoordelijkheden, mogelijkheden en ruimte te bieden om samen met de cliënt invulling te geven aan zorg en ondersteuning, verbetert de situatie voor cliënt en samenleving. Hierbij is het uitgangspunt vertrouwen; vertrouwen in dat medewerkers vanuit hun eigen motivatie en doelen de juiste dingen doen die goed zijn voor de cliënt, zichzelf en een gezond bedrijf. Dat is zelforganisatie voor ons. 

SWZ doet dit op basis van gelijkwaardigheid, met deskundige en betrokken medewerkers. Voor het realiseren van de missie en visie zijn vier kernwaarden essentieel: respect, vraaggerichtheid, verantwoordelijkheid en slagvaardigheid. Dat zijn de bouwstenen van de manier van werken en handelen van SWZ.

Van mens tot mens, met hart én hoofd.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

SWZ

Woonvorm Boxmeer

Woonvorm de Munsel

Activiteitencentrum Duinendaal

Woonvorm Copernicuslaan

Woonvorm Dertien Loten/Stevin

Mytylschool Gabriƫlschool

BSO Atlent

Woonvorm Silverenberg

Woonvorm Palladiostraat

Activiteitencentrum Eindhoven

Woonvorm Tonnaerstraat

Woonvorm Helmond

Lunchroom de Keyser

Activiteitencentrum van Speijk

Activiteitencentrum Sambeek

Woonvorm De Eekelhof

Woonvorm De Rietbeemd/ Vicaris Aertsweg

Activiteitencentrum De Viersprong

Woonvorm Sonnehoek

Woonvorm Heriklaan

Ondersteunende diensten

Logeerhuis Zon

Behandel- en Kenniscentrum

Brink 14-16

Brink 1-3

Brink 2-4

Brink 17-18

Brink 20-22

Brink 6-8

Brink 19/ topaas

Brink 13-15

Brink 9-11

Brink 10-12

Brink 5-7

Buitenbrink 1-3

Buitenbrink 2-4

Buitenbrink 5-7

BSO Mytylschool Eindhoven

Okido vroegbegeleiding

Dagactiviteitencentrum Son

Flexpool

Medisch

Cliƫntadministratie

Dagbesteding team B

lunchroom de Komeet

Kado & Zo

Woonvorm Uden

Woonvorm De Mondriaan

Woonvorm Prof. Zijlstrastraat

Kook Kunst Tinks

Ambitie

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Kies je voor SWZ, dan kies je voor een werkgever in de gehandicaptenzorg die jou de ruimte geeft. Ruimte zodat jij als professional grenzen kunt verleggen. Grenzen van jezelf, je collega’s en die van cliënten. Bij SWZ ondersteunen we mensen met een meervoudige beperking (EMB) en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In alle fasen en domeinen van hun leven, om zoveel mogelijk op eigen kracht mee te kunnen doen. Dat doen we merkbaar mensgericht. Van mens tot mens, met hart én hoofd! We willen uitblinken in ons vak en zorgen dat zowel jij, het team en de cliënten blijven groeien.

Werken bij SWZ betekent samenwerken in zelforganiserende teams aan merkbare mensgerichte zorg voor onze cliënten. Van mens tot mens, met hart én hoofd! Kies je voor SWZ dan kies je voor een werkgever die jou de ruimte geeft. Ruimte zodat jij als professional grenzen kunt verleggen.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Kies je voor SWZ, dan kies je voor een erkend leerbedrijf die jou de ruimte geeft. Ruimte zodat jij de grenzen kunt verleggen. Grenzen van jezelf, je collega’s en die van cliënten. Wij leren voor en van onze cliënt. Niemand anders laat ons zo goed zien of we met de juiste dingen bezig zijn! Als BBL-leerling krijg je de kans om op meerdere woon- of dagbestedingslocaties te leren en te werken. Je maakt kennis met verschillende cliënten en hun begeleidingsbehoefte en met verschillende teams en collega’s. Je doet ervaring op in het werken in de gehandicaptenzorg en het omgaan met cliënten. We leiden je goed op en een werkbegeleider staat altijd voor je klaar.

Opleidingsplekken bij SWZ
Volg je een van onderstaande BBL-opleidingen op niveau 3 of 4? Dan nodigen we je graag uit! Je groeit in enkele jaren toe naar de functie van begeleider (niveau 3) of van persoonlijk begeleider (niveau 4).

Niveau 3

  • Opleiding verzorgende IG
  • Opleiding maatschappelijke zorg niveau 3 richting begeleider gehandicaptenzorg/specifieke doelgroepen
  • De combi-opleiding

Niveau 4

  • Opleiding verpleegkundige
  • Opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 richting persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg/specifieke doelgroepen

Wat mag je van ons verwachten?
Je leert alle kneepjes van het vak. Je werkt mee op de meest voorkomende diensten, onder verantwoordelijkheid van een collega. We bouwen je werkzaamheden en verantwoordelijkheden langzaam op tijdens je opleiding. En daarnaast:

  • betaalt SWZ jouw opleidingscursusgeld en de verplichte literatuur. Ook mag je sommige lesdagen in werktijd volgen;
  • bieden we een opleidingsplek voor 24-28 uur per week op verschillende locaties. Zo word je breed opgeleid en is je dagelijkse werkpraktijk de basis voor jouw leerproces;
  • krijg je een leerlingensalaris startend met je eerste leerjaar met € 1430 ,- bruto per maand, waarbij je elk leerjaar ook een verhoging krijgt;
  • bieden we een baangarantie, als je je diploma haalt en we graag blijven samenwerken.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bij SWZ maken ruim 400 vrijwilligers onze cliënten blij en voegen waarde toe aan hun leven. Als vrijwilliger krijg je bij SWZ de ruimte en kan je dankbaar en waardevol werk doen. Activiteiten met cliënten ondernemen voor ontspanning en vrijetijdsbesteding. Werk waarbij je nieuwe ervaringen opdoet en mooie momenten beleefd. Want werken met mensen met een beperking is afwisselend. Geen dag is hetzelfde en elke dag heeft zijn kostbare momenten. Momenten met grote en kleine gebaren, soms ontroerend, soms moeilijk, soms grappig en onverwacht. Momenten om over na te denken of nog lang van te genieten. Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen je er graag over.

Contactpersoon

Vacatures SWZ ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 19 actuele vacatures van SWZ en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van SWZ? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft SWZ geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures SWZ ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft SWZ geen vrijwilliger vacatures open staan.