zoekt een

Begeleider ggz hbo

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je als hbo social worker in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Wat ga je doen?
 • Je biedt als hbo begeleider / social worker begeleiding aan mensen met (ernstige) psychiatrische problematiek.
 • Je geeft invulling aan de rol van persoonlijk begeleider en bent vertrouwenspersoon van individuele cliënten.
 • Je observeert en analyseert gedragspatronen van cliënten.
 • Je begeleidt cliënten bij het realiseren van gestelde doelen in het kader van het behandel- en herstelplan.
 • Je hebt als hbo begeleider contact met cliënten met verschillende achtergronden en zorgbehoeften.
 • Je werkt intensief samen binnen het netwerk van de cliënt waarbij de mogelijkheden, hoop en perspectief centraal staan.
 • Je houdt (cliënten)dossiers en relevante administratie bij.
 • Je participeert als hbo social worker afhankelijk van je werkplek in de 24-uurszorg.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
We werken met een tweetal zorgclusters: cluster planbare zorg en cluster continue zorg. Binnen cluster planbare zorg ligt de focus op de zorg die vooral overdag plaatsvindt. Binnen cluster continue zorg ligt de nadruk op de acute en intensieve zorg, die niet planbaar is.

We vinden het belangrijk aandacht voor medewerkers te hebben. Om dit te bereiken is de aansturing van de teams recent gewijzigd en zijn er teamleiders aangesteld met een kleinere span of control. Doordat de teamleider dichterbij de professionals staat is er meer persoonlijke aandacht en betere ondersteuning voor jou als professional. Bovendien komt meer regie bij teams en de teamleider te liggen.

Wij bieden je een inspirerende en uitdagende werkplek, waar geen dag hetzelfde is en je met fantastische collega's werkt! Bij GGz Breburg hechten we veel waarde aan cliëntvriendelijkheid, professionaliteit en plezier in je werk. Je kunt als hbo begeleider in de regio Dongen / Tilburg op verschillende plekken werken. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden bij onze High & Intensive Care (HIC) afdelingen, de locaties van Centrum Senioren of de ART (woonbegeleiding) teams. In een persoonlijk gesprek bespreken we welke concrete opties we je kunnen bieden. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij GGz Breburg willen we collega's inspireren om vol passie te blijven werken, met continue aandacht voor kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Je bent als hbo begeleider immers nooit uitgeleerd! Onze Breburg Academie helpt je daarbij met opleidingen, trainingen, workshops en e-learning modules. We vinden het belangrijk dat onze professionals zich zo goed mogelijk verder kunnen ontwikkelen. Je kunt als hbo social worker bij GGz Breburg bijvoorbeeld doorgroeien naar een functie als casemanager of teamcoördinator. We horen graag welke ambities je hebt en hoe we je hierbij kunnen ondersteunen!

Wat breng je mee?
 • Een afgeronde opleiding hbo social work, SPH of maatschappelijk werk.
 • Een registerplein registratie als GGZ-agoog.
 • Ervaring is de psychiatrie of evt. somatische zorg is een pre.
 • Een klantgerichte, respectvolle benadering met oog voor wensen en belangen van de cliënt.
 • Je kunt goed luisteren, motiveren en beschikt over geduld, empathie en tact.
 • Je bent flexibel en bent in staat te schakelen tussen geplande werkzaamheden en (crisis)situaties die adhoc aandacht vragen.
 • Goede uitdrukkingsvaardigheden, zodat je effectief kunt communiceren met cliënten, naasten en collega’s.
 • Je bent 24 tot 36 uur beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 45 (minimaal €2.451- en maximaal €3.863- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling.

Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 25 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met recruitment@ggzbreburg.nl . Maak gebruik van de 'Direct solliciteren' button voor het doorsturen van je cv en toelichting!

Na ontvang van je sollicitatie nemen we binnen twee werkdagen telefonisch contact met je op. Vervolgens plannen we (op woensdagen of vrijdagen) een oriënterend gesprek op locatie met een manager bedrijfsvoering van GGz Breburg met je in. De laatste fase van de sollicitatieprocedure is een 3e gesprek of meeloopdag bij de afdeling waar je gaat werken.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Recente vacatures

Amarant

Ambulant begeleider complex Ouder-Kind

Breda
24 - 28 uur
Mare Bijzondere Zorg

Ambulant begeleider Familieondersteuning

Kerkdriel
In overleg
Compartijn

Persoonlijk Begeleider

Weert
28 - 32 uur