zoekt een

Verzorgende IG - Observatieafdeling Heilaarstaete

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je als Verzorgende IG in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Wat ga je doen?
 • Je motiveert, stimuleert en ondersteunt cliënten bij het uitvoeren van ADL- BDL zorg.
 • Je werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het helpen bij aan- en uitkleden, toiletbezoek, douchen, aantrekken van steunkousen en uiterlijke verzorging.
 • Je verricht verpleegtechnische- en voorbehouden handelingen zoals het toedienen van subcutane en intramusculaire injecties, verstrekken van medicijnen, wondverzorging, stomaverzorging en zuurstoftoediening.
 • Je zorgt voor de uitvoering van afspraken uit het zorgplan van de cliënt en lost zelfstandig praktische problemen op.
 • Je signaleert veranderingen in de toestand van cliënten en bespreekt dit met het verpleegkundige team.
 • Je creëert een vertrouwensrelatie met cliënten en houdt deze in stand.
 • Je maakt afspraken met de relaties van bewoners / cliënten over praktische werkzaamheden.
 • Je verricht administratieve handelingen zoals het schrijven van dagrapportages en het invullen van (medicijn)lijsten.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
Thebe en GGz Breburg openen op Heilaarstaete gezamenlijk een observatieafdeling met 20 observatieplekken. Dit is een faciliteit voor observatie, diagnostiek en de behandeling van 60-plussers met complexe gedragsproblematiek.

De observatieafdeling heeft de volgende doelstellingen:
 • Observatie met als doel om een goed advies te kunnen geven over het toekomstige wonen van de cliënt. Of over zorgdiagnostiek bij gedragsproblemen, bij angst- en stemmingsstoornissen en bij zorgproblemen thuis bij onduidelijk ziektediagnose. Diagnostiek cognitief functioneren bij (chronisch) psychiatrische stoornis.
 • Diagnostiek en behandeling bij gedragsproblemen bij niet aangeboren hersenletsel (NAH) en dementie.

In onze aanpak staan eigen regie, keuzevrijheid en het gezamenlijk nemen van besluiten centraal. Het aanbod is gericht op begrijpen, in plaats van ‘ingrijpen’. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de leefwereld van de cliënt: wat de cliënt zelf kan, moet hij of zij kunnen blijven doen. En wat (even) niet meer kan, valt misschien (deels) toch weer aan te leren. We bieden hiervoor specialistisch maatwerk, met respect voor de eigenheid en situatie van de cliënt en diens naasten.

Het aanbod richt zich daarom op:
 • Veiligheid en bescherming.
 • Functiegerichte diagnostiek.
 • Behandeling en begeleiding gericht op stabilisatie, rehabilitatie en resocialisatie.
 • Woonadvies met warme overdracht en begeleiding thuis.

Dit alles doen wij in het kader van netwerkzorg samen met de cliënt, mantelzorgers en ketenpartners. Hierdoor is na opname ter observatie, diagnostiek en behandeling een maatwerkadvies beschikbaar dat exact is geschreven voor de cliënt als persoon.

Wat breng je mee?
 • Je hebt een afgeronde opleiding verzorgende IG niveau 3.
 • Je beschikt over relevante vakkennis en affiniteit met psychiatrie.
 • Je hebt een klantgerichte, respectvolle benadering met oog voor wensen en belangen van de cliënt.
 • Je kunt goed luisteren, motiveren en beschikt over geduld, empathie en tact.
 • Je bent flexibel en bent in staat te schakelen tussen geplande werkzaamheden en situaties die adhoc aandacht vragen.
 • Je bent 16 tot 36 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 35 (minimaal €2.272,- en maximaal €3.218,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling.

Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 25 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Eveline Duimelaar e.duimelaar@ggzbreburg.nl, tel. 06-52659989. Maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat.

Recente vacatures

Cura Excellent B.V.

Verzorgende IG Thuiszorg

Vught
12 - 32 uur
Joris Zorg

Verzorgende IG voor de nacht

Vessem
0 - 16 uur