Vrijwilliger dagbesteding

Dagbesteding Convivio

Convivio Dagbesteding is op zoek naar een gepassioneerde vrijwilliger die zich bij de dagbesteding wil inzetten voor onze deelnemers.

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor ons team en onze deelnemers. Je maakt het ze aangenamer en comfortabeler en geeft het gevoel dat ze ertoe doen. Op dit moment zoeken we een vrijwilliger als extra ondersteuning tussen 10.30 en 15.00 uur. De dagen zijn in overleg.

De dagbesteding is een plek waar ouderen met dementie zich veilig voelen. Vanuit de relatie en interactie geven we een zinvolle en menswaardige invulling aan de dag waarbij de regie zoveel mogelijk bij hen wordt gelaten. Vanuit onze kernwaarden houden we deelnemers actief door middel van actieve, creatieve en inspirerende activiteiten. Er is dagelijks plek voor 20 deelnemers.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

Als vrijwilliger bij Convivio ben je er echt voor de deelnemers van de dagbesteding. Je schenkt ze een kopje koffie in, maakt een praatje met elkaar en helpt mee bij de activiteiten die we organiseren. Dat varieert van een bordspelletje of creatieve werkjes maken tot een uitstapje in de omgeving van de dagbesteding. We trekken er bijvoorbeeld graag op uit naar het Wilhelminapark of verkennen al wandelend het Goirke. Er is ook zeker ruimte voor eigen ideeën.

Ben of heb jij:

  • affiniteit met doelgroep
  • betrokken met de medemens
  • positief ingesteld

Als vrijwilliger bij Convivio maak je onderdeel uit van een gezellig team en is een ding zeker: je krijgt van iedereen waardering. Naast de leuke contacten die je opdoet met collega's en deelnemers, ontvang je ook jaarlijks een kerstpakket en ben je welkom op onze personeelsuitjes.

Over Convivio

Convivio is het Latijnse woord voor ‘Genieten van het leven’ en dat is precies waar wij voor staan. We vinden het belangrijk dat ouderen blijven genieten van het leven. Dankzij onze zorg en begeleiding kunnen deelnemers langer in hun eigen omgeving blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent dit dat zij de zorg voor hun geliefde met een gerust hart aan Convivio overdragen zodat ze even tijd voor zichzelf hebben.

Kortom, Convivio is een dagbesteding waarbij inspiratie en verbondenheid centraal staan en waar ouderen met dementie zich veilig voelen. Bij de dagbesteding is dagelijks plek voor twintig deelnemers. Daarnaast biedt Huis Convivio woonruimte aan zeventien bewoners en levert Convivio Thuis ondersteuning aan huis.

Webclip afbeelding

Contact

Ingeborg Inderfurth
HR Convivio Zorg
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures