zoekt een

Psychotherapeut

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je als GZ-psycholoog of Psychotherapeut MBT in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Wat ga je doen?
 • Als psychotherapeut verricht je zelfstandig intakes, psychodiagnostisch onderzoek en behandelingen.
 • Complexe individuele- en groepsbehandelingen voer je uit volgens aangewezen specialistische methodieken, waarbij we specifiek op zoek zijn naar een collega met affiniteit met psychodynamische psychotherapie, waaronder Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) en groepstherapie.
 • Je stelt rapportages op, overlegt met verwijzers en als BIG-geregistreerd psychotherapeut verricht je indicatiestellingen.
 • Je betrekt actief het systeem van de cliënt bij de behandeling.
 • In cliëntbesprekingen, intervisiebijeenkomsten en werkoverleggen lever je een actieve bijdrage.
 • Je levert een bijdrage aan het uitbreiden van de deskundigheid van het team op het gebied van psychotherapeutische behandeling en de implementatie van (nieuw) behandelaanbod.
 • Begeleidings-en opleidingstaken van collega’s in opleiding worden door jou opgepakt.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
We werken met een tweetal zorgclusters: cluster planbare zorg en cluster continue zorg. Binnen cluster planbare zorg ligt de focus op de zorg die vooral overdag plaatsvindt. Binnen cluster continue zorg ligt de nadruk op de acute en intensieve zorg, die niet planbaar is.

We vinden het belangrijk aandacht voor medewerkers te hebben. Om dit te bereiken is de aansturing van de teams recent gewijzigd en zijn er teamleiders aangesteld met een kleinere span of control. Doordat de teamleider dichterbij de professionals staat is er meer persoonlijke aandacht en betere ondersteuning voor jou als professional. Bovendien komt meer regie bij teams en de teamleider te liggen. Centrum Senioren Ambulant valt onder cluster planbare zorg.

Centrum Senioren biedt specialistische hulpverlening aan senioren vanaf de leeftijd van 60 jaar. We zijn een ambitieus (opleidings-)centrum dat doorontwikkeling van de ouderenpsychiatrie en ouderenpsychotherapie centraal zet. Je komt te werken in een enthousiast en collegiaal multidisciplinair team.

De behandeling van onze cliënten richt zich primair op herstel of maximale reductie van symptomen van cognitieve en/of psychiatrische stoornissen, met als doel de zelfstandigheid en zelfredzaamheid en daarmee de maatschappelijke positie van senioren te behouden of te verbeteren. Naast de cliënt wordt diens sociale netwerk nadrukkelijk bij de behandeling betrokken. Betrokken professionals zien we als partners in de zorg en maken daarmee onderdeel uit van het netwerk van de cliënt.

Het is een veelzijdige functie waarbij je zowel poliklinisch als outreachend werkt. Cliënten die je bijstaat hebben te maken verschillende psychiatrische problemen, zoals autisme, persoonlijkheidsstoornissen, psychotische stoornissen, al dan niet in combinatie met cognitieve stoornissen.

Vind je cliëntvriendelijkheid, professionaliteit en plezier in je werk belangrijk? Wij ook! Heb je een duidelijke visie en zijn onze klantwaarden op jou van toepassing? Dan ben jij wellicht onze nieuwe collega!

Wat breng je mee?
 • Een opleiding tot psychotherapeut en geldige BIG-registratie.
 • Ruime kennis en ervaring op het gebied van (psycho)diagnostiek, behandeling, onderzoek en ervaring met psychodynamische psychotherapie.
 • Affiniteit/ervaring met de doelgroep en het multidisciplinair handelen.
 • Een duidelijke visie op je eigen rol in de zorgverlening en een klantgerichte, respectvolle benadering met oog voor wensen en belangen van de cliënt.
 • Goede sociale vaardigheden, je moet kunnen luisteren, motiveren en omgaan met weerstand.
 • Je bent betrokken en hebt onderlinge verbondenheid en ontwikkeling hoog in het vaandel staan.
 • Het kunnen inspireren, overtuigen en enthousiasmeren van anderen.
 • Creativiteit en gevoel voor humor.
 • Het kunnen werken met zorgprogramma’s en zorgpaden.
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 70 (minimaal €4.785,- en maximaal €7.419,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling.

Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 25 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Ghislaine van den Heuvel – Felperlaan via, 0657782574. Maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Stichting Land van Horne

Psycholoog / Orthopedagoog

Weert
In overleg
Libra Revalidatie & Audiologie

Psycholoog Tinnitus

Eindhoven
20 - 24 uur