In heel Nederland zijn er duizenden zorg- en welzijnsorganisaties met meer dan een miljoen medewerkers. In Noord-Brabant zijn dat honderden organisaties. Deze mensen verplegen, verzorgen, ondersteunen en begeleiden elke dag cliënten en patiënten. Het doel? Mensen een zo zelfstandig en gelukkig mogelijk leven bieden in een prettige (het liefst hun eigen) omgeving.
 
Wil je werken in Zorg en Welzijn en ben je benieuwd naar welke werkvelden er zijn? Lees meer over de verschillende soorten werkvelden:

Wil je leren en werken tegelijk, kijk dan naar BBL-opleidingsplaatsen.

 
Werken in Brabant

Je hebt het vast gelezen, gehoord of er zelf mee te maken gehad: er zijn veel vacatures in Zorg en Welzijn en mensen te weinig. Op BrabantZorg.Net altijd meer dan duizend vacatures in Zorg en Welzijn in Noord-Brabant. Ook kun je hier een persoonlijk profiel aanmaken, zodat interessante vacatures naar je gemaild worden en je direct op een vacature kunt solliciteren.
Bekijk de vacatures op BrabantZorg.Net

Cao’s

Voor alle werkvelden binnen Zorg en Welzijn zijn cao’s opgesteld. In zo’n collectieve arbeidsovereenkomst staan afspraken over salaris, werktijden, opleiding, vakanties, ziekte en pensioen. Een cao wordt opgesteld door werkgevers, werkgeversorganisaties en vakbonden samen. Vaak staat in een vacature welke cao geldt bij de functie.
Op de site van de vakbond FNV vind je alle cao’s.