zoekt een

GZ- psycholoog OPSY

Maak het verschil
Zet jij je graag in voor cliënten waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met verschillende psychiatrische en verslavingsproblematieken? Dan zit je hier goed!

Jouw taken:

 • Je voert diagnostisch onderzoek uit om de aard en ernst van zowel de verstandelijke beperking als de psychiatrische problematiek te beoordelen.
 • Het opstellen van behandelplannen die aangepast zijn aan de specifieke behoeften en mogelijkheden van cliënten met een LVB in combinatie met psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek.
 • Je geeft psycho-educatie aan cliënten met een LVB en hun ondersteunend netwerk om hen te helpen de psychiatrische problematieken beter te begrijpen en ermee om te gaan.
 • Het aanpassen van therapeutische interventies en technieken om rekening te houden met de cognitieve en emotionele capaciteiten van cliënten met een LVB.
 • Je begeleidt en ondersteunt familieleden, verzorgers en begeleiders in het omgaan met de psychiatrische problemen en de LVB van de cliënt.
 • Je werkt binnen een multidisciplinair team samen met andere professionals, zoals psychiaters, gedragsdeskundigen en sociaal werkers, om een geïntegreerde en holistische benadering van de behandeling te waarborgen.

Jouw toekomstige werkplek en team
Regionaal Centrum OPSY is een gespecialiseerd diagnostiek- en behandelcentrum van GGZ Eindhoven en de Kempen. Het ambulante centrum en de kliniek bevinden zich beiden op landgoed De Grote Beek. OPSY biedt diagnostiek en behandeling aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking (IQ<70) of lagere begaafdheid (IQ 70-85) met (het vermoeden van) psychiatrische problematiek en/of ernstige gedragsproblemen. In dit centrum wordt orthopedagogische en psychiatrische expertise samengebracht. De problematiek van de doelgroep bevindt zich op het snijvlak van verschillende sectoren, onder meer: verslavingszorg, orthopedagogische zorg, geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk beperkten zorg of mensen nog woonachtig bij de ouders of (begeleid) zelfstandig. De cliënten vielen vroeger vaak tussen wal en schip. Handelingsverlegenheid speelt vaak een rol bij deze complexe problematiek.

Jouw achtergrond
Jij…

 • Bent een gediplomeerde GZ-Psycholoog.
 • Hebt bij voorkeur ervaring met de doelgroep cliënten met een verstandelijke beperking en psychische problemen.
 • Stelt in samenwerking met de cliënt, de naasten en de regiebehandelaar een behandelplan op en evalueert regelmatig de voortgang om de effectiviteit te beoordelen en eventuele aanpassingen te doen.
 • Voert samen met collega's onderzoek en behandeling uit en evalueert deze om aanbevelingen te doen voor begeleiding en behandeling.
 • Biedt therapie, gebruikmakend van evidence-based interventies, om herstel en persoonlijke groei te bevorderen.
 • Voorziet cliënten en naasten van psycho-educatie over psychische aandoeningen, behandelopties en ondersteuning om de veerkracht te bevorderen.
 • Bent enthousiast om te starten aan een uitdagende en afwisselende functie.
 • Staat stevig in je schoenen, bent flexibel en stressbestendig en houdt van een uitdaging.
 • Bent contactueel en communicatief sterk ontwikkeld, met goede verbale en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Hebt plezier in het samenwerken met anderen en wilt met een positieve insteek bouwen aan de toekomst in een dynamisch en afwisselend werkveld.
 • Dient voor aanvang van de werkzaamheden in het bezit te zijn van een VOG, deze wordt tijdig digitaal voor je aangevraagd.

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 65: minimaal €4108 maximaal €6264 op basis van 36 uur.
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.
 • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Cafeïne Dealers met je collega’s.

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Manon Wolkotte (GZ-psycholoog in de kliniek) en te bereiken op 06-41588840 of Nicole van Gastel, inhoudelijk manager en GZ-psycholoog bij OPSY ambulant en kliniek te bereiken via nummer 06-58901867 of via het algemene nummer van OPSY 040-2141045.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag voor 30 april 2024

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 28 uur
Libra Revalidatie & Audiologie

Fysiotherapeut

Tilburg
Fulltime
Robert Coppes Stichting

Huishoudelijk medewerker (vakantiekracht)

Vught
In overleg