zoekt een

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige/ Senior Verpleegkundige – Bemoeizorg

Contact maken met zorgwekkende zorgmijders en ze uiteindelijk weten te motiveren zodat ze zorg accepteren is een complexe klus. Het vraagt doorzettingsvermogen, creativiteit en werken met problematiek waar geen vastomlijnde protocollen voor zijn. Ga jij met ons die uitdaging aan?

Wat ga je doen?
  • Je verzorgt maatwerk bij het vinden, binden en (uiteindelijk) leiden naar zorg en hulpverlening van mensen met complexe, meervoudige problematiek.
  • Kenmerkend voor bemoeizorg is dat je gevraagd en ongevraagd hulp biedt op actieve outreachende wijze.
  • Je zet je GGz/SPV/ senior verpleegkundige expertise in waarmee je een inschatting maakt van de problematiek en de mogelijke oplossingen. Het speelveld kan tegengestelde belangen hebben en politiek beladen zijn, wat de functie uitdagend maakt.
  • Dit doe je zowel in contact met de cliënt, als aan de netwerkwerktafel met verschillende partners.
  • Je bent in staat om met een overstijgende blik te kijken, waarbij je soms ook 'los' van de belangen van je eigen organisatie kijkt. Je durft hierbij ook 'out of the box' te interveniëren.
  • Gebruikte methoden zijn CTI, motiverende gespreksvoering, psycho-educatie en voorlichting.
  • Je geeft als SPV/ senior verpleegkundige ondersteuning aan familie, vrienden en buurtbewoners.
  • Je zorgt voor afstemming, coördinatie en verslaglegging van het verkennend onderzoek.
  • Bemoeizorg biedt consultatie (meedenken, meegaan, ondersteunen) binnen de organisatie en aan ketenpartners.
  • Al met al een functie met veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
We werken met een tweetal zorgclusters: cluster planbare zorg en cluster continue zorg. Binnen cluster planbare zorg ligt de focus op de zorg die vooral overdag plaatsvindt. Binnen cluster continue zorg ligt de nadruk op de acute en intensieve zorg, die niet planbaar is. We vinden het belangrijk aandacht voor medewerkers te hebben. Om dit te bereiken is de aansturing van de teams recent gewijzigd en zijn er teamleiders aangesteld met een kleinere span of control. Doordat de teamleider dichterbij de professionals staat is er meer persoonlijke aandacht en betere ondersteuning voor jou als professional. Bovendien komt meer regie bij teams en de teamleider te liggen.

Team Bemoeizorg valt onder het cluster continue zorg en gaat op mensen af die zelf geen hulp of zorg willen of kunnen vragen. Dat kan zijn omdat zij zelf geen probleem zien of omdat zij negatieve ervaringen hebben met hulpverleners. Het gaat om mensen met ernstige psychiatrische, psychosociale en/of verslavingsproblematiek. Het team bouwt aan vertrouwen, met als doel passende hulpvormen te vinden voor een leefsituatie die voor de cliënt en de omgeving acceptabel is.

Het Bemoeizorgteam Breda bestaat naast SPV 'en vanuit GGz Breburg uit collega's van Novadic-Kentron, Amarant en IMW. Bij het team Bemoeizorg Tilburg doe je dit met collega's van GGD, SMO Traverse, Amarant en Novadic Kentron. Ook werkt het team nauw samen met andere organisaties zoals de gemeente, woningcorporaties, politie, justitie, Veilig Thuis, GGD en jeugdzorg organisaties.

Sinds 1 januari 2020 voert het bemoeizorgteam in opdracht van de (centrum) gemeente Breda en Tilburg het verkennend onderzoek WVGGz uit. Als SPV of senior verpleegkundige vervul je ten aanzien van deze opdracht een spilfunctie binnen het bemoeizorgteam en ben je een van de aanspreekpunten voor je collega’s en externe betrokkenen. Op basis van je observatie en onderzoek geef je een advies aan het Openbaar Ministerie om een zorgmachtigingsprocedure op te starten of besluit je dat er geen criteria aanwezig zijn om dit te doen.

Wat breng je me?
  • Je bent SPV met een afgeronde opleiding VO-SPV, MGZ-specialisatie GGZ of post-hbo SPV en BIG-registratie.
  • Of je bent Senior Verpleegkundige met een afgeronde opleiding op HBO niveau en BIG-registratie
  • Je hebt ervaring in de GGz/ Verslavingszorg en ambulant werken.
  • Je bent een teamplayer met een kritische inslag.
  • Je hebt overstijgend denkvermogen en netwerkvaardigheden, je weet dat het alleen samen kan.
  • Je bent vasthoudend, assertief maar ook flexibel en durft buiten de gebaande paden te treden.
  • Je hebt een positieve instelling en houdt van een grapje; je draagt bij aan een fijne werksfeer.
  • Je bent leergierig: "wat kan beter" is een normaal iets in jouw denken en je vindt het leuk om te werken aan het vergroten van je eigen vakmanschap en dat van het team.
  • Je bent in bezit van een rijbewijs B en een auto.
  • Je bent 20 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een mooie, afwisselende job in een ambitieus team met volop ontwikkelingsmogelijkheden. De functie van SPV is ingeschaald in FWG 55 (minimaal €3076,- en maximaal €4.785,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De functie van Senior verpleegkundige is ingeschaald in FWG 50 (minimaal €2.737,- en maximaal €4.263,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling.

Op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) heb je recht op 25 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen.

Daarnaast kennen wij een balansregeling waarbij je recht hebt op €500,- bruto bij een fulltime dienstverband. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag uit te laten betalen, te gebruiken voor opleiding/training of het kopen van extra verlofuren.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Pascalle Andrik Michielse, teamleider, tel. 06-22206963 of Gözde Polat, teamleider, tel. 06-57852489. Maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Vivre Kinderthuiszorg

(Kinder)verpleegkundige regio Boxmeer

Boxmeer
8 - 12 uur
Archipel Thuis BV

Verpleegkundige Geldrop

Geldrop
In overleg