Zorghulp begeleiding

Sint Annaklooster is een persoonlijke en betrokken organisatie met bevlogen medewerkers en vrijwilligers, die zich inzet voor hartverwarmende, kleinschalige, specialistische (fysieke en geestelijke) zorg op maat aan de 'kwetsbaren' in onze samenleving. Wij zijn niet alleen thuis in welzijn, maar bieden ook mensen een 'thuis' in welzijn: in hun eigen omgeving of in één van de hospices of logeerhuizen. Binnen ons gehele zorgaanbod staat zelfredzaamheid voorop. Proberen om mensen nu en in de toekomst zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Als dit niet meer gaat, reiken wij hen de hand. We streven hierbij zoveel mogelijk naar één professional per cliënt en zijn pas tevreden als onze cliënten tevreden zijn. Werken bij Sint Annaklooster, een organisatie waar iedereen welkom is, betekent werken met fijne collega’s die een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg.

Voor onze cliënten in de wijk zijn wij op zoek naar een “gezelschapsmens” met net dat beetje extra! Zorghulp begeleiding (uren in overleg)

Ben jij een natuurtalent in het maken van contact en maak jij graag het verschil?

Vind jij het belangrijk dat ouderen, die soms eenzaam of vergeetachtig zijn, meer begeleid worden in hun dagelijks leven. Dat zij steun krijgen bij het oppakken van dagelijkse dingen zoals het doen van een boodschap, maar dat er ook aandacht mag zijn voor een goed gesprek, het (samen) bereiden van een maaltijd of bijvoorbeeld het doen van een spelletje? Dan past deze afwisselende functie als zorghulp begeleiding helemaal bij jou! Omdat het een nieuw team in opbouw betreft zullen we starten met kleine contracten.

 

Hoe ziet je werkdag eruit?

Zinvol werk, waarbij je écht iets kunt betekenen voor de ander! De tijd hebben voor de cliënt, niet na 15 minuten ‘weer door naar de volgende’. Een vertrouwensband opbouwen met iemand doordat je gedurende een langere periode (soms een paar keer per week) betrokken bent als begeleider.

Je begeleidt deze cliënt bij het maken of opwarmen van de maaltijd, kijkt samen wat er die dag op de planning staat en biedt begeleiding bij de dag invulling door bijvoorbeeld een wandeling te maken, de bloemetjes en de plantjes te verzorgen of een spelletje te doen.

Hiervoor heb je affiniteit met onze oudere medemens en ben je geduldig in omgang met mensen met (beginnende) dementie. Je biedt lichte begeleidingswerkzaamheden, zoals het ondersteunen van de cliënt bij lichte huishoudelijke taken, maar ook het eventueel begeleiden bij het lopen of toiletgang kan onderdeel zijn van je werk. Je hoeft geen cliënten te helpen bij het wassen/douchen, maar mogelijk in de avond wel bij het omkleden (spullen aangeven bijvoorbeeld).

Wat vragen wij?

  • Er is geen specifieke vooropleiding vereist
  • Affiniteit met onze oudere medemens, veelal met een beginnende vorm van dementie
  • Bereidheid tot het volgen van een scholing over dementie
  • Je legt makkelijk contact met een ander en beschikt over goede sociale vaardigheden
  • Levenservaring is altijd een pré
  • Flexibel inzetbaar gedurende de week, dus ook om het weekend en in de avonden. (Uiteraard kijken we wel samen naar je roosterwensen.)

Ons aanbod

Wat bieden wij jou?

  • Een leuke werkplek met fijne collega’s
  • Afwisselend werk
  • Zoveel mogelijk vaste cliënten, passend bij je kennis en kunde
  • Mogelijkheid tot trainingen om jezelf (verder) te ontwikkelen
  • Een tijdelijk contract, met uitzicht op een vaste aanstelling. Aantal uren gaat in overleg. Je bent minimaal één uur bij een cliënt, maar dit kan ook 2 of 3 uur zijn, afhankelijk van de behoefte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT en de inschaling vindt plaats in FWG 15.
  • Je bouwt mee aan de uitbreiding van onze begeleidingsdienstverlening. Jouw inzet is ons visitekaartje!

Interesse?

Graag je schriftelijke reactie via onderstaande button of onze website.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jeffrey van de Kerkhof, 06-24953236 of met de afdeling HR 040-2098429. Ben je nieuwsgierig geworden maar wil je eerst ervaren hoe wij hartverwarmende zorg bieden? Loop dan een keer mee!

Kijk voor meer informatie over Sint Annaklooster op www.sintannaklooster.nl

Webclip afbeelding

Contact

Jeffrey van de Kerkhof
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Bernhoven

Medewerker goederenlogistiek

Uden
20 - 24 uur
Pantein

Medewerker schoonmaak

Beugen
16 - 24 uur
Stichting LOEK@YOU

Vrijwillige klusjesman of -vrouw

Veldhoven
In overleg