zoekt een

Psychodiagnostisch medewerker

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarbij je psychodiagnostisch onderzoek verricht? Sta jij stevig in je schoenen en deins jij niet terug voor bijkomende multi-problematiek? Kun jij naast onze cliënten staan, goed luisteren en contact maken? Dan ben je welkom in ons team, wij kijken uit naar jouw expertise en analyses!

Niet iedereen redt zich even makkelijk in een complexe samenleving. Zoals (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische of forensische problematiek. Onze organisatie biedt begeleiding en behandeling aan mensen met uiteenlopende hulpvragen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het aanleren van bepaalde vaardigheden of het omgaan met bepaalde gevoelens. De mate waarin iemand begeleiding of zorg nodig heeft verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals IQ, sociale redzaamheid, steun uit eigen omgeving, de ontwikkeling in sociale vaardigheden, algemene vaardigheden en kennis.

Wij, het Diagnostiek Team, zijn gespecialiseerd in diagnostisch onderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking. Van jong tot oud en van licht tot ernstig (meervoudig) beperkt. Wij kijken altijd naar de mens achter de scores. Met de resultaten van de diagnose kunnen onze begeleiders meteen aan de slag, de adviezen zijn handelingsgericht en praktisch. Zo kunnen we de begeleiding en behandeling beter afstemmen op de mogelijkheden van de cliënt. 


Inhoudelijk verantwoordelijk

Jij biedt de cliënt en begeleiders diagnostische informatie, waardoor passende begeleiding en behandeling ingezet kan worden en de cliënt stappen kan zetten in zijn/haar leven. Dat start met goede diagnostische onderzoeken waar jij, samen met de gedragsdeskundigen, inhoudelijk verantwoordelijk voor bent. Jij plant en regelt alles rondom het onderzoek en neemt het onderzoek af. Je verwerkt en interpreteert de resultaten en stelt vervolgens een onderzoeksverslag op, waar de collega’s op kunnen bouwen! 

Je verricht mooi werk voor onze cliënten en de samenleving. Maar we verwachten meer van je. Gelukkig maar, want je wilt zelf continu uitgedaagd worden en groeien in je vak. Met ons heb je de ambitie diagnostiek volgens de laatste inzichten te bieden, slim en vernieuwend.


Klinkt dit goed? Dan willen we toch nog even stilstaan bij de verantwoordelijkheid die je draagt. Want jouw advies heeft impact: op de cliënt, je collega’s en de samenleving. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. Gelukkig ben jij een echte doorzetter die er bij wat tegenslag juist vol in gaat om wel de sleutel naar vooruitgang te vinden. 


Dit ben jij

Door je ervaring in werken met mensen met een LVB weet je adequaat cliëntgericht te communiceren en stem je makkelijk af op de verschillende ontwikkelingsniveaus van cliënten. Jouw gevoel voor humor en stressbestendigheid draagt daar zeker aan bij. Je bent flexibel en zelfstandig, dat vinden we erg belangrijk. Verder neem je mee: 

  • Een afgeronde opleiding Psychodiagnostisch Werk (PDW) of Toegepaste Psychologie (hbo), bij voorkeur richting ontwikkelingspsychologie/orthopedagogiek of eventueel klinische of neuropsychologie. Heb je een vergelijkbare opleiding of een afgeronde opleiding orthopedagogiek of psychologie (wo)? Reageer dan ook!
  • Kennis van en ervaring met gangbare diagnostische instrumenten in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Vanwege het uitgestrekte gebied waarin je werkt is het noodzakelijk dat je beschikt over een auto en bereid bent tot reizen.


Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde, blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistische achtergrond is voelbaar, zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. Iedereen is uniek. Juist de verschillen tussen mensen helpen ons om nog beter bij te dragen aan het geluk van onze “Bram” (onze cliënten, medewerkers en dus ook jouw geluk!). En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 


Wat kan je nog meer verwachten?

  • Een afwisselende en zingevende baan, met een uitdagende doelgroep
  • Veel vrijheid en de ruimte om te bouwen aan de beste diagnostiek
  • Een dynamische functie waarbij je, door de landelijke vraag in diagnostiek, op veel verschillende plekken en locaties kan werken  
  • Enthousiast, gemotiveerd en deskundig team om mee samen te werken
  • Prima arbeidsvoorwaarden: een salaris FWG 45 cao gehandicaptenzorg (maximaal € 3.861,-), goede reistijd en -kosten vergoeding.


Wil je meer weten?

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen of whatsappen met Tamara van Gelder (PDW) 06-27041598 of Elisah van Lieshout (manager) 06-21815221. 

Recente vacatures

Libra Revalidatie & Audiologie

Psycholoog Tinnitus

Eindhoven
20 - 24 uur