Servicedesk medewerker ICMT

Werken bij één van de leidende diagnostische centra in Nederland, Dat wil jij toch ook? Bij Diagnostiek voor U staan een klantgerichte, persoonlijke benadering, kwaliteit en innovatie centraal. In een informele werksfeer, waarbij alle medewerkers voor elkaar klaar staan, krijg jij alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en door te groeien.

Op dit moment zoeken wij een:

 

Servicedesk Medewerker ICMT 

32-36 uur per week, Eindhoven

Zo ziet de afdeling eruit
De afdeling ICMT bestaat uit de teams Servicedesk, Applicatiebeheer, Systeem-/Netwerkbeheer. De medewerkers van deze teams zijn in nauwe samenhang met elkaar verantwoordelijk voor het beheren en verder ontwikkelen van de gehele ICT-omgeving. De afdeling is daarnaast verantwoordelijk voor het uitvoeren van ICT-projecten. Hierbij streven we naar een hoog kwaliteits- en serviceniveau van de ICT-dienstverlening

Dit zijn je taken
Als Servicedesk Medewerker ben je het eerste aanspreekpunt. Je prioriteert, analyseert en lost serviceverzoeken op die binnen komen van collega’s. Ook het troubleshooten bij incidenten behoort tot je taken. Waar nodig schakel je tijdig collega-specialisten of externe partijen (o.a. leveranciers) in en zoekt gezamenlijk naar een snelle en adequate oplossing voor het probleem. Natuurlijk houd je de eindgebruikers altijd op de hoogte van status updates en zorg je ervoor dat de registratie en documentatie goed op orde is. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor werkplekbeheer en het uitgeven en configureren van diverse hardware.


Wat verwachten wij van jou?

  • MBO werk- en denk niveau;
  • Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Relevante Microsoft certificering is een pre;
  • Ervaring met TOPdesk , Citrix, Office365;
  • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en een klant- en resultaatgerichte instelling;
  • Uitstekend analytisch vermogen, systematisch en zorgvuldig;
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag is vereist en dient te worden aangevraagd en/of overlegd vóór indiensttreding.

 Dit mag je van ons verwachten

  • Inschaling vindt plaats conform FWG 3.0 CAO-Ziekenhuizen op basis van kennis en ervaring. Daarnaast ontvang je 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. Leuk om te weten, in juni komt er nog een salarisverhoging bij van 5%; 
  • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je maakt samen met je leidinggevende een persoonlijk plan; op welke punten wil jij je ontwikkelen en hoe gaan we hiermee aan de slag. 
  • Wij vinden het belangrijk om nieuwe medewerkers goed te ontvangen. Dit doen wij met een uitgebreide onboarding (o.a. een onboardingapp). Je krijgt de eerste maanden voldoende tijd om de organisatie en je collega’s te leren kennen; 
  • Flexibele werktijden tussen 07.00 uur en 18.00 uur;
  • Laptop en telefoon van de zaak;
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
  • Prettige werksfeer.

Heb je een vraag over deze vacature?

Erik Kanters, Teamleider ICMT staat je graag te woord. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer 040 – 21 41 11 41.

Enthousiast?
Je motivatiebrief en curriculum vitae ontvangen we graag vóór 30 april. Solliciteren kan via de paarse sollicitatiebutton op onze website. 

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Interne medewerkers krijgen voorrang in de procedure. 

Acquisitie wordt naar aanleiding van deze vacature niet op prijs gesteld.

 

Recente vacatures

Mijzo

Functioneel Beheerder

Waalwijk
32 - 36 uur
Bernhoven

Technisch ICT Beheerder

Uden
32 - 36 uur