zoekt een

Participatiecoach Flex – Regio Tilburg

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je als behandelaar in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Wat ga je doen?
De participatiecoach begeleidt cliënten bij trajecten die (arbeidsmatige) activiteiten stimuleren en uiteindelijk kunnen leiden tot maatschappelijke participatie en/of (betaald) werk. De trajecten binnen Werken & Leren zijn onderdeel van herstel ondersteunende zorg en gericht op het ontwikkelen van toekomstperspectief. We zoeken een participatiecoach die als flexibele schil, het leuk vindt om diverse projecten te begeleiden.

De focus ligt op het begeleiden van cliënten met een (complexe) psychosociale en/of psychiatrische problematiek door middel van diverse werkzaamheden, o.a. administratief werk, horeca conciërge taken, tuin, creatief, sport etc. Het bieden van veiligheid en vertrouwen is hierbij de basis. Als participatiecoach voer je onderstaande werkzaamheden uit:
 • Het observeren en analyseren van gedragspatronen van cliënten tijdens gesprekken en activiteiten;
 • Benaderen en begeleiden van cliënten die zich oriënteren op (arbeidsmatige) activiteiten en/ maatschappelijke participatie;
 • Je stemt het aanbod van activiteiten af op de vraag, verwachting en mogelijkheden van de cliënt;
 • Als participatiecoach organiseer je groepsactiviteiten en verzorg je individuele begeleiding in de leefomgeving;
 • Je gaat samenwerkingsrelaties aan en creëert participatiemogelijkheden met andere zorg- en dienstverleners voor de kwaliteit en continuïteit van de begeleiding van cliënten;
 • Je draagt zorg voor een netwerk van aanbieders op het gebied van vrijetijdsbesteding en activiteiten in de wijk en regio en zet dat actief in voor en met cliënten;
 • Rapporteert en evalueert activiteiten en plannen, stelt bij en brengt belanghebbenden op de hoogte;
 • Het signaleren van knelpunten en nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je doet proactief voorstellen m.b.t. verbeteringen ten behoeve van de client;
 • Je neemt deel aan (multidisciplinaire) overleggen.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
Werken & Leren is gericht op herstel, participatie in de maatschappij en/of begeleiding naar werk. Daarin werken we samen met alle afdelingen binnen de organisatie en zijn wij steeds meer gericht op samenwerkingsverbanden in sociaal domein en arbeidsmarkt. Dienstverlening en ondersteuning bieden we zo veel als mogelijk in de samenleving en zo min mogelijk op de GGz locaties en terreinen. Er wordt individueel, groepsgericht, bij sociale werkbedrijven en in de wijk gewerkt.

Vanuit het Centrum Werken & Leren werk je in deze functie voor het Centrum ART. Je biedt hulp aan mensen en hun omgeving met ernstige en complexe psychiatrische problematiek. Er zijn hulpvragen op vrijwel alle levensgebieden op korte en langere termijn.

Samen met een aantal collega instellingen in Nederland zijn wij gestart met de implementatie van het landelijk ontwikkelde ART (Actieve herstel Triade) concept. Deze ontwikkeling richt zich op het actief bezig zijn met de herstelmogelijkheden van cliënten, ondanks de vaak al lange begeleiding in de geestelijke gezondheidszorg. Het doel bij iedere cliënt wordt: het zo zelfstandig mogelijk wonen in een eigen appartement waarbij de omgeving de benodigde ondersteuning biedt (zelfstandig appartement of gekoppelde appartementen). Dit willen wij bereiken door aan te sluiten bij de mogelijkheden, wensen en tempo van de cliënt in een veilig therapeutisch milieu. Door te werken in een triade waarbij in gezamenlijkheid met cliënt, naasten en professionals gewerkt wordt naar het gestelde doel.

Wat breng je mee?
 • Een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding (SPH/ MWD) met agogische en kennis van psychiatrische ziektebeelden, rehabilitatie, re-integratie en herstel ondersteunende methodieken is vereist;
 • Kennis en beheersing van coaching- en begeleidingsvaardigheden is noodzakelijk;
  Flexibel, creatief, proactief, ondernemend, kansen (durven) zien en hierop inspelen;
 • Een resultaatgerichte en professionele houding;
 • Netwerkvaardigheden; nieuwe contacten aangaan en benutten;
 • Je hebt een stimulerende persoonlijkheid met sociale vaardigheden;
 • Zowel intern als extern worden eisen gesteld aan representativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen;
 • Een rijbewijs B en auto.

Wat bieden wij jou?
Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 40 (minimaal €2.387- en maximaal €3.541- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling.

Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 25 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Eline Struijcken, Teamleider Werken & Leren, tel. 06-57087662. Maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting.

Bijzonderheden
Je kunt op flexibele basis (4-36 uur) als participatiecoach werken, maar er zijn ook vaste functies beschikbaar.

Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Zuidwester

Begeleider gehandicaptenzorg

Breda
In overleg
Woon-zorgboerderij De Witte Hoeve

Woon begeleider Zorgboerderij De Witte Hoeve

Oploo
20 - 24 uur