Apothekersassistent Poliklinische Apotheek - parttime of fulltime

Werken in een ziekenhuis heeft jou altijd interessant geleken. Vanwege onze topklinische behandelingen is onze patiëntendoelgroep heel divers. Bij ons geef je medicatie die hoort bij hoogcomplexe zorg. Van medicijnen voor een oncologische tot bariatrische behandeling. Het komt allemaal voorbij aan de balie in onze poliklinische apotheek. Geen routinewerk, veel patiëntencontact en dat allemaal in een gezellig team. Zit jij enthousiast en al ja-knikkend deze woorden te lezen? Solliciteer vandaag nog! Of bel vrijblijvend met teamleider Melissa om te kijken of ons team ook bij jou past. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgen dat onze ziekenhuispatiënten en omwonenden de voorgeschreven medicijnen in de juiste dosering ontvangen is jouw verantwoordelijkheid. Grotendeels doe je dit achter de balie van onze poliklinische apotheek. Samen in een betrokken team van 30 apothekersassistenten. Hierbij rapporteer je aan teamleider Melissa. Als apothekersassistent poliklinische apotheek ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • gesprekken voeren bij de eerste uitgifte van medicijnen. Binnen onze poliklinische apotheek komt complexe receptuur voorbij. Van groeihormonen tot oncolytica. Er is daarom veel aandacht voor de juiste begeleiding van onze patiënten.
 • klaarmaken van medicatie voor patiënten van verpleegafdelingen die met ontslag gaan.
 • na verloop van tijd kan je Medicatie Verificatie gaan doen. Hiervoor bezoek je patiënten die met ontslag naar huis gaan om medicijnen af te geven en toe te lichten. Dit doe je in nauwe samenwerking met de apotheker.
 • draaien van 8-uurs diensten van maandag t/m vrijdag van 09.00uur tot 17.30uur.

Werk je langer voor ons? Voor apothekersassistenten met ambitie zijn er diverse mogelijkheden om je takenpakket verder uit te breiden. Zo is er o.a. de mogelijkheid om in een subteam terecht te komen voor patiënten van de preoperatieve screening.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Het is een super leerzame, uitdagende en afwisselende baan mét een leuk team! In de apotheek in het ziekenhuis gaat het meer om de zorg van de patiënt. Je krijgt hier ook de ruimte om je kennis te verbreden door een aandachtsgebied te kiezen en daar mee aan de slag te gaan. Er werken kundige collega’s in het ziekenhuis waar je goed mee kan samenwerken en informatie van kan verkrijgen. Ik heb plezier in mijn werk en ik haal er voldoening uit.” – Lourd, apothekersassistent poliklinische apotheek

De Poliklinische Apotheek
De Poliklinische apotheek, waar jij voor aan de slag zal gaan, maakt een belangrijk onderdeel uit van onze ziekenhuisapotheek. Ook werken we samen met andere ziekenhuisapotheken van Santeon, een samenwerkingsverband van 7 topklinische ziekenhuizen verspreid over Nederland. In onze modern ingerichte ziekenhuisapotheek zijn ongeveer 200 medewerkers werkzaam. Deze zijn verdeeld over de afdelingen:
 • Poliklinische Apotheek
 • Distrimed intern (distributie en medicatiebewaking)
 • Distrimed extern
 • Individuele bereidingen, cytostatica en VTGM
 • Laboratorium en voorraad bereidingen

In de Poliklinische apotheek werk je samen in een team van 30 apothekersassistenten, 3 logistiek medewerkers, onze backoffice en 4 apothekers. Waarbij je voornamelijk contact hebt met apothekers Maarten en Linda. Een groot divers team zowel in leeftijd als karakters, die communiceert met korte lijnen. Waarbij we elkaar allemaal bij naam kennen. Het is een hardwerkend, gezellig en betrokken team waar een goede sfeer heerst. Nieuwe medewerkers maken we graag wegwijs waardoor jij je hier snel welkom zal voelen!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over onze poliklinische Catharina apotheek.

Volg je ons al op Instagram via poliapotheek.catharinazkh? Hier kun je al een stukje sfeer proeven!

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde mbo opleiding tot apothekersassistent.
 • ervaring als apothekersassistent is een pré. (Bijna) je diploma behaald? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren! Samen maken wij een plan om jou door te laten groeien tot afdelingstopper.
 • kennis met het werken met digitale systemen Pharmacom of HiX is een pré.
 • een leergierige instelling. Je bent bereid tot het volgen van (verplichte) bijscholing. Denk hierbij aan een cursus Engels of anti-stolling.

Ook ben je een persoon die onder wisselende omstandigheden steeds die hoogwaardige farmaceutische zorg aan onze patiënten te kan leveren. Snel kan schakelen tussen taken en zorgt voor een goede overdracht richting collega’s, patiënten en andere zorgverleners. Met jouw klantgerichte manier van communiceren in combinatie met een hoog werktempo zorg jij dat op alle terreinen de dienstverlening soepel verloopt. Samenwerken gaat jou goed af: je levert een bijdrage aan het gezamenlijk resultaat door optimaal af te stemmen met je cliënten en collega’s. Kortom een harde werker en fijne collega.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als apothekersassistent poliklinische apotheek kan jij rekenen op:
 • contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
 • 24 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 3.484,00 (FWG 40) op basis van een 36-urige werkweek. Vanwege de nieuwe CAO Ziekenhuizen zal hier per 1 juni 2024 een loonsverhoging van 5% op toegepast worden
 • extra’s als 8,33%vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als apothekersassistent poliklinische apotheek in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagdeel meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Melissa Jouini – de Ridder (teamleider) op 040 – 239 8815 of melissa.d.ridder@catharinaziekenhuis.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 4 mei via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Huisartsencoöperatie West-Brabant

Doktersassistent(e) gezocht in Roosendaal

Roosendaal
Parttime
Sint Jozefoord

Medewerker transport / keukenassistent

Nuland
20 - 24 uur
tanteLouise

Vakantiekracht 2024 Zorg met zorgopleiding

Woensdrecht
In overleg