Klinisch Psycholoog – polikliniek Helmond - Herlaarhof

In welke omgeving ga je werken?
De functie ontstaat binnen de polikliniek in Helmond. Locatie Helmond betreft een eenheid met een polikliniek en Specialistische Groepsbehandeling (deeltijdbehandeling). Er werken ongeveer 30 medewerkers; het is een hecht en betrokken team dat intensief samenwerkt. Het team bestaat momenteel uit een psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, verpleegkundig specialist, GZ-psychologen, orthopedagoog generalisten, masterpsychologen, systeemtherapeuten, vaktherapeuten (beeldend en PMT) en diverse sociotherapeuten. Locatie Helmond maakt onderdeel uit van Herlaarhof en werkt in de regio Zuid Oost Brabant nauw samen met locatie Veldhoven. Wij hebben in Zuid Oost Brabant een extra specialisatie op de vlakken van infantpsychiatrie, trauma- hechtingsproblematiek en vroege persoonlijkheidsproblematiek. Onze insteek is altijd om met het systeem samen te werken en in netwerken te denken en handelen ter bevordering van een snel herstel van de client en zijn systeem.

Herlaarhof is hèt expertisecentrum voor kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek, met 2de en 3de lijns zorg in 120 gemeenten in heel Brabant en vestigingen in Vught, Veldhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Wij zetten ons, in samenwerking met ouders, naasten, school en andere netwerkpartners in om (aanhoudende) ernstige psychische problemen en uitval op school en in de maatschappij te voorkomen. Daartoe bieden we snel toegankelijke specialistische diagnostiek en behandeling. Alles met als inzet: zo optimaal mogelijk herstel en participatie van het kind. Behandeling voor de jongeren (0-23 jaar) en hun gezinnen, zowel klinisch als ambulant, richt zich op (het doorbreken van systemische patronen bij) neurobiologische ontwikkelingsstoornissen, trauma en hechting, persoonlijkheidsstoornissen, infant mental health en licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen. Herlaarhof biedt opleidingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie en postmaster psychologie. Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel.

Wat vragen we van je?
  • Je beschikt over een afgeronde opleiding tot psychotherapeut of klinisch psycholoog en je bent als zodanig BIG geregistreerd.
  • Je beschikt over ervaring in behandeling van kinderen en jeugdigen in de specialistische ggz, bij voorkeur kun je behandelmethodieken toepassen zoals MBT, SFT, EFT, TFP of DGT.
  • Je beschikt over kennis van en ervaring in psychodiagnostisch onderzoek en je bent in staat je kennis over te brengen aan het team daar waar nodig.
  • Je bent in staat om anderen te inspireren, overtuigen en enthousiasmeren.
  • Je bent een teamspeler, die in staat is groepsprocessen te begeleiden ten behoeve van de ontwikkeling van cliënten en collega’s.
  • Je beschikt over een eigen visie, je bent kritisch en ontwikkelingsgericht.

Wat verwachten we van jou?
In de context van een multidisciplinair team:
  • Voer je, zowel alleen als in teamverband, intake- en evaluatiegesprekken met cliënten;
  • Stel je een behandelindicatie op en zorgt voor bespreking hiervan in het behandelteam;
  • Verricht je complexe individuele behandelingen/psychotherapie, op indicatie volgens aangewezen specialistische methodieken (SFT, MBT, DGT, TFP, EFT, EMDR, e.d.);
  • Draag je bij aan het verder optimaliseren van de kwaliteit van de aangeboden behandelingen (het team heeft een intensief opleidingsbeleid, eclectische MDO-vormen maar ook een aantal methodiek gebonden overleg- en intervisievormen vanuit de ambitie om in de markt zoveel mogelijk leider te zijn op ons vakgebied;
  • Draag je bij aan beleidsontwikkelingen ten behoeve van ons eigen team, de eenheid en de organisatie;
  • Neem je plaats in commissies of in regionale werkgroepen ten behoeve van de gehele organisatie.

Wat hebben we je te bieden?
Bij Reinier van Arkel staat ontwikkeling voorop! Wij bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten. Reinier van Arkel biedt volop studiemogelijkheden, biedt een jaarlijks budget om te faciliteren in de herregistratie eisen voor BIG geregistreerde psychologen én je kunt aansluiten bij wetenschappelijk onderzoek. Jouw functie is ingeschaald in FWG 70 (€5.413, - €7.419,-) en je overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz.

Meer weten en reageren?
Ben je enthousiast over de rol van klinisch psycholoog bij polikliniek Helmond? Reageer dan via de "solliciteer hier" button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Heb je inhoudelijke vragen of wil je een keer meelopen? Neem dan contact op met manager zorg Marielle Neerhoff, bereikbaar via: 06-22584893.

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het 'Beleidskader voor Werving en Selectie'.

Contact

Mariëlle Neerhoff
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Veilig Thuis Midden-Brabant

Gedragswetenschapper Veilig Thuis

Tilburg
In overleg
Stichting Land van Horne

Psycholoog / Orthopedagoog

Weert
In overleg